تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
رییس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

تحریم‌های آمریکا مانع بزرگی برای صنعت چاپ و بسته‌بندی است/ سال گذشته با بحران کمبود کاغذ رو به رو بودیم

ابوالحسنی گفت: باید قبول کنیم که تحریم‌های آمریکا مانع بزرگی برای صنعت چاپ و بسته بندی است، زیرا ما توانایی واردات همه ماشین آلات صنعتی را برای تولید و بسته بندی نداریم و در این حوزه به خاطر نبود دستگاه‌های صنعتی، تا حدی از دنیا عقب‌تر افتادیم.

صنعت چاپ و بسته بندی

اقتصاد۲۴ - محمد آیتی: با خروج آمریکا در اردیبهشت ۹۷ از توافق بین‌المللی برجام، شوک اقتصادی سنگینی بر کشور وارد شد و  آثار منفی‌اش بیش از پیش بر همگان روشن شد.

تقریباً سه سال است که نظام ارزی، نظام صادرات و واردات در کنار شبکه پر از اشکال و فاسد توزیع، زندگی و معیشت مردم را با مخاطرات فراوانی روبرو کرده است.

یکی از صنف‌هایی که در این سال‌ها تا حد زیادی کارش گره خورده، صنف فعالان حوزه چاپ و بسته بندی است. افزایش بی‌رویه قیمت کاغذ و زینک در کنار کمبود آن، هم درآمد این فعالان را پایین آورده و هم مشتریان را برای سفارش کار، دست به عصا کرده است.

از طرفی، ایران همیشه در صنعت بسته بندی مشکل داشته و به همین خاطر نتواسته آن‌طور که باید و شاید در صادرات کالا‌های خود در بازار جهانی عرض اندام کند.

از این‌رو فرصت را مغتنم شمردیم و به سراغ احمد ابوالحسنی، رییس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران رفتیم تا بیشتر از اوضاع و احوال این صنف مخصوصاً در این روز‌های بحرانی که با کرونا هم پیوند خورده است، آشنا شویم.

ابوالحسنی به اقتصاد۲۴ گفت: به هر حال چند سالی است که شرایط اقتصادی سخت و پیچیده شده است و نیاز به فکر و تشکیل کارگروه‌های تخصصی‌تر برای عبور از این بحران هستیم.


بیشتر بخوانید: توافق ایران و آمریکا بعد از انتخابات


وی افزود: صنعت بسته بندی و چاب با هم آمیخته شده‌اند و ما در صنعت بسته بندی از دنیا عقب نیستیم و حتی توانایی بسته بندی در سطح بین‌المللی و صادرات را داریم و به هیچ وجه در بخش عملیاتی دچار مشکل نبودیم، اما باید بگویم با توجه به شرایط کشور و اینکه یک کشور اسلامی هستیم توانایی تولید هر شکل و طرح از بسته بندی را نداریم و دارای محدودیت‌هایی در این بخش هستیم که باعث شده است در زمینه گرافیکی، طرح‌های ایران با طرح‌های رایج در دنیا متفاوت باشد.

رییس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران افزود: باید قبول کنیم که تحریم‌های آمریکا مانع بزرگی برای صنعت چاپ و بسته بندی است، زیرا ما توانایی واردات همه ماشین آلات صنعتی را برای تولید و بسته بندی نداریم و در این حوزه به خاطر نبود دستگاه‌های صنعتی، تا حدی از دنیا عقب‌تر افتادیم.

ابوالحسنی اظهار داشت: در ایران مردم به‌جای حمایت از کالای داخلی بیشتر تمایل به خرید اجناس خارجی دارند، به‌گونه‌ای که بسیاری از آن‌ها به هنگام انتخاب و خرید از بین دو کالای ایرانی و خارجی، کالای وارداتی را انتخاب می‌کنند و عامل اصلی این اتفاق، تفاوت میان بسته بندی داخلی و خارجی است که ما با توجه به محدودیت‌هایی که داریم، توانایی تولید هر طرح گرافیکی بر روی بسته بندی را نداریم و این موضوع باعث شده است که در جلسات با مسئولان بیشتر بر روی طرح بسته بندی‌ها تمرکز کنیم و تا حدودی از محدودیت‌های موجود بکاهیم، که امید است با این اتفاقات، مردم به کالا و بسته بندی ایرانی علاقه‌مند شوند.

وی یادآور شد: صادرات کالا‌های بسته بندی شده ما به دو بخش تقسیم می‌شود که بخش اول، صادرات کالا‌هایی حول محور ویروس کرونا است. مانند: ماسک، دستکش، الکل و... که ما در این زمینه به هیچ وجه مشکلی نداریم، اما در بخش دوم که صادرات محصولات غیرکرونایی است با بحرانی شدید مواجه هستیم و این موضوع متاثر از اقتصاد ایران است و تا زمانی که تولیدکنندگان ما در راس امور صادرات محصولات خود نباشند این معضل حل شدنی نیست.

ابوالحسنی در ادامه گفت: در کشور آمریکا ۴۵ درصد از اقتصاد توسط بنگاه‌های کوچک و متوسط اداره می‌شود و در چین این آمار به ۶۵ درصد می‌رسد که این ارقام نشان دهنده اهمیت فعالیت این بنگاه‌های اقتصادی است، اما این آمار در ایران به زیر ۱۷ درصد می‌رسد که همین نقطه، تفاوت ما با کشور‌هایی که اقتصاد پویایی دارند را نشان می‌دهد و از طرفی رهبر انقلاب علیرغم اینکه چندین سال است تاکید بر حمایت از تولید داخلی و صادرات آن دارند، اما تا امروز توجه چندانی به این بخش نشده است.

رییس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران افزود: در ایران اگر شخصی قصد راه اندازی کسب و کاری داشته باشد و پس از تولید به‌دنبال صادرات کالای تولیدی باشد، موانعی بسیار سخت بر سر راه خود دارد که این موانع عبارتند از مالیات‌های سنگین و وام‌های بانکی با سود‌های کلان که با وجود این شرایط حتماً یک تولید کننده داخلی شکست خواهد خورد و دولت هیچ‌گونه حمایتی از صادارات کالا‌های داخلی نمی‌کند و فقط با کار‌های نسنجیده باعث شکست چابخانه‌داران و تولیدکنندگان داخلی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین معضلات تولیدکنندگان داخلی، تعیین دستمزد کارگر توسط دولت و براساس نرخ تورم است، گفت: در کشور چین دستمزد کارگر براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، اما ایران که یک کشور اسلامی است بیشتر از قوانین کمونیستی پیروی می‌کند و بدون توجه به درآمد تولیدکننده داخلی، حقوق کارگران را افزایش می‌دهد. از زمان شروع سال ۱۴۰۰ و طبق بازدید‌های میدانی که انجام شده است این افزایش حقوق کارگران به‌جای رونق کسب و کار، باعث تعدیل نیرو و ورشکست شدن تولیدکنندگان داخلی شده است.

ابوالحسنی تشریح کرد: اقتصاد ایران و صادرات ما تا زمانی که توسط دولت به‌طور مستقیم اداره شود سرپا نخواهد شد و دولت به‌جای دخالت در اقتصاد باید به وظیفه اصلی خود، یعنی نظارت عمل کند و کار را به‌دست فعالان هر حوزه بسپارد تا به فعالیتشان با توجه به دغدغه‌های خود ادامه دهند. دولت، چون از نیاز و دغدغه تولیدکنندگان بی‌اطلاع است قوانینی وضع می‌کند که بیشتر به‌جای کمک، مانعی بر سر راه تولیدکنندگان به‌وجود می‌آورد. به‌طور مثال یکی از جدیدترین قوانینی که دولت برای صنف چاپخانه‌داران وضع کرده است محدودیت در واردات ماشین آلات چاپ است که در دنیا فقط چند کشور توانایی تولید این ماشین آلات را دارند و بقیه کشور‌ها از جمله آمریکا وارد کننده این دستگاه‌ها هستند، لذا ما به‌جای تلاش برای تولید این ماشین آلات بیشتر باید بر روی صادرات کالا‌های داخلی تمرکز کنیم و این یکی از موانعی است که دولت در بخشنامه‌ای به صنف چاپخانه ابلاغ کرده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در سال گذشته ما با بحران کمبود کاغذ روبرو بودیم و امسال این مشکل با دخالت دولت به یک معضل تبدیل شد. در سال‌های گذشته تجار از چین یا سایر کشور‌ها کاغذ را وارد می‌کردند و ناشرین یارانه‌ای برای دریافت کاغذ داشتند که دولت برای اینکه این تسهیلات را پرداخت نکند خود به ماجرای واردات کاغذ به‌طور مستقیم ورود کرد و واردات کاغذ را به‌طور انحصاری در دست گرفت که نتیجه این اقدام، کمبود کاغذ در بازار و افزایش قیمت دو برابری در سال گذشته و امسال شد. ویروس کرونا آسیب چندانی بر صنف ما وارد نکرده است، زیرا ما جزء مشاغل دسته اول بودیم و محدودیتی برای صنف ما وجود ندارد، اما عامل تعدیل نیرو در این صنف، افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۰ و تصمیم‌های نسجیده دولت و مسئولان است که ضربه سنگینی به صنف چابخانه‌داران وارد کرده، اما با توجه به مسیر کشور و اتفاقاتی که اخیراً صورت گرفته است، بنده آینده این صنف را روشن می‌بینم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است