تاریخ انتشار: ۰۸:۲۸ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
ادامه سناریو کمبود تراشه

بحران تراشه صنعت خودروسازی را فلج کرد

کمبود تراشه در حالی در بین صنابع الکترونیک گریبان همه را گرفته است که این بار به سراغ خودروسازی رفته و اینک این صنعت با کمبود تراشه روبروست.

تراشه

اقتصاد ۲۴ - کمبود تراشه و نیمه هادی صنعت خودرو سازی را دچار مشکل کرده است و به تبع آن خودرو‌های جدیدی که قرار است وارد بازار شوند دارای قیمت گرانتری خواهند بود؛ این خبر از سوی مدیران جنرال موتور، فورد و جی ام نیز تایید شده است.

بسیاری از خودرو سازان به صورت موقت تولید برخی از محصولات خود را که از تراشه و نیمه هادی‌های کمیاب استفاده می‌کنند، متوقف نموده اند و همین امر به وخامت روزگار خودرو‌های هوشمند افزوده است.

بر اساس این گزارش، بسیاری از خودرو سازان به صورت موقت تولید برخی از محصولات خود را که از تراشه و نیمه هادی‌های کمیاب استفاده می‌کنند، را متوقف نموده اند و همین امر به وخامت روزگار خودرو‌های هوشمند افزوده است به گونه‌ای که وام‌های بدون بازده نیز تغییر چشمگیری ایجاد نخواهند کرد.

به گفته کارشناسان:در فصل تابستان میزان تقاضای خودرو بیشتر از فصل‌های دیگر سال است، اما به نظر می‌رسد مشکل تراشه خودرو‌ها تا تابستان امسال حل نخواهد شد و این امر باعث می‌شود که اکثر مصرف کنندگان به بازار خودرو‌های دست دوم روی می‌آوردن و یا مجبور خواهند شد هزینه بیشتری را برای خرید خودروی خود بپردازند.


بیشتر بخوانید: کمبود تراشه به اپل رسید


شرکت خودروسازی جنرال موتور در این راستا اعلام کرد: کمبود تراشه و نیمه هادی صنعت تولید ما را با مشکل جدی مواجه کرده است به گونه‌ای که ما در نظر داریم وانت‌های اندازه بزرگ و شاسی بلند‌های تمام اتوماتیک جدید را به ترتیب ۱۰ و ۲۰ درصد گران‌تر از سال گذشته به بازار عرضه کنیم؛ این بدان معناست که قیمت خودرو‌هایی که امسال عرضه خواهند شد چیزی حدود ۲۰۰۰ دلار گرانتر از نمونه‌های سال ۲۰۲۰ و ۲۰۱۹ خواهند بود.

همچنین، مدیران کمپانی خودرو سازی فورد نیز ایجاد یک وضعیت ناخوشایند را تایید و اعلام کردند که کمبود تراشه بر عرضه محصولات جدید ما سایه افکنده و انتظار می‌رود در طی سه ماه آینده مشکلات جدی برای ما ایجاد شود که در طول ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است؛ ما قصد داریم تنها نیمی از محصولات خود را به خط تولید برسانیم و یا بسیاری از ماژول‌های خاص را از نسل خودرو‌های آینده خود حذف کنیم تا از این بحران خود را نجات دهیم.

شرکت خودرو سازی جی ام نیز خود را در لبه پرتگاه می‌بیند و اتخاذ استراتژی کاهش تعداد خودرو‌های جدید را در پیش گرفته است؛ این کمپانی معتقد است تولید کمتر در مدت زمان کوتاه مشکل جدی ایجاد نمی‌کند، اما قیمت خودرو‌های جدید در بیشتر کشور‌ها در حال افزایش است؛ زیرا مصرف کنندگان به سمت خرید شاسی بلند‌ها و وانت‌های بزرگ‌تر با امکانات پیشرفته‌تر می‌روند؛ بنابراین، کمبود تراشه و در پی آن کمبود خودرو در بلند مدت مشکل ساز خواهد شد.

گفتنی است، بسیاری از کمپانی‌های خودروسازی قصد داشتند در خودرو‌های جدید امسال خود از برخی فناوری‌های هوشمند رونمایی کنند که در این صورت کمبود تراشه تولید انبوه این خودرو‌ها را دچار مشکل خواهد کرد که از این جمله می‌توان به فناوری پردازش زبان بدن در خودرو‌های کاملا خودران، فناوری بیو انفورماتیک و حسگر‌های مجهز به هوش مصنوعی اشاره کرد.

اگر برای بحران کمبود تراشه تصمیمات درستی اتخاذ نشود در این صورت کمپانی‌های خودروسازی مجبور خواهند بود برخی از امکانات خاص حال حاضر خودرو‌های جدید را حذف نموده و تنها به موارد بسیار ضروری بسنده کنند که این موضوع برای هیچکدام از خریداران خودرو‌های ویژه خوشایند نخواهد بود به عنوان مثال وانت‌های دوج رم از قابلیت آینه عقب هوشمند خود انصراف داده و یا نیسان‌های بدون سیستم ناوبری هوشمند عرضه خواهند شد؛ کمپانی جنرال موتور نیز مجبور خواهد بود از فناوری کاهش مصرف سوخت و کاهنده آلاینده‌های فسیلی برای مدت نامعلومی خداحافظی کند.

البته بسیاری از تحلیل گران صنعت خودروسازی اذعان داشتند که کمبود تراشه به عنوان یکی از هسته ای‌ترین مولفه خودرو‌های هوشمند تنها خروجی ماشین‌های جدید را دچار بحران و گرانی نخواهد کرد، بلکه بازار خودرو‌های دست دوم نیز دچار نوسانات چشمگیری شده است و به زودی نیز بحران شدید تری را تجربه خواهد کرد.

ناگفته نماند که کمبود تراشه تنها صنعت خودروسازی را دچار مشکل نکرده است بلکه در طی چندین ماه گذشته بسیاری از کمپانی‌های حوزه فناوری نیز نارضایتی خود را از این بحران اظهار داشتند؛ سونی اعلام کرده به دلیل کمبود تراشه تولید کنسول‌های بازی «پلی استیشن ۵» را کاهش خواهد داد و از سوی دیگر نیز تولید کارت‌های گرافیکی در انویدیا و AMD نیز بسیار کاهش یافته است. همچنین اپل و کوالکام نیز اعلام کرده‌اند که نبود تراشه‌های کافی تولید نسل جدید گوش‌های هوشمند را دچار تردید کرده است.

منبع: بازار

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مهدی رضایی
0
0
سه‌شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
میشه چرت نگید
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ ژست عاشقانه حمیرا و پرویز یاحقی ۵۳ سال پیش با استایل اروپایی

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ تمام بازیکنان مشترک استقلال و پرسپولیس

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی

ساعت کاری اصناف در ماه رمضان و شب عید کاهش نمی‌یابد

عمر مفید باتری ماشین؛ از کجا بفهمیم وقت تعویض باتری رسیده است؟

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می‌شود؟

اینفوگرافی/ قدرتمندترین پاسپورت‌ها در سال ۲۰۲۵

فیلم/ مسعود فراستی: هر غلطی که دلم بخواهد می‌کنم

تلویزیون امروز و فردا چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟