اقتصاد ۲۴ - به نقل از پایگاه اینترنتی اینوویشن اوریجینز، نوشت: محققان آلمانی واکسنی علیه SARS-CoV-۲ ابداع کرده اند که مخصوص بیماران مبتلا به سرطان یا نقص ایمنی طراحی شده است.
افرادی که نقص ایمنی دارند، چه مادرزادی و چه ناشی از درمان سرطان، در صورت آلوده شدن به ویروس SARS-CoV-۲ در معرض خطر شدید ابتلا به بیماری کووید -۱۹ قرار دارند.
در همین حال مشخص شده است واکسیناسیون با واکسنهایی که در حال حاضر تایید شده اند، اغلب از این افراد به اندازه کافی محافظت نمیکند.
اکنون در یک کارآزمایی بالینی که بودجه آن توسط وزارت آموزش و تحقیقات فدرال آلمان تأمین شده است، پزشکان دانشگاه «توبینگن» واکسنی ابداع کرده اند که به طور خاص تحریک یک واکنش ایمنی سلولی توسط سلولهای T به نام SARS-CoV-۲ را هدف قرار میدهد.
بیشتر بخوانید: وضعیت ابتلا به سویه دلتای کووید ۱۹ در افراد واکسینهشده و نشده
به گفته محققان، این واکسن جدید که CoVac-۱ نام دارد، همچنین دارای مزیت عمدهای نسبت به سایر واکسنها است. این واکسن کرونا سلولهای تی را نه تنها در برابر پروتئین سنبله SARS-CoV-۲ فعال میکند، بلکه آنها را در برابر بسیاری از سایر اجزای ویروسی که با ایجاد مقاومت توسط جهشهای این ویروس مقابله میکند، نیز فعال میسازد.
ایده واکسن کرونای CoVac-۱ ناشی از ایمونوتراپی سرطان است.
یک گروه از محققان به ریاست پروفسور «هانس گئورگ رامنسی»، در توضیح فرآیندهای بیولوژیکی در این زمینه میگویند که "پپتیدها پروتئینهای کوتاهی هستند که به سیستم ایمنی- و در اینجا به طور خاص به سلولهای T- در سطح سلولهای توموری و همچنین در سلولهای آلوده به ویروس وارد میشوند. این امر سیستم ایمنی را قادر میسازد تا سلولهای «خارجی» را بشناسد و آنها را از بین ببرد.
گروه ایمونولوژی سالها است که بر روی تولید واکسنهای به اصطلاح درمانی پپتید برای بیماران سرطانی کار میکند.
بنابراین، اگر این پپتیدها با یک محرک ایمنی مناسب یا به اصطلاح کمکی، واکسینه شوند. سلولهای تی میتوانند به طور خاص در برابر سلولهای تومور و همچنین در برابر سلولهای آلوده به ویروس فعال شوند.
محققان توبینگن، برای ابداع این واکسن کرونا از مکمل XS ۱۵ استفاده کردند که در اصل توسط رامنسی و شرکت EMB Microcollections GmbH مستقر در دانشگاه توبینگن برای واکسیناسیون علیه سرطان توسعه یافته بود.