اقتصاد ۲۴ - مانی کنترل نوشت، ۲۰.۲ میلیارد دلار سرمایه در ۵۷۶ قرارداد در اکوسیستم استارتاپی هند جذب شده است. این درحالی است که در سال ۲۰۱۹، در ۸۷۸ قرارداد، ۱۳ میلیارد دلار سرمایه عاید استارتاپهای هندی شده بود. میانگین معاملات در سال ۲۰۲۱ بیش از ۳۵ میلیون دلار بوده است که نشان میدهد سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در کسب وکارهای نوپا بیش از گذشته تمایل نشان میدهند.
جذب سرمایه استارتاپهای هندی زمانی از مرز ۲۰ میلیارد دلار عبور کرد که استارتاپ زتوِرک، موفق شد ۱۲۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند. هم چنین بزرگترین قراردادهای سال جاری در اکوسیستم استارتاپی هند، مربوط به شرکت بایجوس و ایرودیتوس در حوزه یادگیری آنلاین، زومات و سوئیگی در حوزه تحویل غذا و یک شرکت پرداخت است که در مجموع ۳.۸ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کرده اند.
شتاب توسعه اقتصاد دیجیتال، از دلایل عمده رونق سرمایه گذاری در استارتاپهای هندی است. هم چنین شرایط چین و محدودیتهای اقتصادی داخلی و تنشهای بین المللی مربوط به آن، توجه سرمایه گذاران جهانی را به هند جلب کرده است. توقف فعالیت برنامههای مختلف در چین به بهانه امنیت ملی فرصتهای بسیاری را برای کارآفرینان هندی فراهم کرده است.
براساس گزارش استارتاپ بلینک، اکوسیستم استارتاپی هندوستان در سال ۲۰۱۹، هفدهمین رتبه را کسب کرد. در سال ۲۰۲۰، با کاهش جذب سرمایه گذاری خارجی و به دلیل شوک ناشی از همه گیری کرونا، هند در رتبه ۲۳ جهان قرار گرفت، اما در سال ۲۰۲۱، این کشور دوباره در بین ۲۰ کشور نخست جهان از نظر کمیت، کیفیت و فضای مناسب توسعه استارتاپ هاست. بنگلور، نخستین شهر هند و دهمین شهر جهان از نظر امکانات توسعه استارتاپی است. دهلی نو، بمبئی، پونا، حیدرآباد، چنای، احمد آباد و جیپور در رتبههای بعدی قرار گرفتند.