اقتصاد ۲۴-منابع خبری روز چهارشنبه از توافق میان نظامیان وابسته به دولت سوریه و شورشیان این کشور در استان درعا برای متوقف کردن درگیریها خبر دادند.
این توافق آتشبس که فرانس پرس به نقل از دیدهبان حقوق بشر سوریه نیز آن را منعکس کرده پس از هفتهها درگیری شدید و کم سابقه میان ارتش و شورشیان منعقد شده است.
درعا مهد شورش و اعتراضهای ضد دولتی در سوریه قلمداد میشود که از سال ۲۰۱۱ به تدریج از این منطقه به دیگر شهرهای این کشور گسترش پیدا کرد.
ناآرامیها در سوریه بیست سال پیش اندکی پس از اوجگیری از درعا با ورود گروههای اسلامگرای افراطی موسوم به «نیروهای جهادی» از مسیر خود خارج و به جنگ داخلی تمام عیار در این کشور تبدیل شد.
نظامیان تحت فرمان دولت سوریه سال ۲۰۱۸ در ادامه پیشرویهای نظامی خود بار دیگر کنترل این شهر را در دست گرفتند، اما برخی از شورشیان اجازه یافتند به موجب توافق قبلی آتش بس در بخشهایی از این منطقه باقی بمانند.
این دسته از شورشیان پس از توافق آتشبس پیشین که با میانجیگری روسیه بدست آمد در مناطقی از درعا مستقر شدند و از آن پس کنترل خود را بر مناطق تحت تسلط خود حفظ کردند.
دولت مرکزی سوریه، اما بار دیگر برای بازپس گیری مناطق تحت تسلط شورشیان در اواخر ماه ژوئیه با آنها درگیر شد و این درگیریها پس از یک ماه سرانجام به توافق آتش بسی دیگر با میانجی گری روسیه منجر شد.
خبرگزاریها پیشتر از محاصره مناطق تحت کنترل شورشیان توسط نیروهای ارتش و نظامیانی وفادار به دولت بشار اسد خبر داده بودند.
بیشتر بخوانید: تشدید حملات دولت سوریه به درعا
فرانسپرس در گزارشی اعلام کرد که منطقه درعا البلد واقع در جنوب درعا تحت محاصرهای فلج کننده واقع شده بود و شورشیان در پی مذاکراتی تحت حمایت مسکو تلاش کردند به خشونتها پایان دهند.
در این گزارش آمده است که با ورود پلیس نظامی روسیه به درعا البلد توافق آتشبس جدیدی میان شورشیان و دولت به اجرا گذاشته شده است.
از سوی دیگر دیدهبان حقوق بشر سوریه مدعی شد که دولت بشار اسد قرار است بر اساس توافق جدید سه پاسگاه در بخشهای جنوبی درعا ایجاد کند.
رامی عبدالرحمان به خبرگزاری فرانسه گفت شورشیانی که میخواهند بمانند باید سلاحهای خود را به نیروهای دولتی تحویل دهند.
گفته میشود آن دسته از شورشیان که با این توافق مخالفند قرار است به مناطق دیگر شورشیان در شمال سوریه منتقل شوند.
بر این اساس گفته میشود که دهها شورشی طی روزهای اخیر مجبور به ترک درعا شده اند.
خبرگزاری رسمی سوریه، سانا نیز روز چهارشنبه اطمینان داد که جنگجویان شروع به «زمین گذاشتن سلاح» کردهاند. این خبرگزاری با انتشار عکسهایی از برخی نیروهای شورشی که مشغول انجام مراحل اداری تحویل سلاح هستند مدعی شد که قرار است چندین مرکز حل و فصل در منطقه درعا البلد برای تسویه اوضاع عناصر مسلح و تحویل سلاح به ارتش عربی سوریه باز شود.
به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد که پیشتر نیز در مورد وضعیت بحرانی در درعا هشدار داده بود، نبردها در منطقه درعا طی یک ماه گذشته نزدیک به ۴۰ هزار نفر که اغلب آنها را کودکان تشکیل میدادند را آواره کرده است.
یورونیوز