اقتصاد۲۴- هفته گذشته و در پی توافق دو کشور ایران و عراق مقرر شد تا مجوز سفر هوایی ۳۰ هزار زائر ایرانی به این کشور برای شرکت در مراسم اربعین صادر شود که در این راستا ۴۰۰ پرواز به صورت رفت و برگشت از شش فرودگاه برنامهریزی و اعلام شد.
البته پس از انتشار این خبر نیز اعلام شد که ۱۰ فرودگاه بینالمللی در کشور فعال هستند و در صورت افزایش سهمیه زائران ایرانی، بقیه آنها و دیگر شرکتهای هواپیمایی نیز برای پروازهای اربعین آماده خواهند شد.
روز گذشته و در جریان سفر الکاظمی -نخست وزیر عراق- به ایران و دیدار با رییسجمهور کشورمان، حجتالاسلام ابراهیم رییسی اعلام کرد که تعداد زائران ایرانی در مراسم اربعین بیشتر میشود. وی افزود: در آستانه اربعین حسینی هستیم و وضعیت کرونایی نهتنها برای دو کشور بلکه برای کل جهان است. گرچه حفظ و صیانت از زائران از اهمیت بالایی برخوردار است و این مساله محدودیتی در عراق ایجاد کرد، اما در عین حال آقای نخست وزیر با توجه به اینکه عاشقان اباعبدالله بتوانند از این زیارت استفاده کنند و عده داد تعداد زائران را تا میزانی که امکان دارد، افزایش یابد.
در این راستا ابوالقاسم جلالی –معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری- در گفتگو با ایسنا درباره افزایش پروازهای اربعین در صورت بیشتر شدن سهمیه زائران ایرانی اظهار کرد: برای ارائه خدمات بیشتر و بهتر به زائران ایرانی در این ایام آمادگی کاملی داریم، اما بستگی به این مسئله دارد که سهمیه ایران تا چه اندازه افزایش پیدا خواهد کرد و آیا شرکتهای هواپیمایی داخلی توان پشتیبانی در این زمینه را دارند یا خیر چرا که مسیرهای پروازی و برنامههای سفرهای هوایی این شرکتها از قبل برنامهریزی شده است.
بیشتر بخوانید: محدودیتهای کرونایی سفرهای هوایی اربعین چیست؟
وی افزود: در وهله نخست برنامه پروازهای اربعین برای ۳۰ هزار زائر برنامهریزی شد و در همین راستا ۴۰۰ پرواز را در مسیرهای رفت و برگشت برای جا به جایی زائران پیشبینی کردیم. همچنین شش فرودگاه بینالمللی برای انجام این پروازها فعال شده و به تعدادی از ایرلاینهای داخلی مجوز پرواز را دادیم.
معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه همه ایرلاینهای داخلی شرایط پرواز به عراق را دارند، گفت: اگر سهمیه ایران از ۳۰ هزار نفر بیشتر شود باید ببینیم به چه میزان این سهمیه افزایش پیدا خواهد کرد و در آن صورت ابتدا باید در این زمینه امکانسنجی کنیم ببنیم تا چه حد ظرفیت افزایش پروازها را داریم و اگر زائر باشد میتوانیم از ظرفیت دیگر فرودگاههای بینالمللی و پروازهای بیشتر برای خدمترسانی به زائران استفاده کنیم.