تاریخ انتشار: ۱۹:۱۴ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰

جشنواره استارتاپ‌های گردشگری ایران در اکسپوی ۲۰۲۰ دبی

گفتگو با طیبه محمد، مدیرعامل شرکت سروبنیان ادبی که مجری پاویون ایرانگردی و جهانگردی ایران در نمایشگاه شش ماهه اکسپوی ۲۰۲۰ دبی است.

جشنواره استارتاپ‌های گردشگری

اقتصاد۲۴- طیبه محمد دکترای ارتباطات دارد و تجربه سال‌ها فعالیت در عرصه تولید برنامه‌های تلویزیونی. او که با دغدغه کار فرهنگی وارد دنیای صنعت نمایشگاهی شده، مدت‌هاست روی حوزه میراث فرهنگی تمرکز کرده است. سرو بنیان ادبی کسب‌وکاری فرهنگی است که حالا مجری نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران در حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی شده است.

شرکتی که این روز‌ها شدیدا درگیر اکسپوی دبی است و برنامه‌های متنوعی هم برای معرفی کسب‌وکار‌های نوآور این حوزه در این نمایشگاه دارد. این شرکت که در مزایده برگزارشده توسط شرکت مادر – تخصصی ایرانگردی و جهانگردی (وابسته به وزارت میراث فرهنگی) به عنوان مجری برگزاری نمایشگاه‌های این حوزه در خارج کشور تا سال ۱۴۰۱ انتخاب شده، حالا برنامه‌های متنوعی از جمله سه جشنواره استارتاپی را در اکسپوی ۲۰۲۰ دبی تعریف کرده است.

سروبنیان چطور وارد حوزه نمایشگاه‌های گردشگری شده است؟
در سال‌های گذشته گروهی داشتیم با نام سفیران صلح و دوستی که برنامه‌های فرهنگی زیادی را به‌خصوص در حوزه کودکان و در کشور‌های مختلف برگزار می‌کرد. آن هم با رویکرد تمرکز بر ادبیات کهن و پربار ایران. همچنین نشست‌هایی را با هدف شناساندن مفاخر معاصر کشورمان در کشور برگزار می‌کردیم.

نوروز ۹۶ بود که طرح لباس سین‌دخت را رونمایی کردیم. لباسی که آماده کردیم محصول چند کشور حوزه تمدنی ایران بود. پارچه آن را بانوان پاکستانی بافته بودند، سوزن‌دوزی‌ها و گلدوزی‌های آن را بانوان افغانستان انجام داده بودند، رنگ‌آمیزی لباس کار بانوان تاجیک بود و دوخت لباس را بانوان ایرانی به انجام رسانده بودند. روزی هم که از این لباس رونمایی کردیم، همه این خانم‌ها را دعوت کردیم و هر کدام از آن‌ها به نمایندگی از چند نفر دیگر روی صحنه آمدند.

ما این لباس را به عنوان نماد صلح به کشور‌های دیگر فرستادیم. سال ۹۸ قصد داشتیم تور – کنسرتی را به مناسبت روز جهانی زن به آلمان ببریم که در آن تور – کنسرت از آقای چکناواریان و آقای شهرام ناظری دعوت شده بود. اما به ما گفتند نمایشگاهی به نام گردشگری ITB که تا الان سازمان میراث فرهنگی آن را برگزار می‌کرده، قرار است امسال پرمحتواتر تعریف شود. این شد که به ما پیشنهاد دادند مجری و برگزارکننده پاویون ایران در نمایشگاه گردشگری ITB برلین باشیم. چون می‌دانستم که این نمایشگاه در دنیا اهمیت دارد، قبول کردم. می‌خواستیم یک شب ایرانی بگیریم و اکثر مقامات را دعوت کنیم. به خانم مرکل هم به عنوان بانوی اول آلمان نامه زدیم.

به ایشان گفتیم که چنین لباسی (سین‌دخت) داریم و تا الان این کار را انجام دادیم و در این کشور‌ها بودیم و می‌خواهیم این لباس را شما هم بپوشید و پیام صلحتان را در دنیا منتشر کنید. ایشان هم پذیرفتند. اما کرونا آمد و نمایشگاه کنسل شد.

چقدر این نمایشگاه‌ها و رویداد‌ها می‌تواند به کسب‌وکار‌های نوآور ایرانی در حوزه گردشگری کمک کنند؟ بخش‌های مختلف کسب‌وکار‌های گردشگری چطور باید از این فرصت استفاده کنند؟
در نظرسنجی‌ای که انجام شده، ایران چهارمین یا پنجمین مقصدِ گردشگری پس از کروناست. یعنی مردم دنیا مایلند ایران را ببینند. حال ما چطور می‌توانیم ایران را به نمایش بگذاریم و توریست‌های راغب و بالقوه را جذب کنیم؟ یکی از کار‌هایی که میکنیم این است که ایران مدرن را نشان بدهیم! ایرانی که اینترنت و فناوری دارد، دیجیتال را می‌شناسد و استفاده از فضای مجازی برایش مهم است. نه ایرانی که اگر به آنجا بروید، نمی‌توانید با اینترنت با جایی در تماس باشید. این را معرفی میکنیم و در کنار آن ایران باستان را هم می‌شناسانیم. در معرفی توأمان این دو ایران، می‌خواهیم بگوییم که اگر شما به عنوان یک گردشگر ابنیه تاریخی می‌آیید، ما آنچه را می‌خواهید داریم. اگر به عنوان گردشگر طبیعت می‌آیید، ما این طبیعت را داریم. اگر به عنوان گردشگر اقتصادی می‌آیید، این فضا‌های اقتصادی و همکاری وجود دارد. اگر به عنوان گردشگر ورزشی می‌خواهید وارد ایران شوید، فضا‌های گردشگری در ورزش را داریم و اگر به عنوان گردشگر سلامت می‌آیید، این امکانات موجود است. حتی بخشی را به عنوان گردشگری مذهبی دیدیم. چون برای خیلی از کشور‌های دیگر دیدن مراسم مذهبی ما جذاب است. هیئت‌هایمان برایشان جذاب است، اماکن مذهبی‌مان هم همین‌طور و سنت‌های مذهبی‌مان. مسائل آیینی ما برایشان جذابیت دارد؛ بنابراین ما این حوزه‌های متنوع گردشگری را تفکیک کردیم تا کسی که می‌خواهد به ایران بیاید، راحت‌تر تصمیم بگیرد.

اما این روز‌ها حال‌وروز گردشگری زیاد مساعد نیست و شرایط برای حضور در این نمایشگاه‌ها به‌خصوص برای کسب وکار‌های آسیب‌دیده سخت است…
ما بحث مسئولیت اجتماعی را یکی از مبنا‌های اصلی قرار داده‌ایم. در ایران بنگاه‌های اقتصادی زیادی داریم، از جمله شرکت‌ها و کارخانجات تولیدی‌ای که سود‌های آنچنانی دارند. با آن‌ها مذاکره میکنیم که حامیان صنعت گردشگری در ایران بشوند. با توجه به اینکه دو سال است واقعا آژانس‌های ما دچار مشکل هستند.

هتل‌هایمان و مراکز بومگردی‌مان به‌شدت ضربه خورده‌اند و در صنایع دستی هم وقتی توریست نمی‌آید، نمی‌توانیم فروش داشته باشیم. در مجموع اینکه صنایع وابسته به حضور توریست در کشورمان به خاطر کرونا خیلی آسیب دیده است. ما با این بنگاه‌های اقتصادی بزرگ صحبت میکنیم که آن‌ها در قالب مسئولیت اجتماعی حامی این صنعت بشوند و خود این باعث می‌شود بتوانیم نماینده‌ای خوب برای شعار نمایشگاه، یعنی پیوند افکار و ساخت آینده باشیم.

مثلا کارخانه فولاد ما اسپانسر پنج هتل شده تا به اکسپو بیایند و خودشان را پرزنت کنند. اسپانسر ۱۰ آژانس و پنج استان هم شده است؛ شاید از نظر ریالی مبلغش برای آن کارخانه خرج یک بیلبورد سه ماهه‌اش باشد، اما آن بیلبورد فقط در داخل دیده می‌شود، اما شما به عنوان یک کارخانه می‌توانید در بین حدود ۲۰۰ کشور به عنوان حامی گردشگری کشورتان دیده شوید. در کنار آن چرخ اقتصاد گردشگری را هم به چرخش درآورده‌اید.

گردشگری دیجیتال یکی از ترند‌های روز دنیاست. برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران چه زیرساخت‌های دیجیتالی را در نظر گرفته‌اید؟
از دو سال پیش یعنی سال ۹۸ که قرار شد اکسپوی دبی را برگزار کنیم، یک اپلیکیشن طراحی کردیم که ایران واقعی و کار‌هایی که می‌شود در ایران انجام داد را با تمام ویژگی‌های خاص خودش به نمایش می‌گذارد. کار این اپلیکیشن به این صورت است که هر کسی وارد پاویون ایران می‌شود، یک اس‌ام‌اس نصب برایش می‌رود یا یک کد را اسکن می‌کند و این اپلیکیشن روی موبایلش بالا می‌آید.

در این اپ می‌خواهیم در مورد شرکت‌ها، چه آن‌ها که حامی گردشگری‌اند و چه آن‌ها که وابسته به گردشگری هستند، صحبت کنیم. با توجه به اینکه می‌گویند اکسپوی دبی بیش از ۲۵ میلیون بازدیدکننده خواهد داشت، فرصت خوبی به دست آمده تا بتوانیم سهم بازار قابل قبولی را از توریست و گردشگر برای کشورمان مهیا کنیم. با مناطق آزاد گفتگو کرده‌ایم که بتوانیم تور‌های ترکیبی داشته باشیم، یعنی حتی کسی که به اکسپو می‌آید، اگر تقاضا داشت که به ایران بیاید، بتوانیم او را فوری به مناطق آزاد بیاوریم.

چه مزیت‌هایی برای بازیگران مختلف صنعت گردشگری در اکسپو ۲۰۲۰ دبی وجود دارد؟
اتفاق خوبی که الان در اکسپو دبی افتاده، این است که با ویزای اکسپو، اجازه کار می‌دهند. یعنی اگر دوستان ما در صنایع دستی بیایند، می‌توانند آنجا کار کنند و محصولشان را برای فروش نمایش دهند. اگر بتوانیم این اتفاق را رقم بزنیم و هرچه بیشتر محصولاتمان را عرضه کنیم، می‌توانیم سودآوری خوبی برای کشور داشته باشیم.

برنامه حضور استارتاپ‌های گردشگری در اکسپوی دبی به چه شکل است؟
ماهیت استارتاپ‌ها در دنیا اقتصادی است و سازندگی دنیای آینده در دست استارتاپ‌هاست. اکسپو از این اتفاق نهایت استفاده را کرده و به تمام شرکت‌کنندگان کشور‌ها گفته که می‌توانید استارتاپ‌هایتان را بیاورید و پرزنت کنید.

ما هم این را در قالب جشنواره دیدیم که استارتاپ‌هایی که در حوزه گردشگری کار می‌کنند یا به نوعی مرتبط با گردشگری و صنایع دستی هستند دعوت شوند تا در این جشنواره حضور داشته باشند. این را هم باید بگویم که در ژانویه ۲۰۲۲، ۵۰۰ شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر برای شناسایی استارتاپ‌ها به دبی می‌آیند و قرار است هزار استارتاپ را برای حمایت و سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.

تمام تلاش ما به عنوان مجری پاویون این است که بیشترین استارتاپ‌های حوزه گردشگری را به آنجا ببریم تا آن‌ها خودشان را پرزنت کنند و در کتابچه‌ای که قرار است تهیه شود، ما هم سهمی داشته باشیم. امیدوارم با این تمهیدات استارتاپ‌های ما بتوانند سهمی از بازار سرمایه‌گذاری اکسپو را به خود اختصاص دهند. البته دو جشنواره دیگرمان هم که یکی در حوزه اقامت (هتل‌ها و بومگردی‌ها) و دیگری در حوزه آژانس‌هاست نیز با رویکرد استارتاپی و نوآوری برگزار می‌شوند.

منبع: کارنگ

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا