تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۱۷ آذر ۱۴۰۰
«خبرنامه دیپلماتیک» گزارش کرد؛

نگاه آمریکا به دور هفتم و هشتم مذاکرات وین

یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا گفت: «ما همچنان امیدواریم که ایرانی‌ها به وین بازگردند تا با حسن نیت درباره این موضوعات گفتگو کنند». وی افزود: «در دور‌های اول تا ششم پیشرفت خوبی حاصل شد... امید ما این بود که ایرانی‌ها با تکیه بر پیشرفت‌هایی که به دست آمده بود، برای کار بر روی موضوعات باقی‌مانده به وین بیایند. امیدواریم دور هشتم متفاوت پیش برود.»

نگاه آمریکا به دور هفتم و هشتم مذاکرات وین

اقتصاد ۲۴- «خبرنامه دیپلماتیک» متعلق به لورا روزن نوشت: در پی انتقادات تند مقامات آمریکایی و اروپایی مبنی بر اینکه پیشنهاد‌هایی تهران در وین غیرقابل توافق بود، مقامات ایرانی از رویکرد خود دفاع کردند.
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در نشستی با وزیر امور خارجه سوریه در تهران در روز دوشنبه ۶ دسامبر به خبرنگاران گفت: ادعای برخی از طرف‌های غربی مبنی بر اینکه ایران خواسته‌های حداکثری داشته، بی‌اساس است.

این دیپلمات ایرانی ادامه داد: ما با جدیت و حسن نیت در مذاکرات شرکت کردیم و در حالی که پشت میز مذاکره نشسته ایم به دنبال طرح B نیستیم.

در حالی که دولت بایدن ترجیح می‌دهد که ایالات متحده و ایران همچنان بتوانند به تفاهم در مورد بازگشت متقابل به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵ دست یابند، یکی از مقامات ارشد آمریکایی به من گفت که ما در حال آماده شدن برای جهانی هستیم که در آن هیچ امکانی برای بازگشت به برجام وجود ندارد.


بیشتر بخوانید: یک برجام فروپاشیده، یک پلن B شکست‌ خورده/ آیا راهبرد هسته‌ای ایران نهفتگی است؟


برخی از هیئت‌های اروپایی و ایرانی گفتند که طرفین ممکن است روز پنجشنبه به وین بازگردند، در حالی که ایالات متحده اوایل امروز گفت که تاریخ بازگشت هنوز نهایی نشده است. یک مقام وزارت امور خارجه گفت: ما هنوز تاریخ تایید شده‌ای برای بازگشت به مذاکرات نداریم.
در همین حال، علی باقری کنی، معاون وزیر امور خارجه ایران برای رایزنی به مسکو سفر کرد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در جریان یک نشست مجازی دو ساعته درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگوی خوب و سازنده‌ای داشتند. روسیه و ایالات متحده به همراه اروپایی‌ها و چینی‌ها برای رسیدن به توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵ به خوبی با یکدیگر همکاری کردند. سالیوان گفت که دو کشور به همکاری نزدیک خود در این زمینه ادامه می‌دهند.
نگرانی ویژه برای مذاکره‌کنندگان و اسرائیلی‌ها این است که ایران هفته گذشته، در جریان اولین مذاکرات وین در بیش از پنج ماه گذشته، شروع به استفاده از سانتریفیوژ‌های پیشرفته برای غنی‌سازی اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد در تأسیسات زیرزمینی فردو کرد و زمان گریز هسته‌ای فعلی خود را به حدود یک ماه کاهش داد.

اولیانوف، سفیر روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی در توییتر در پاسخ به این سوال که آیا مسکو در پشت صحنه به ایرانی‌ها می‌گوید که اقدامات اخیر آن‌ها در فردو مفید نیست و به شک و تردید مذاکره کنندگان غربی در مورد نیات ایران کمک می‌کند، گفت: ما فقط می‌توانیم تکرار کنیم که نتیجه گیری عجولانه، نابهنگام و مضر است.


بیشتر بخوانید: با موفقیت مذاکرات، ۲۰۰ میلیارد دلار از اموال ایران آزاد و با شکست احتمالا تهران غنی سازی ۹۰ درصد را آغاز می‌کند


مقامات آمریکایی می‌گویند: در حالی که دولت جدید ابراهیم رئیسی در ایران بیش از پنج ماه برای بازگشت به مذاکرات به منظور احیای توافق هسته‌ای تعلل کرد، غنی سازی ۲۰ درصد و ۶۰ درصد و استفاده از سانتریفیوژ‌های پیشرفته را به عنوان اهرم فشار برای کسب امتیازات بیشتر به کار گرفته است. زمانی که مقامات تهران در نهایت هفته گذشته به میز مذاکره آمدند، پیش‌نویس تفاهم‌نامه‌ای را که در شش دور قبلی مذاکرات تهیه شده بود، اصلاح کردند تا ضمن برخورداری از تمام امتیازات غرب در مورد لغو تحریم‌ها، درخواست‌های بیشتری را مطرح کنند و تقریباً تمام سازش‌های طرف ایرانی در مورد به عقب انداختن برنامه‌ی هسته‌ای خود را کنار بگذارند.

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه به خبرنگاران گفت: من فکر می‌کنم، مقامات تهران حداقل معتقدند که می‌توانند اورانیوم غنی شده بیشتری را در سطوح بالاتر انباشته کنند و از سانتریفیوژ‌های پیشرفته‌تر به عنوان اهرمی برای توافقی استفاده کنند که فکر می‌کنند می‌توانند امتیازات بیشتری بگیرند و چیز‌های کمتری بدهند. این یک تاکتیک مذاکره‌ی کارساز نیست و نتیجه معکوس خواهد داشت.

استفاده از سانتریفیوژ‌های پیشرفته توسط ایران

دومین مقام ارشد آمریکایی گفت: پیشرفت‌های هسته‌ای ایران از زمان خروج ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران و اعمال تحریم‌های شدید علیه ایران، تهران را به کوتاه‌ترین زمان گریز هسته‌ای یعنی مدت زمان لازم برای تولید مواد شکافت‌پذیر بسیار غنی‌شده برای تولید یک سلاح هسته‌ای رسانده است. البته به گفته‌ی کارشناسان، تولید یک سلاح هسته‌ای برای ایران هنوز یک یا دو سال دیگر طول می‌کشد.
این مقام ارشد ایالات متحده، در مصاحبه‌ای گفت: من فکر می‌کنم به طور کلی، ایرانی‌ها پس از خروج آمریکا از برجام، پیشرفت‌هایی در ظرفیت هسته‌ای خود انجام داده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها انباشت ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۲۰ درصد و ۶۰ درصد و استفاده از سانتریفیوژ‌های پیشرفته و تخصص بیشتر در این زمینه است.

وی گفت: در فردو انباشت اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد و استفاده از سانتریفیوژ‌های پیشرفته IR-۶ در تأسیساتی به اجرا گذاشته شده است که هدف‌گیری آن دشوار است.
دومین مقام ارشد آمریکایی گفت: نگرانی این است که در سه ماهه اول سال آینده، دوران گریز هسته‌ای ایران شروع به نزدیک شدن به حاشیه‌ی خطا کند. باید توجه داشت که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها هفته‌ای یک بار به صورت حضوری از تأسیسات ایران بازدید می‌کند. ایران در زمینه‌ی روشن نگه داشتن دوربین‌ها با آژانس همکاری خوبی ندارد. این امکان وجود دارد که به دوره‌ای برسیم که اساساً مقامات تهران برای پیکربندی چیز‌ها در حاشیه خطا قرار بگیرند و به سرعت اورانیوم بسیار غنی‌شده را برای ساخت بمب به دست آورند. این بدان معنا نیست که آن‌ها سلاح هسته‌ای خواهند داشت. گزارش‌های خارجی نشان می‌دهند که ممکن است دستیابی به این سلاح‌ها برای ایران یک یا دو سال طول بکشد.


بیشتر بخوانید: نا امیدی چینی‌ها از توافق


دومین مقام آمریکایی با اشاره به کوتاه شدن زمان گریز هسته‌ای ایران که برجام آن را به یک سال افزایش داد، گفت: هرگز زمان گریز هسته‌ای ایران تا این حد کوتاه نشده است. حتی قبل از توافق هسته‌ای موقت ایران در سال ۲۰۱۳، زمان گریز هسته‌ای دو یا سه ماهه داشتیم.

دومین مقام آمریکایی گفت: ایران با طرح مجدد همه چیز‌هایی که عباس عراقچی، مذاکره کننده سابق هسته‌ای ایران درباره آن مذاکره کرده بود، در تلاش است تا زمان مذاکرات را بیشتر کند.

او گفت: ما مطمئناً این توانایی را داریم که از طرق نظامی یا ابزار‌های دیگر در مقابل ایران واکنش نشان دهیم. اگر شواهد معتبری وجود داشته باشد مبنی بر اینکه تهران به سمت تولید مواد با درجه تسلیحات یا سایر کار‌های تسلیحاتی حرکت می‌کند، من فکر می‌کنم احتمال استفاده از این روش‌ها وجود دارد.
آیا شواهد معتبری وجود دارد که نشان دهد ایران در حال غنی سازی ۹۰ درصدی یا انجام کار تسلیحاتی است؟ این مقام ارشد آمریکا در پاسخ به این سوال گفت: فکر می‌کنم اگر به بخش پایانی سه ماهه اول سال آینده نزدیک شویم، به نقطه‌ی تصمیم می‌رسیم.


بیشتر بخوانید: همه علیه همه/احیای برجام چگونه می‌تواند منجر به یک نظم جدید منطقه‌ای شود؟


در حال حاضر، رئیس سیا هیچ مدرکی دال بر این موضوع ندارد که ایران تصمیم دارد سلاح بسازد. ویلیام برنز، مدیر سیا، روز دوشنبه گفت که آژانس تحت نظارت او ​​هیچ مدرکی دال بر تصمیم رهبری ایران برای تولید سلاح هسته‌ای ندیده است.
او در حالی صحبت می‌کرد که دیوید بارنیا، مدیر اسرائیلی موساد، در واشنگتن در حال گفتگو با همتایان آمریکایی در مورد اطلاعات اسرائیل درباره‌ی ایران بود و در اواخر این هفته بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل نیز به وی ملحق شد.

یکی دیگر از مقامات وزارت خارجه آمریکا گفت: «ما همچنان امیدواریم که ایرانی‌ها به وین بازگردند تا با حسن نیت درباره این موضوعات گفتگو کنند». وی افزود: «در دور‌های اول تا ششم پیشرفت خوبی حاصل شد... امید ما این بود که ایرانی‌ها با تکیه بر پیشرفت‌هایی که به دست آمده بود، برای کار بر روی موضوعات باقی‌مانده به وین بیایند. امیدواریم دور هشتم متفاوت پیش برود.»
یک مقام ارشد آمریکایی به من گفت: نگرانی این است که در سه ماهه اول سال آینده، نقطه گریز ایران به «حاشیه خطا» نزدیک شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تغییر چهره خبرنگار صداوسیما

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

دم مسیحایی دلار نیما به بازار سرمایه/ پیش بینی شاخص کل بورس تا پایان تیر

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

بهترین فیلم های تاریخ سینمای هند

لئوناردو دی کاپریو کیست؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دلار پاشنه آشیل بازار خودرو است/ هیچ راه گریزی جز آزاد‌سازی قیمت نداریم/ حاکمیت هیچ اراده‌ای برای واردات انبوه خودرو ندارد

اما استون کیست؟

عکس/ نماز جماعت پشت سر محمود احمدی‌نژاد!

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ تمرینات ویژه سیدحسین حسینی در کنار دخترش

عکس/پاریس‌گردی خانم بازیگر مشهور با استایل جذاب

بهترین فیلم های تاریخ سینمای ترکیه

عکس/پاسخ خلاقانه یک دانش‌آموز به سوال امتحان ریاضی

خرید و فروش سهمیه ارزی و رجیستری در فرودگاه امام خمینی!/ جولان سرخوشانه دلال‌ها در فرودگاه

عکس صمیمی بازیگران سریال «نون خ» در دل طبیعت

تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن

رییس جمهور دنبال حیا است نه رای

حمله پهپادی به خودروی تروریست‌ها اطراف زاهدان/ ۲ تروریست کشته شدند

فیلم/لایی الحاجی دیوف به امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه

۷ اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد

عکس/سانسور کراوات غلامرضا تختی در بنر‌های شهرداری تهران

وزارت خارجه هند: خدمه هندی کشتی توقیف شده توسط ایران با انجام تعهدات آزاد می‌شوند

وضعیت ترسناک تابستان ۱۴۰۳

نگرانی آمریکایی‌ها درباره ریاست‌جمهوری مجدد بایدن

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

تحریم مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

پریسا صالحی کیست و چرا به زندان احضار شد؟

حکم اعدام توماج صالحی لغو می‌شود؟

پیشنهاد هلندی برای مهدی قایدی

آذری جهرمی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید

طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه

سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود

خاطره منشوری فریدون زندی از وحید هاشمیان!

در واگذاری سرخابی‌ها، کدام تیم سود کرد؟ کدام تیم ضرر؟

فرهاد مجیدی مهمان مخصوص فینال لیگ قهرمانان آسیا

سریال جدید مهران مدیری خبرساز شد

واکنش همتی به سخنان قالیباف

پارلمان اروپا قطعنامه ضد ایران صادر کرد

بکارگیری منشی‌های خانم ممنوع شد!

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

اینفوگرافی/ مردم کدام کشورها بیشتر کتاب می‌خوانند؟

کدام مناطق ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟

بهترین زمان نوشیدن قهوه

فیلم/راز‌هایی از تایتانیک که هرگز نمی دانستید

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان

این زنان در دام «پیج اینستاگرام مادر» افتادند

بیماری سندرم درس (DRESS) چیست؟

فیلم/ پسر ناصر عبداللهی جا پای پدرش گذاشت

تقویت پلکانی حقوق کارگران با فرمول ۵۷+۶۰

رقم نهایی حقوق بازنشستگان مشخص شد

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

همه دارندگان کارت ملی بخوانند