اقتصاد۲۴- بنابر اعلام محمد مخبر، معاون اول رییس جمهور، یارانه نان و دارو به هیچ وجه حذف نمیشود. برای نان سنتی یارانهای در نظر گرفته شده که طبق مصوبه مجلس باید به صورت کالابرگ الکترونیکی پرداخت شود و برای کالاهای اساسی دیگر نیز مبلغی ماهانه در نظر گرفته شده تا افزایش قیمتها جبران شود.
به گفته وی، اقشار با درآمد بالاتر، بخشی از هزینه تامین این کالاها را پرداخت میکنند، اما اقشار نیازمند و کمدرآمد به طور کامل از این کمک هزینهها بهره میبرند و پولی که به آنها تعلق میگیرد، آرامش آنها را تأمین میکند. کمک هزینهها قبل از آزادسازی قیمتها به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. در کنار این تمهیدات برای دهکهای پایین، سبد سهام نیز در نظر گرفته شده است.
بیشتر بخوانید: زمانی با عطسه رئیسجمهور آمریکا اقتصاد بهم میریخت/ نگران نباشید
اظهارات مخبر مبنی بر اختصاص سبد سهام به دهکهای پایین جامعه در حالی مطرح میشود که منابع آن هنوز مشخص نیست و معاون اول رییس جمهور به جزییات این موضوع اشاره نکرده است. از سوی دیگر، طرح اختصاص سهام به مشمولان جامانده از سهام عدالت نیز، همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و به گفته بسیاری از مسئولان دولت، سهام کافی برای اختصاص به مشمولان وجود ندارد. با توجه به این موضوع و نبود سهام کافی برای عرضه به عموم، این پرسش مطرح میشود که معاون اول رییس جمهور از کدام سهام صحبت میکند؟
از سوی دیگر، بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱، دولت برای جبران کسری بودجه خود باید اقدام به واگذاری سهام شرکتهای دولتی در از طریق بازار سرمایه کند. این در حالی است که با وجود ظرفیت قابل توجهی که در سهمهای متعلق به دولت وجود دارد، این موضوع هنوز با موانعی مواجه بوده و تجربه واگذاریهای پیشین (باقیمانده سهام دولت در برخی بانکها، بیمهها، پالایشگاهها، شرکتهای خودرویی، فولادی و...) تنها به ضرر و زیان سهامداران منجر شده است.