تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱
تقلا برای حل اختلافات

میانجی اروپایی در سفر به تهران چه با خود می‌برد؟

منابع اروپایی در پاریس معتقدند جنگ اوکراین موجب شد نگاه‌ها از پرونده هسته‌ای ایران منحرف شود و ایران نفس راحتی بکشد چرا که از فشار طرف‌های غربی که تاکید داشتند ایران به آستانه ساخت سلاح هسته‌ای رسیده، کاسته شده است.

میانجی اروپایی

اقتصاد۲۴- پیش بینی نتیجه سفر انریکه مورا، هماهنگ کننده اروپایی مذاکرات وین به تهران که با هدف خارج کردن پرونده هسته‌ای ایران از بن بست صورت می‌گیرد، کار دشواری است. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از سفر مورا به تهران گفته بود که این سفر «آخرین تیر کمان» میانجی اروپایی برای تکمیل مسافت باقیمانده تا دستیابی آمریکا و ایران به تفاهم و امضای توافقنامه تعدیل شده هسته‌ای است که موجب بازگشت ایران به اجرای تعهدات هسته‌ای و لغو تحریم‌های آمریکا می‌شود.
سعید خطیب زاده در کنفرانس خبری روز دوشنبه خود از ادامه داشتن تماس‌ها بین ایران و آمریکا از طریق میانجی اروپایی خبر داد و در عین حال برای کاهش انتظارات از نتیجه دیدار مورا با علی باقری کنی گفت که سفر مورا به تهران به این معنا نیست که او حامل پیام جدیدی بعد از توقف مذاکرات است. او قبلا گفته بود که این سفر پیشرفت مذاکرات در جهت صحیح را موجب می‌شود. سخنان ضد و نقیض خطیب زاده نوعی سردرگمی ایجاد می‌کند که شاید عمدی باشد.

منابع اروپایی در پاریس معتقدند جنگ اوکراین موجب شد نگاه‌ها از پرونده هسته‌ای ایران منحرف شود و ایران نفس راحتی بکشد چرا که از فشار طرف‌های غربی که تاکید داشتند ایران به آستانه ساخت سلاح هسته‌ای رسیده، کاسته شده است. به گفته این منابع، ایران طولانی شدن این روند را به نفع خود می‌داند، زیرا می‌تواند به پیشبرد برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد و بعدا از این پیشرفت به عنوان ابزار فشار در مذاکره با غرب استفاده کند. ایران همچنین باور دارد که توسل به نیروی نظامی برای تضعیف یا توقف برنامه هسته‌ای ایران بعید است، زیرا واشنگتن و کشور‌های اروپایی بر موضوع اوکراین متمرکز هستند و در شرایطی نیستند که جبهه جدیدی با ایران بگشایند.


بیشتر بخوانید: بازداشت مورا در بازگشت از تهران در فرودگاه فرانکفورت


موانعی که در مسیر دستیابی به توافق هسته‌ای جدید است، فقط به ایران مربوط نمی‌شود بلکه به فضای سیاسی در ایالات متحده آمریکا هم ارتباط دارد. مخالفت‌ها با حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی در مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا افزایش یافته است. همچنین با نزدیک شدن به زمان انتخابات میان دوره‌ای آمریکا، دولت جو بایدن نمی‌خواهد اقدامی انجام دهد که با این میزان مخالفت از سوی جمهوری خواهان و دموکرات‌ها و متحدان واشنگتن در خاورمیانه مواجه است. آنچه موضع آمریکا را دشوارتر می‌کند این است که ایران حاضر نیست در برابر موافقت واشنگتن با خواسته اش درباره سپاه پاسداران، امتیازی به آمریکا بدهد.
این باور وجود دارد که علاوه بر موضوع وجود سپاه پاسداران در فهرست تروریسم، درخواست ایران برای دریافت تضمین از آمریکا برای خارج نشدن مجدد از توافق هسته‌ای و بازگرداندن تحریم‌ها نیز مانعی جدی در برابر دستیابی به تفاهم است. این در حالی است که دست دولت آمریکا در این زمینه بسته است و نمی‌تواند توافق هسته‌ای را به شکل معاهده الزام آور به کنگره ارائه کند. قول آمریکا برای انتشار بیانیه‌ای که در آن تعهد می‌دهد مجددا تحریمی علیه ایران وضع نخواهد کرد، برای ایران راضی کننده نیست، زیرا اعتبار چنین تعهدی فقط تا پایان ریاست جمهوری بایدن است. وجود برخی مسائل حل نشده بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص یافت شدن مواد هسته‌ای در سه منطقه در ایران نیز مانع دیگری است که دستیابی به تفاهم نهایی را به تعویق می‌اندازد.

منبع: الشرق الاوسط / دیپلماسی ایرانی

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ ژست عاشقانه حمیرا و پرویز یاحقی ۵۳ سال پیش با استایل اروپایی

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ تمام بازیکنان مشترک استقلال و پرسپولیس

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نباید با استیضاح وزیر اقتصاد، سیاسی برخورد کرد/ اثرات منفی پول‌های زیاد و بی‌برنامه‌ در دولت گذشته امروز مشخص شده است

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی

ساعت کاری اصناف در ماه رمضان و شب عید کاهش نمی‌یابد

عمر مفید باتری ماشین؛ از کجا بفهمیم وقت تعویض باتری رسیده است؟

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می‌شود؟

اینفوگرافی/ قدرتمندترین پاسپورت‌ها در سال ۲۰۲۵

فیلم/ مسعود فراستی: هر غلطی که دلم بخواهد می‌کنم