اقتصاد۲۴- روستای رمین در چابهار یکی از چندین روستایی است که به علت طبیعت اعجاب انگیزش به عنوان شبکه مدیریت مقصد گردشگری شناخته شده است. در واقع سازمانهای مناطق آزاد کشور تعدادی از روستاهایی را که ویژگیهای منحصربفرد گردشگری داشتند، تعیین کردهاند تا با توجه به ویژگیهای طبیعی و محلی هر منطقه و آداب و رسوم آن به توسعه آن بپردازند و عملاً نقش تسهیلگری را برای ایجاد کسب و کار گردشگری محلیان و بخش خصوصی فراهم کنند.
روستای رمین به لحاظ ویژگیهای منطقه از جمله ممتازترین مناطق است. یکی از روستاهای چابهار که ۳۸۷ هکتار وسعت دارد. از مسیر ورودی به این روستا در شرق شهر چابهار جادهای قرار دارد که در شمال آن کوههای مینیاتوری یا مریخی قرار گرفته و در جنوب نیز منظره دریا قابل مشاهده است. این دو منظره بکر و حیرت انگیز در کنار یکدیگر، از ویژگیای بینظیر سفر به روستای رمین است.
کوههای مینیاتوری سمت چپ جاده در مسیر ساحلی گواتر در فاصله ۴۰ تا ۵۰ کیلومتری قرار گرفته است. ناهمواریهای روی سطح آن خیلی شبیه به سطح روی مریخ است. رسوبات اقیانوس سالهای متمادی ته نشین شده و در نهایت این کوهای زیبا را ساخته است. در بین انواع رسوبات بقایای بدن جانداران دریایی یز قرار دارد؛ چرا که این کوهها زمانی زیر آبهای دریای عمان قرار داشته است.
بیشتر بخوانید: تلاقی صخره و دریا در بندر بریس
اشکال عجیبی که این کوهها طی سالیان دراز به خود گرفته است، از مناظر نایاب طبیعت است. این کوههای رسوبی خاکستری رنگ در هیچ کجای جهان نظیر ندارد. در واقع دیدن زیبایی این کوهها مقصد گردشگری خیلی از مسافرینی است که به چابهار سفر میکنند. بر این کوههای رفیع سر بر آسمان کشیده گیاهان چندانی رشد نکردهاند. پوسته سفت آن مناسب شکلگیری پوشش گیاهی نبوده است.
نوار ساحلی کلات رود نیز از جمله دیگر زیباییهای روستای رمین است که به تالاب لیپار منتهی میشود. در رمین اگر از مسیر وار ساحلی کلات رود به تالاب لیپار برسید، منظرهای را مشاهده خواهید کرد که پیشتر هرگز ندیدهاید. دریاچهای که از رودهای کوچک اطراف تشکیل شده به رنگ صورتی است. این دریاچه صورتی رنگ به علت وجود پلانکتونها به این رنگ فوقالعاده درآمده است. در این تالاب، اما پوشش گیاهی زیادی از جمله درختچههای گز، حرا و چش روییده است.
در کنار این آب جانورانی همچون حواصیل سفید و خاکستری، چنگر، کشیم، فلامینگو، باقرقره، طاووسکن، خوتکا و تیهو زیست میکنند. از اواسط خرداد تا شهریور ماه موجب افزایش تعداد پلانکتونها و پررنگتر شدن رنگ صورتی آب دریاچه میشود. تعداد پلانکتونها در آذرماه عملاً به بیشترین حد خود میرسد. آب این دریاچه به شدت مزه شوری دارد.
گاهاً صیادان در منطقه میبینیم که اغلب از اهالی همان منطقه هستند. انواع لنجها و اسکله صیادی در آنجا قابل مشاهده است. در واقع همین امر موجب شده تا یکی از صنایع مهم در اطراف روستای رمین در حوزه شیلات، فرآوردههای آبزیان و کنسرو ماهی باشد.
یکی از جاذبههای فوق العاده روستای رمین وجود درختانی با ۵۰۰ سال قدمت به نام «کرگ» است که نام محلی مکر زن است. این درختان با این نام عجیب در مجاورت گورستان روستا قرار دارند.
روستای رمین روستایی با جمعیت بیش از ۳۵۰۰ نفر، فرهنگ بومی فوق العادهای هم دارد. گردشگران معمولاً از انواع غذاهای محلی منطقه و صنایع دستی آن هم بازدید میکنند. چیزی که در کنار طبیعت همیشه بهار روستای رمین تجربهای ویژه را برای گردشگران فراهم میکند.