اقتصاد۲۴- آسیا تایمز در مورد آخرین روند توسعه بندر چابهار از سوی هندیها نوشت: توافق نامهای که نخست وزیر نارندرا مودی در سال ۲۰۱۶ در تهران امضا کرد، تاکنون به دلیل تحریمهای اعمالی از سوی دولت دونالد ترامپ با چالش مواجه شده است.
پیمانکاران و مهندسان هندی با وجود معافیت پروژه چابهار از تحریمهای ترامپ، از ارائه ماشین آلات و خدمات ضروری به ایران سر باز زدند. این عدم تمایل هندیها منجر به حدس و گمانهایی مبنی بر این شد که چین احتمالا این پروژه را از هند تحویل بگیرد.
بیشتر بخوانید: جاذبههای گردشگری روستای رمین چابهار/ از نوار ساحلی کلات رود تا تالاب لیپار
در حال حاضر دهلی نو با تغییر دولت آمریکا و روی کارآمدن بایدن روند اجرای این پروژه را سرعت بخشیده و مانند برخی دیگر از کشورها به دنبال بازگشت آمریکا به برجام و گرمتر شدن روابط این دو کشور است.
منصوخ مانداویا، وزیر بنادر و حمل و نقل هند، اخیرا در مورد بندر چابهار ایران گفت: من بندر چابهار را به طور کاملا عملیاتی شده در ماه آوریل یا مه افتتاح خواهم کرد.
هند اکنون دو جرثقیل بزرگ مخصوص حمل بار را مستقر کرده و دو دستگاه دیگر را نیز در هفتههای آینده و پیش از افتتاح طرح تحویل ایران خواهد داد.
دهلی نو در حال تاکید و ارتقا نقش بشردوستانه پروژه بندر چابهار است، این کشور در همین راستا خاطرنشان میکند که قصد دارد برای ارسال محمولههای اضطراری گندم به افغانستان در زمان بحران کووید-۱۹ و همچنین سموم دفع آفات به ایران برای مقابله با حمله ملخها از این بندر استفاده کند.