اقتصاد ۲۴- بررسی روند جابجاییها در هفتهای که گذشت، نشان میدهد که سهامداران عمده در تمامی روزهای هفته در نقش خریدار ظاهر شده و همچنان به حمایتهای خود از بازار ادامه دادند و در نهایت خالص خرید ۲۵۸۰ میلیارد تومانی را در کارنامه خود ثبت کردند.
بازیگران بورسی در نخستین روز معاملاتی هفته به خرید و فروش سهام پرداختند و در نهایت این حقوقیها بودند که خریدهای بیشتری را ثبت کردند و در حدود ۵۰۰میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی خود منتقل کردند. در این روز بخش عمدهای از خریدهای حقوقیها به جمع آوری سهام گروه بانکی تعلق داشت. به طوری که در نهایت خالص خرید حقوقیها در این گروه به حدود ۱۱۰میلیارد تومان رسید.
روند مزبور در جریان معاملات روز یکشنبه با انتقال بیش از ۳۳۰میلیارد تومان به پرتفوی سهامداران عمده ادامه یافت که کمترین میزان خرید در مقیاس هفتگی بود. در این روز بیشتر خرید سهامداران حقوقی در گروه محصولات شیمیایی بود که با انتقال حدود ۸۰۰میلیارد تومان به سبد سهامداران عمده ختم شد.
روز دوشنبه نیز بازیگران عمده همچنان در نقش خریدار ظاهر شدند. در این روز خریدهای قابل توجهی را از سوی این گروه از معامله گران شاهد بودیم که بیشترین میزان در مقیاس هفتگی بود. به این ترتیب حدود ۹۵۰میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی جابجا شد. در این روز گروه فلزات اساسی با اختلاف بسیار زیاد از دیگر صنایع بورسی، بیشترین حمایت را از سوی حقوقیها دریافت کرد و در نهایت بیش از ۵۰۰میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقوقیهای این گروه منتقل شد.
روند مزبور در جریان معاملات روز سه شنبه و چهارشنبه با روندی کاهشی همراه شد. به طوری که خالص خرید بیش از ۶۶۰میلیارد تومانی حقوقیها در روز سه شنبه به حدود ۱۶۰میلیارد تومان در روز چهارشنبه رسید. با این کارنامه، سهامداران عمده در مجموع هفته منتهی به ۲۱ آبان ماه بیش از ۲.۵هزار میلیارد تومان نقدینگی را به سبد سهام خود منتقل کردند.
نگاهی به صنایع مورد توجه معامله گران
رصد صنایع مورد توجه بازیگران بازار سهام نشان میدهد که در هفته گذشته گروه فلزات اساسی، بیشترین توجه را از سوی معامله گران حقوقی کسب کرد. به نحوی که در مجموع حدود ۸۰۰ میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام مزبور، به پرتفوی سهامداران عمده منتقل شد. در صدر این خریدها نیز جمع آوری سهام دو شرکت فولاد مبارکه و ملی مس ایران قرار داشت. خالص خرید حقوقیها در نماد «فولاد» به بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان و در نماد «فملی» نیز به بیش از ۲۲۰میلیارد تومان رسید. در این گروه فولاد خوزستان نیز با ثبت خالص خرید بیش از ۸۵میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران عمده بود. در همین راستا «کاوه» نیز خالص خرید ۶۳میلیارد تومانی را از سوی حقوقیهای بازار تجربه کرد.
در ادامه این روند، خرید سهام گروه بانکی قرار داشت و خالص خرید سهامداران عمده در این گروه به حدود ۴۸۰میلیارد تومان رسید. در صدر این خریدها نیز حمایت از سهام بانک صادرات قرار داشت؛ به طوری که بیش از ۲۰۰میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام «وبصادر» به پرتفوی سهامداران عمده افزوده شد. در همین راستا بانک ملت نیز با ثبت خالص خرید بیش از ۱۰۰میلیارد تومانی در فهرست نمادهای مورد توجه حقوقیها قرار گرفت.
در میان نمادهای خودرویی نیز بیشترین خرید معامله گران حقوقی در نماد سایپا بود. سهامداران عمده خریدهای قابل توجهی در نماد سایپا داشتند. به طوری که در نهایت ۲۱۵میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله گران حقیقی به حقوقی «خساپا» جابجا شد. در این گروه سهامداران حقیقی به خرید سهام «خپارس» توجه نشان داده و در نهایت خالص خرید ۲۱.۵میلیارد تومانی را در این نماد ثبت کردند.
در این هفته حقوقیها در گروه پالایشی نیز به حمایت از سهام پالایش نفت بندرعباس پرداختند و حقوقیهای «شبندر» در حدود ۱۶۰ میلیارد تومان نقدینگی را به پرتفوی خود منتقل کردند. «شتران» نیز با ثبت خالص خرید ۶۲.۶ میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقیها در این گروه بود.
بررسی خریدهای سهامداران خرد در این هفته نیز نشان میدهد که کشتیرانی در کانون توجه این معامله گران بوده است. به طوری که خالص خرید ۳۸.۵میلیارد تومانی در این نماد از سوی سهامداران حقیقی شکل گرفت. «کساوه» نیز خالص خرید ۳۳.۷میلیارد تومانی را از سوی سهامداران خرد بازار تجربه کرد