تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
رییس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

تحریم‌های آمریکا مانع بزرگی برای صنعت چاپ و بسته‌بندی است/ سال گذشته با بحران کمبود کاغذ رو به رو بودیم

ابوالحسنی گفت: باید قبول کنیم که تحریم‌های آمریکا مانع بزرگی برای صنعت چاپ و بسته بندی است، زیرا ما توانایی واردات همه ماشین آلات صنعتی را برای تولید و بسته بندی نداریم و در این حوزه به خاطر نبود دستگاه‌های صنعتی، تا حدی از دنیا عقب‌تر افتادیم.

صنعت چاپ و بسته بندی

اقتصاد۲۴ - محمد آیتی: با خروج آمریکا در اردیبهشت ۹۷ از توافق بین‌المللی برجام، شوک اقتصادی سنگینی بر کشور وارد شد و  آثار منفی‌اش بیش از پیش بر همگان روشن شد.

تقریباً سه سال است که نظام ارزی، نظام صادرات و واردات در کنار شبکه پر از اشکال و فاسد توزیع، زندگی و معیشت مردم را با مخاطرات فراوانی روبرو کرده است.

یکی از صنف‌هایی که در این سال‌ها تا حد زیادی کارش گره خورده، صنف فعالان حوزه چاپ و بسته بندی است. افزایش بی‌رویه قیمت کاغذ و زینک در کنار کمبود آن، هم درآمد این فعالان را پایین آورده و هم مشتریان را برای سفارش کار، دست به عصا کرده است.

از طرفی، ایران همیشه در صنعت بسته بندی مشکل داشته و به همین خاطر نتواسته آن‌طور که باید و شاید در صادرات کالا‌های خود در بازار جهانی عرض اندام کند.

از این‌رو فرصت را مغتنم شمردیم و به سراغ احمد ابوالحسنی، رییس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران رفتیم تا بیشتر از اوضاع و احوال این صنف مخصوصاً در این روز‌های بحرانی که با کرونا هم پیوند خورده است، آشنا شویم.

ابوالحسنی به اقتصاد۲۴ گفت: به هر حال چند سالی است که شرایط اقتصادی سخت و پیچیده شده است و نیاز به فکر و تشکیل کارگروه‌های تخصصی‌تر برای عبور از این بحران هستیم.


بیشتر بخوانید: توافق ایران و آمریکا بعد از انتخابات


وی افزود: صنعت بسته بندی و چاب با هم آمیخته شده‌اند و ما در صنعت بسته بندی از دنیا عقب نیستیم و حتی توانایی بسته بندی در سطح بین‌المللی و صادرات را داریم و به هیچ وجه در بخش عملیاتی دچار مشکل نبودیم، اما باید بگویم با توجه به شرایط کشور و اینکه یک کشور اسلامی هستیم توانایی تولید هر شکل و طرح از بسته بندی را نداریم و دارای محدودیت‌هایی در این بخش هستیم که باعث شده است در زمینه گرافیکی، طرح‌های ایران با طرح‌های رایج در دنیا متفاوت باشد.

رییس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران افزود: باید قبول کنیم که تحریم‌های آمریکا مانع بزرگی برای صنعت چاپ و بسته بندی است، زیرا ما توانایی واردات همه ماشین آلات صنعتی را برای تولید و بسته بندی نداریم و در این حوزه به خاطر نبود دستگاه‌های صنعتی، تا حدی از دنیا عقب‌تر افتادیم.

ابوالحسنی اظهار داشت: در ایران مردم به‌جای حمایت از کالای داخلی بیشتر تمایل به خرید اجناس خارجی دارند، به‌گونه‌ای که بسیاری از آن‌ها به هنگام انتخاب و خرید از بین دو کالای ایرانی و خارجی، کالای وارداتی را انتخاب می‌کنند و عامل اصلی این اتفاق، تفاوت میان بسته بندی داخلی و خارجی است که ما با توجه به محدودیت‌هایی که داریم، توانایی تولید هر طرح گرافیکی بر روی بسته بندی را نداریم و این موضوع باعث شده است که در جلسات با مسئولان بیشتر بر روی طرح بسته بندی‌ها تمرکز کنیم و تا حدودی از محدودیت‌های موجود بکاهیم، که امید است با این اتفاقات، مردم به کالا و بسته بندی ایرانی علاقه‌مند شوند.

وی یادآور شد: صادرات کالا‌های بسته بندی شده ما به دو بخش تقسیم می‌شود که بخش اول، صادرات کالا‌هایی حول محور ویروس کرونا است. مانند: ماسک، دستکش، الکل و... که ما در این زمینه به هیچ وجه مشکلی نداریم، اما در بخش دوم که صادرات محصولات غیرکرونایی است با بحرانی شدید مواجه هستیم و این موضوع متاثر از اقتصاد ایران است و تا زمانی که تولیدکنندگان ما در راس امور صادرات محصولات خود نباشند این معضل حل شدنی نیست.

ابوالحسنی در ادامه گفت: در کشور آمریکا ۴۵ درصد از اقتصاد توسط بنگاه‌های کوچک و متوسط اداره می‌شود و در چین این آمار به ۶۵ درصد می‌رسد که این ارقام نشان دهنده اهمیت فعالیت این بنگاه‌های اقتصادی است، اما این آمار در ایران به زیر ۱۷ درصد می‌رسد که همین نقطه، تفاوت ما با کشور‌هایی که اقتصاد پویایی دارند را نشان می‌دهد و از طرفی رهبر انقلاب علیرغم اینکه چندین سال است تاکید بر حمایت از تولید داخلی و صادرات آن دارند، اما تا امروز توجه چندانی به این بخش نشده است.

رییس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران افزود: در ایران اگر شخصی قصد راه اندازی کسب و کاری داشته باشد و پس از تولید به‌دنبال صادرات کالای تولیدی باشد، موانعی بسیار سخت بر سر راه خود دارد که این موانع عبارتند از مالیات‌های سنگین و وام‌های بانکی با سود‌های کلان که با وجود این شرایط حتماً یک تولید کننده داخلی شکست خواهد خورد و دولت هیچ‌گونه حمایتی از صادارات کالا‌های داخلی نمی‌کند و فقط با کار‌های نسنجیده باعث شکست چابخانه‌داران و تولیدکنندگان داخلی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین معضلات تولیدکنندگان داخلی، تعیین دستمزد کارگر توسط دولت و براساس نرخ تورم است، گفت: در کشور چین دستمزد کارگر براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، اما ایران که یک کشور اسلامی است بیشتر از قوانین کمونیستی پیروی می‌کند و بدون توجه به درآمد تولیدکننده داخلی، حقوق کارگران را افزایش می‌دهد. از زمان شروع سال ۱۴۰۰ و طبق بازدید‌های میدانی که انجام شده است این افزایش حقوق کارگران به‌جای رونق کسب و کار، باعث تعدیل نیرو و ورشکست شدن تولیدکنندگان داخلی شده است.

ابوالحسنی تشریح کرد: اقتصاد ایران و صادرات ما تا زمانی که توسط دولت به‌طور مستقیم اداره شود سرپا نخواهد شد و دولت به‌جای دخالت در اقتصاد باید به وظیفه اصلی خود، یعنی نظارت عمل کند و کار را به‌دست فعالان هر حوزه بسپارد تا به فعالیتشان با توجه به دغدغه‌های خود ادامه دهند. دولت، چون از نیاز و دغدغه تولیدکنندگان بی‌اطلاع است قوانینی وضع می‌کند که بیشتر به‌جای کمک، مانعی بر سر راه تولیدکنندگان به‌وجود می‌آورد. به‌طور مثال یکی از جدیدترین قوانینی که دولت برای صنف چاپخانه‌داران وضع کرده است محدودیت در واردات ماشین آلات چاپ است که در دنیا فقط چند کشور توانایی تولید این ماشین آلات را دارند و بقیه کشور‌ها از جمله آمریکا وارد کننده این دستگاه‌ها هستند، لذا ما به‌جای تلاش برای تولید این ماشین آلات بیشتر باید بر روی صادرات کالا‌های داخلی تمرکز کنیم و این یکی از موانعی است که دولت در بخشنامه‌ای به صنف چاپخانه ابلاغ کرده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در سال گذشته ما با بحران کمبود کاغذ روبرو بودیم و امسال این مشکل با دخالت دولت به یک معضل تبدیل شد. در سال‌های گذشته تجار از چین یا سایر کشور‌ها کاغذ را وارد می‌کردند و ناشرین یارانه‌ای برای دریافت کاغذ داشتند که دولت برای اینکه این تسهیلات را پرداخت نکند خود به ماجرای واردات کاغذ به‌طور مستقیم ورود کرد و واردات کاغذ را به‌طور انحصاری در دست گرفت که نتیجه این اقدام، کمبود کاغذ در بازار و افزایش قیمت دو برابری در سال گذشته و امسال شد. ویروس کرونا آسیب چندانی بر صنف ما وارد نکرده است، زیرا ما جزء مشاغل دسته اول بودیم و محدودیتی برای صنف ما وجود ندارد، اما عامل تعدیل نیرو در این صنف، افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۰ و تصمیم‌های نسجیده دولت و مسئولان است که ضربه سنگینی به صنف چابخانه‌داران وارد کرده، اما با توجه به مسیر کشور و اتفاقاتی که اخیراً صورت گرفته است، بنده آینده این صنف را روشن می‌بینم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های پارس خودرو امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

احتمال بازگشت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومانی

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت اسپیکر حرفه ای، سینما خانگی + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

اما استون کیست؟

دستمزد شهاب حسینی در گناه فرشته لو رفت

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

هشدار زرد هواشناسی

پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود

آخرین وضعیت مصدومان استقلال

میزان واریزی برای مسکن ملی مشخص شد

هزینه های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است

پیش‌بینی قیمت دلار فردا یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

مخالفت کارگروه فیلترینگ با رفع فیلتر گوگل‌پلی

پیری از چند سالگی شروع می‌شود؟

بررسی ارزان‌ترین روش‌های انتقال وجه بین المللی با فراکنش

سرنوشت لایحه امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟

ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی

فیلم/ کلاهبرداری با آگهی اجاره خانه!

گشت ارشاد مدیران؛ یک وعده شبه احمدی نژادی دیگر در دولت رئیسی /فساد‌ها و تخلفات در سکوت فراموش می‌شوند؟

وضعیت علیرضا بیرانوند هنوز نامشخص است

مرد نقاش، راز آتش زدن همسر و فرزندش را لو داد

خواب یک گروه سیاسی برای مهاجران افغان+ فیلم

سقف تراکنش خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت

سریال حشاشین غیرمجاز است

محدوده مناسب درجه آب موتور ماشین چقدر است؟

ستاره قطری دست دروازه‌بان پرسپولیس را شکست

فیلم/خوانندگی منوچهر هادی برای دخترش سوفیا

نمایش شاهکار طراح ایرانی در نمایشگاه خودرو پکن + عکس

تکذیب پلمب یک بیمارستان به دلیل حجاب

کشمکش تازه دولت و مجلس بر سر برداشت سه هزار میلیارد تومان از صندوق تامین خسارت بدنی

فیلم/ دستگیری ۷نفر از اراذل و اوباش ارومیه

ادعای بازیگر سریال «نون. خ» درباره رسکیومن بودنش

فیلم/چرا بچه‌های مردم را برای حجاب مجرم می‌کنند؟

۲۰ میلیون حاشیه‌نشین محصول فقر و تورم!

گام بلند برای جهش تولید با برات الکترونیک/ سککوک ابزار موثر زنجیره تامین مالی

اعلام آمار مرگ و میر ایرانیان در سال ۱۴۰۲

رونمایی مصطفی زمانی از همسر عربش/ ناریمان الصالحی کیست؟

بلایی که جومونگ بر سر سوسانو آورد

در پرونده چای دبش، لاپوشانی و در پرونده صدیقی، کوتاهی کردند

وب‌سایت SJ مایگریشن رونمایی شد: مشاوره رایگان مهاجرتی!

عصبانیت پسر معاون سابق قوه قضائیه از انتشار اعترافات متهمان پرونده‌اش

قیمت عجیب و غریب سنگ قبر+ عکس

سقوط سکه‌های سنگین به کانال پایین‌تر

گاف تاریخی محمدجواد کریمی قدوسی سوژه شد

فیلم/ کتک کاری وحشتناک داور در بازی فوتبال دسته دو جوانان تهران

ماجرای مافیای داخل کشور که نفت می‌فروشد و بازار ارز را اداره می‌کند/ با باند‌های مافیایی درون قدرت روبرو هستیم + فیلم

۵ سناریو درمورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

برنامه وزارت صمت برای تولید خودرو چیست؟

۳ پیشنهاد درباره افزایش حقوق بازنشستگان

مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۳ مشخص شد

عکس/حضور خاخام‌های اسرائیلی در کنار بقایای موشک‌های ایرانی

بیشترین شکایات مردمی از کدام پزشکان است؟

گزارش بورس امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حذف یک عکس تجمع حمایت از طرح عفاف و حجاب

زندگی پس از سیل در شهرستان دشتیاری