اقتصاد۲۴- دوقطبی علی لاریجانی با اصولگرایان هر روز شدیدتر میشود و بهطور مشخص سعید جلیلی بهعنوان یار کمکی رئیسی، مسئول حمله و دفاع در برابر لاریجانی شده است. به نظر میرسد اصولگرایان عمدا میخواهند دوقطبی را از رئیسی–لاریجانی به سمت جلیلی–لاریجانی ببرند تا به این شکل هم از رئیسی حمایت کرده باشند و او را از گیرافتادن در مخمصه چالش با لاریجانی برهانند، هم در بزنگاه با انصراف جلیلی از انتخابات، آرای او به سبد رئیسی سرازیر شود. بعد از چالش توییتری لاریجانی با سعید جلیلی، رئیس سابق رسانه ملی در توییتی به نحوه ضبط و پخش مناظرهها هم ایراد گرفته است.
لاریجانی نوشته است: «شنیدهام عدهای بهدنبال حذف پخش زنده مناظرات هستند؛ امیدوارم این خبر نادرست باشد. تحقق این قبیل بدعتها با ادعای مشارکت حداکثری نمیخواند و انتخابات را از اراده مردم خالی خواهد کرد». همزمان سعید جلیلی، در پاسخی به علی لاریجانی، دیگر نامزد این انتخابات، گفته است: «با الفاظ و طعنه به دیگران جلوی فساد گرفته نمیشود، کارنامهتان چیست؟». سعید جلیلی در ادامه سلسلهگفتگوهای روایت به بحث «مبارزه با فساد» همسو و در حمایت از رئیسی که گفته بود برای مقابله با فساد میخواهد قوه مجریه را در دست بگیرد، گفته است: اگر دولت سازوکارهای مقابله با فساد را فعال کند، دیگر کار به قوه قضائیه نمیرسد. عمده داراییها و امکانات کشور نظیر بودجه، اختیار صدور مجوزها و... در اختیار دولت است. بعد هم بهصراحت گفته است: «کسی نمیتواند بگوید من به دنبال منافع مردم هستم، اما اگر چندین سال در مجلس مسئولیت داشت، کارنامهای در حوزه مبارزه با فساد ارائه نکند. کسی که سه دوره و به مدت ۱۲ سال ریاست مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشته است، کارنامه خود را در زمینه مبارزه با فساد تشریح کند». او مشابه همین سخنان را در توییتی که منجر به مجادله مجازی او و لاریجانی شده بود نیز بر زبان آورده بود.
بیشتر بخوانید: کنایه تند لاریجانی به توئیت سعید جلیلی
جلیلی با اشاره به امکان تذکر، سؤال، استیضاح، تحقیقوتفحص، اختیارات کمیسیون اصل ۹۰ و دیوان محاسبات برای مبارزه با فساد ازجمله تفریغ بودجه تصریح کرد: این افتخار نیست که بگویند سهچهارم بودجه که مربوط به شرکتهای دولتی است، اصلا به مجلس وارد نمیشود. مگر این مسئولیت از آنها سلب شده است؟ بعد هم بگویند بله، اکثر فسادها در شرکتهاست. او گفته است: «باید بگویند ما ۱۲ سال مجلس بودیم این کارها را کردیم و سال اولی که ما در موضع ریاست مجلس بودیم یا ریاست فلان کمیسیون مجلس، هر جایی که بودند، روند را بهگونهای طی کردیم که فساد آنقدر کاهش پیدا کرد. اگر این کاهش پیدا نکرده باشد، بلکه افزایش هم یافته باشد، اوایل مسئولیت آنها مثلا فسادها صد میلیاردی باشد، اواخر مسئولیتشان ۱۲ هزار میلیاردی، معلوم میشود جایی ایراد داشته است. باید کارنامه بدهند. با الفاظ و با تیکه به این و طعنه به آن که فساد جلویش گرفته نمیشود». جلیلی در همان توییت لاریجانی را به انجام رفتارهای نمایشی متهم کرده بود و حالا هم گفته است: «اینکه من میگویم کشور با نمایش اداره نمیَشود، یکی از نمایشها این است که بیاییم دو جمله خوب درست کنیم، بگوییم فعلا همه با این دو جمله مشغول باشند. اخیرا گفته شده اقتصاد کشور پادگان نیست، دادگاه نیست، فلان نیست.
خب همه اینها یا هست یا نیست. شما گزارش کار خودت را بده، هرچه که هست، همان چیزی که شما فکر میکنی هست. بالاخره مجلس یک وظیفهای دارد. ۱۲ سال شما مسئولیت داشتید، بگویید در این ۱۲ سال برای مبارزه با فساد چه کردهاید؟ بهویژه که علاوه بر آن وظایفی که در قانون اساسی و طبق وظایف ذاتی قانونی داشتید، مقام معظم رهبری برای مبارزه با مفاسد به رؤسای سه قوه مسئولیت دادند که ستاد درست کنند؛ این دیگر یک مسئولیت مشخص بوده و باید گزارش بدهید. بهعنوان کسی که سه دوره رئیس مجلس بودید، بفرمایید در این سه دوره چند موضوع یا پرونده به فرجام رسید؟ اینکه بگوییم ما چند جمله قشنگ بیان میکنیم و یک طعنه به بقیه میاندازیم، در حد خودش شاید جاذبههایی داشته باشد، ولی کار برای مردم نمیشود. وقتی میگوییم کار واقعی از نمایشی باید تمایز پیدا کند، یک مصداقش همین است». لاریجانی در کلیپی با عنوان «سؤال سخت» تلویحا از نامزدهای اصولگرا خواسته بود میزان دخالت حکومت در امور مردم را مشخص کنند. حالا جلیلی در پاسخ به او گفته که میگویند از ما سؤالات سخت بپرسید؛ همین سؤالات آسان را پاسخ بدهید، سؤالات سخت هم خواهیم پرسید.