تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۴ خرداد ۱۴۰۰
دبیر کمیسیون رمزارز:

برخورد قهری با رمزارز‌ها سرمایه را از کشور فراری می‌دهد

به گفته دبیر کمیسیون رمزارز و بلاک‌چین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، مسئولان با بهانه‌تراشی‌های مختلف از توسعه رمزارز‌ها در کشور جلوگیری می‌کنند و از سوی دیگر، دستورات و تصمیمات آنی مسئولان مبنی بر برخورد قهری با این حوزه منجر به عدم اعتماد مردم به پلتفرم‌های داخلی و نهایتا خروج سرمایه از کشور می‌شود.

رمزارزها بلاکچین

اقتصاد۲۴- علی بابک‌نیا گفت: درخصوص مشکلات صنعت برق در حدود دو سال است که با مسئولان وزارت نیرو درحال بحث و گفتگو هستیم و نسبت به تبعات برخورد و تصمیمات این وزرات خانه با صنعت استخراج رمز ارز به ایشان هشدار داده بودیم. وزارت نیرو تنها با فعالان حوزه رمزارز درگیر نبوده و برخورد‌های این وزارتخانه با نیروگاه داران بخش خصوصی که حدود ۶۰ درصد از برق کشور را تامین می‌کنند، به مراتب بیشتر است.

وی ادامه داد: در کنار اجازه صادرات برق که متاسفانه شاهد عدم همکاری وزارت نیرو هستیم، یکی دیگر از راهکار‌های برون‌رفت از مشکلات صنعت نیروگاهی، اجازه عقد قرارداد‌های دوجانبه بین نیروگاه‌داران و فعالان استخراج رمزارز است که با رعایت شرط حفظ ظرفیت تولید و انجام تعهدات ظرفیتی با وزارت نیرو، نیروگاه‌ها مازاد تولید خود را به متقاضیان استخراج رمزارز واگذار کرده با درآمد‌های حاصل از این همکاری نسبت به حفظ ظرفیت‌های نیروگاهی اقدام کنند، اما وزارت نیرو این راهکار را نیز نپذیرفته و اجازه عقد قرارداد‌های مستقیم با صنعت استخراج را نمی‌دهد.

دبیر کمیسیون رمزارز و بلاک‌چین سازمان نصر با اشاره به مشکلاتی که از سوی مدیریت وزارت نیرو نشأت می‌گیرد، گفت: این وزارتخانه دلایلی از جمله استخراج رمزارز، افزایش تقاضا، کم‌آبی و گرمای زودرس را علت خاموشی‌های اخیر و کمبود برق در کشور اعلام کرده است. وزارت نیرو مدعی است که کمبود برق دارد، اما وقتی ما پیشنهاد تعامل با نیروگاه‌های موجود یا احداث نیروگاه‌های جدید با تعرفه گاز صنعتی را ارائه کردیم با آن هم موافقت نشد. اگر اجازه احداث نیروگاه‌های گازی صادر می‌شد شاهد افزایش ظرفیت تولید برق نیروگاهی تا حدود ۲۰۰۰ مگاوات بودیم و دیگر فعالیت‌های زیرزمینی در حوزه رمزارز وجود نداشت.

تعرفه‌های مصوب وزارت نیرو، فعالیت‌های قانونی را محدود می‌کند

بابک‌نیا همچنین درباره تعرفه‌گذاری نرخ برق اظهار کرد: از ابتدای تعرفه‌گذاری نرخ برق برای استخراج رمزارز، ما به شدت مخالفت خود را اعلام کردیم و مطمئن بودیم که با توجه به تعرفه‌های مصوب وزارت نیرو، فعالیت‌های قانونی محدود شده و شاهد افزایش فعالیت‌های زیرزمینی استخراج‌کنندگان رمزارز خواهیم بود. دلیل این همه فشار و مقاومت وزارت نیرو برای ایجاد انحصار در عرصه تامین برق صنعت استخراج رمزارز داشتن توقعات غیر واقعی از درآمد‌های واصل نشده این صنعت است.

این کارشناس حوزه رمزارز خاطرنشان کرد: در اغلب نقاط دنیا از رمزارز‌ها به عنوان رمز دارایی یا کالای ارزشمند دیجیتالی یاد می‌کنند و با این تعبیر نهاد ناظر آن‌ها سازمان بورس است. اما در ایران رمزارز‌ها را نوعی ارز تلقی کرده‌اند و به همین دلیل بانک مرکزی نهاد ناظر بر فعالیت در این حوزه شده است. سیاست‌های بانک مرکزی کنترل بازار و درجهت ثبات قیمت و تعیین مقدار عرضه و تقاضا است درحالی که این سیاست‌ها با ماهیت رمزارز‌ها تناقض داشته و امکان‌پذیر نیست و این حوزه با دستور و ابلاغ آیین‌نامه ساماندهی نمی‌شود. برای رمزارز‌ها باید تعریف رمز دارایی یا کالای دیجیتال مطرح شود که نرخ آن توسط عرضه و تقاضای بین‌المللی همراه با تمامی نوساناتش تعیین می‌شود.


بیشتر بخوانید: شرایط جدید برای صرافی‌های رمزارز


دانش و آگاهی کافی سرمایه‌گذاران حوزه رمزارز

بابک‌نیا خاطرنشان کرد: براساس مصوبه هیات وزیران که پیش از این اعلام شده بود، هرگونه مسئولیت خرید و فروش و نوسان قیمت بر عهده فعالان حوزه رمزارز است و دولت و بانک مرکزی هیچگونه تعهدی نسبت به سرمایه‌گذاران آن نخواهد داشت. با توجه به استقبال عموم مردم برای سرمایه‌گذاری در این حوزه، آیا با ریزش ارزش جهانی بازار رمزارزها، هیچ‌کس از دولت مطالبه‌ای نداشته است، زیرا برعکس مشکلات حوزه موسسات مالی و اعتباری و مشکلات بورس، این بار دولت و مقامات اجرایی کشور هیچگاه مردم را به سرمایه‌گذاری در این حوزه تشویق نکردند و افرادی که در این بازار سرمایه‌گذاری می‌کنند دانش و آگاهی کافی از نوسانات را داشته و نسبت به آن آگاه هستند.

وی درباره تغییر رییس کل بانک مرکزی بیان کرد: تغییر سمت‌ها و افراد مسئول تغییری نسبت به وضعیت حوزه رمزارز‌ها نخواهد داشت مگر آن که فرد مسئول این حوزه نسب به فرصت‌ها و تهدید‌های این بازار و اقتصاد دیجیتال آگاه و واقف باشد. متاسفانه شاهد عدم ابلاغ دستورالعمل بانک مرکزی در خصوص رمزارز‌ها هستیم، بانک مرکزی نیز برای ممانعت از فعالیت در حوزه رمزارز بهانه‌هایی مشابه وزارت نیرو مطرح می‌کند تا از وظایف قانونی خود سلب مسئولیت کند و با تاخیر در این عمل فعالان این حوزه را در سردرگمی قرارداده است. درصورت پذیرش فعالیت رسمی حوزه رمزارز در کشور از سوی بانک مرکزی، شاهد قانونمند شدن و شفافیت این حوزه خواهیم بود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به اعلام درخواست بیش از ۶۰ هزار فعال در حوزه رمزارز‌ها مبنی بر حمایت و عدم برخورد با این حوزه که خدمت رییس جمهوری و رییس مجلس شورای اسلامی اعلام شد، بانک مرکزی با اعلامیه‌ای برخورد با صرافی‌ها و دستور مسدودسازی درگاه‌های پرداخت آن‌ها را متوقف کرد، اما تبعات منفی انتشار نامه برخورد با کسب‌وکار‌های این حوزه، خروج حجم زیادی از سرمایه مردم از پلتفرم‌های تبادل ایرانی به سامانه‌هایی در خارج از کشور است که تهدید از دست رفتن و مسدود شدن سرمایه‌های ایرانی وجود خواهد شد و بخشی از این فعالیت‌ها هم به صورت زیرزمینی و غیرآشکار در حال انجام است که امکان نظارت دستگاه‌های اجرایی کشور را کاهش داده است.

بابک‌نیا همچنین خاطرنشان کرد: لازم است تمامی دستگاه‌های قانونگذار و اجرایی کشور درخواست کردند که در زمان تدوین قوانین و چارچوب‌ها از بخش خصوصی و افراد فعال در این حوزه مشاوره گرفته و با تنظیم صحیح مقررات به صورت هوشمندانه بازار سرمایه‌گذاری را به سمت شفافیت و حفظ دارایی‌ها در کشور سوق دهند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ثبات در بازار طلا و سکه؛ آرامش قبل از طوفان یا تداوم تثبیت قیمت‌ها؟

کیفیت آب و هوای تهران در آخرین روز دی ماه

خرید و فروش خودرو یخ زد + جدول

مصادره ساختمان شرکت ملی نفت ایران برای پرونده کرسنت

حسین شریعتمداری تغییر فاز داد

پرداخت معوقات بازنشستگان کارگری در بلاتکلیفی

ازازیل با دو معنای متفاوت در عربی و گیلکی/ معنای واژه ازازیل چیست؟

مبلغ عیدی بازنشستگان اعلام شد؟

بنای ۹۰۰ ساله بقعه درویش در حال فروریختن + عکس

واریز یارانه نقدی ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان به حساب این دهک‌ها

مسیر متناقض قیمت دلار در بازار رسمی و غیررسمی

عکس/ در کانال ایتا حمید رسایی چه خبر است؟

افشای منابع مالی مدرسه احمدی نژاد با نام مدیریت ایرانی/ تکرار مدل تشکیلات مصباح و جبهه پایداری در پارادایم ذهنی احمدی نژاد

عکس/ اطلاعیه تشییع قاضی رازینی از تهران به شهر قم

توضیحات وزیر ارتباطات درباره رفع فیلتر پلتفرم‌ها

عکس/ تیک‌تاک در آمریکا از دسترس خارج شد

پیوستن به FATF درخواست مهم مسکو از تهران؛ ایران به گروه ویژه اقدام مالی پیوسته و در توافق جامع قید شود

عکس/ آقای قاضی؛ رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر

ترامپ در چالش خاورمیانه‌‏ای متفاوت

بررسی رسانه‌های جهان درباره سفر پزشکیان به روسیه

فرونشست در کمین میراث تاریخی ایران/ ۲۷ سایت از ۶۳ سایت میراث جهانی ایران در مناطق پرخطر فرونشست

چالش‌های مالی ناترازی‌های برق

ترور در دیوان؛ بازخوانی جزییات عملیات تروریستی که منجر به شهادت ۲ قاضی در محل کارشان شد

قیمت All-in-One اپل

صرافی XT: لیستینگ سریع و رشد استراتژیک – راز موفقیت یک پلتفرم پیشرو

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

زیان ۴ میلیارد دلاری ناترازی انرژی به فولادی‌ها/ دولت زمین‌های کویری را برای تولید برق ۱۷ میلیارد به صنایع می‌فروشد!

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۳۰ دی ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

رژیم کم‌ سدیم چیست؟

فواید زود شام خوردن

عوارض نوشیدن قهوه با شکم خالی

چگونه خوب عمر کنیم؟

آیا جهانی شدن ادامه خواهد داشت یا متوقف می شود؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه پس از تحلیف ترامپ/ بازار منفجر می شود یا اثراتش پیشخور شده است؟