تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۰

نشانه‌های امیدوار‌کننده از حضور در انتخابات

مشارکت در انتخابات مطابق سه مرکز نظرسنجی سنتی که بیشترین اعتماد به آن‌ها بوده، یعنی ایسپا، دانشگاه تهران و صداوسیما نسبت به هفته گذشته رشد کرده است و پیش‌بینی می‌شود با به میدان آمدن برخی از مردد‌ها و منتظران به میدان از این هم بیشتر شود.

مشارکت در انتخابات

اقتصاد۲۴- مشارکت در انتخابات مطابق سه مرکز نظرسنجی سنتی که بیشترین اعتماد به آن‌ها بوده، یعنی ایسپا، دانشگاه تهران و صداوسیما نسبت به هفته گذشته رشد کرده است و پیش‌بینی می‌شود با به میدان آمدن برخی از مردد‌ها و منتظران به میدان از این هم بیشتر شود. البته مردم حق دارند که از وضع موجود برنجند و نتیجه مشارکت هرچه شد، اول از همه بر گردن مسئولان است تا مردم. اگر جزم‌اندیشی و تعصب کورکورانه جناحی را کنار بگذاریم، روح و باطن مشارکت پایین در انتخابات ۹۸ که بیم آن می‌رفت-و می‌رود- که در ۱۴۰۰ هم تکرار شود، از گور ناکارآمدی مسئولان اجرایی و حل نشدن مشکلات معیشتی مردم برمی‌خیزد و نسبت دادن آن به حضور یا غیبت برخی افراد در میان نامزد‌ها یا مسائل جزئی‌تر دیگر ناشی از همان تعصب کورکورانه و دنبال کردن منافع شخصی و قبیله‌ای در انتخابات است.

در همه انتخابات‌ها این روشنفکران هستند که تریبون‌ها را به دست می‌گیرند و نقش بازی می‌کنند و نقشه می‌کشند و نقاشی می‌کنند، اما این مردم هستند که رأی می‌دهند و چه بسا خلاف آن همه نقشه و نقاشی عمل می‌کنند. باز بعد از انتخابات‌ها این تریبون‌داران خودشیفته هستند که رأی مردم را تفسیر می‌کنند و معمولاً حرکت مردم به یک‌سو را که ممکن است دلایل خود را داشته باشد، به نفع آن نقشه‌کشی‌های خود و در جهت آن تفسیر و تأویل می‌کنند. در واقع آنچه اتفاق افتاده حرکتی از سوی مردم در جهت منافع دین و دنیای خودشان و سربلندی وطن است، اما تریبون‌داران همه را در جهت اشخاص و منافع گروه‌های سیاسی تفسیر می‌کنند. به نظر می‌رسد این‌بار نیز غافلگیری همه مؤسسات نظرسنجی و جناح‌های سیاسی از بالا رفتن مشارکت به بالای ۵۰ درصد محتمل باشد. سرزمین ایران هیچ‌گاه سرزمین کفتار‌هایی که از دستگاه روباه تغذیه می‌کنند، نبوده و سرزمین یلان و شیرانی بوده است که از شکار خود تغذیه می‌کرده‌اند. همچو شیری صید خود را خویش کن/ ترک عشوه اجنبی و خویش کن!

نشانه‌های امیدوار کننده

با این حال همه شرایط برای برگزاری یک انتخابات پرشور، آبرومند در درجه نخست و جبران ناکارآمدی و ضعف‌های مدیریتی با یک انتخاب درست در مرحله بعدی مهیاست. انتخاباتی که اگرچه متأثر از برخی نارضایتی‌ها از عملکرد دولت و همچنین فضایی کرونایی حاکم بر کشور، کم رمق آغاز شد، اما هرچه زمان به جلو پیش رفته، شیب تحرک و ترغیب مردم برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری افزایش معنا داری پیدا کرده؛ به گونه‌ای که بر اساس نظرسنجی‌ها مراکز معتبر افکار سنجی دانشگاهی میزان مشارکت ۳۷ درصدی پیش از برگزاری مناظره‌ها، اکنون از ۴۸ درصد فراتر رفته و این امیدواری را ایجاد کرده که تا پایان هفته جاری، بخش عمده‌ای از کسانی که هنوز در تردید به سر می‌برند، با حضور خود، میزان مشارکت در انتخابات ۲۸ خرداد را از ۵۰ درصد و بلکه فراتر از آن ثبت کنند.


بیشتر بخوانید: برای نجات ایران در انتخابات شرکت کنید


این درحالی است که فعالان سیاسی دو جریان عمده کشور در مواضعی آشکار ضمن دعوت از مردم برای شرکت در این انتخابات سرنوشت ساز، تنها مسیر تغییر در روش حکمرانی را مراجعه به صندوق رأی می‌دانند و معتقدند قهر با صندوق رأی علاوه بر اینکه هیچ سیاستمداری را به اهداف سیاسی خود نمی‌رساند، پایه‌های قدرت را به خارج از کشور منتقل می‌کند که البته این روند دور از عقلانیت سیاسی است. اکنون جز یک جریان افراطی معدود در درون کشور که از فعالان فتنه ۸۸ به شمار می‌آیند، هیچ جریان دیگری در درون نظام، از قهر با صندوق‌های رأی حمایت نمی‌کند. جریانی که همسو با اپوزیسیون خارجی، سلطنت طلب‌ها و منافقین بر طبل تحریم انتخابات می‌کوبد. اما شواهد نشان می‌دهد که این افراطیون همچون گذشته راه به جایی نخواهند برد و بار دیگر از قافله مردم سالاری دینی عقب خواهند ماند.

۵۹ میلیون واجد شرایط رأی

دیروز معاون سیاسی وزیر کشور ضمن اعلام این خبر که همه شرایط برای برگزاری انتخاباتی امن فراهم شده است و با تأیید نشانه‌های افزایش مشارکت مردمی گفت: در حوزه ریاست جمهوری بیش از ۶۷ هزار و در شورا‌ها ۷۵ هزار صندوق رأی استفاده خواهیم کرد، که ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجدین شرایط رأی هستند. او اضافه کرد از این تعداد، رأی اولی‌ها ۱ میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر هستند.

جمال عرف ادامه داد: تمام اقلام انتخاباتی به شعب ارسال شده است. دستورالعمل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌های تبلیغاتی به ستاد‌ها اعلام شده است. در خارج کشور ۴۵۰ صندوق خواهیم داشت. معاون سیاسی وزیر خاطرنشان کرد: ۲۷ خرداد تبلیغات انتخاباتی به پایان می‌رسد. وی درباره تأمین امنیت انتخابات گفت: ستاد امنیت انتخابات کار خود را انجام داده و جلسات مستمر داشته‌اند. با اعضای شورای امنیت کشور جلسه داشته‌اند و پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده‌اند. تاکنون مسئله مهم امنیتی گزارش نشده است و در امنیت کامل انتخابات را برگزار می‌کنیم.

عرف درباره میزان مشارکت در انتخابات تصریح کرد: بخشی از نظرسنجی‌ها در فضای مجازی در اختیار همه است و البته فاصله ۱۰ درصدی در نظرسنجی‌ها وجود دارد و اختلافی بین ۳۷ تا۴۷ درصدی وجود دارد. از دستگاه‌های نظرسنجی دعوت و درباره این اختلاف سؤال کرده ایم. باز هم با آن‌ها جلسه داریم تا ستاد انتخابات به عدد دقیق تری از میزان مشارکت برسد. رئیس ستاد انتخابات کشور درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی در روز اخذ رأی گفت: زمان اخذ رأی را افزایش داده ایم و یک ساعت زودتر انتخابات آغاز می‌شود و دو ساعت پس از ساعت ۲۴ اگر لازم شد انتخابات ادامه می‌یابد. شعب افزایش یافته است. نرم افزار شعبه در اختیار همه مردم قرار دارد. شعب ضدعفونی می‌شود. همه از ماسک استفاده خواهند کرد. فاصله اجتماعی رعایت می‌شود. اگر در شعبی پروتکل‌ها رعایت نشد، رئیس شعبه باید تذکر دهد. هلال احمر پذیرفته ناظر بهداشتی در همه شعب داشته باشد. یک شعبه سیار برای بیماران کرونایی خواهیم داشت که با همکاری هلال احمر انجام می‌شود. آمار بیماران را از وزارت بهداشت می‌گیریم و اگر بیماری مایل به رأی دادن بود، شعبه به بیمار مراجعه می‌کند.

ضرورت تعادل بین کرونا و انتخابات

عرف با بیان اینکه ایجاد تعادل بین کرونا و انتخابات که در تناقض هستند مهم است، گفت: باید مشارکت داشته باشیم، اما این مشارکت نباید به افزایش بیماری منجر شود، پس باید پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود. در این پروتکل‌ها شرایط برگزاری تجمعات آمده است مثلاً ۳۰ درصد ظرفیت اماکن سر باز استفاده شود و همه از ماسک استفاده کنند. می‌شود این تعادل را برقرار کرد و تجمعی در ورزشگاهی با ۳۰ درصد ظرفیت برگزار شود. ستاد‌های نامزد‌ها و ناظران می‌توانند این پروتکل‌ها را رعایت کنند. اگر پروتکل‌ها رعایت نشد، گزارش آن به مراجع ذی‌صلاح ارجاع داده می‌شود. معتقدم نباید این برنامه‌ها تعطیل شود البته باید پروتکل‌ها رعایت شود.

منبع: روزنامه جوان
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ نمایی بی نظیر از شهر منجیل گیلان ۱۳۳ سال پیش

باید‌ها و نباید‌های مهم در دوران بارداری

فیلم/ مقیسه قاضی چه پرونده‌هایی بود؟

راز شگفت انگیز طول عمر ژاپنی‌ها چیست؟

فیلم/ بارش زیبای برف هم‌اکنون در فرحزاد تهران

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

انجمن کم درآمدان گمنام چیست؟

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/ زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد