تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
اقتصاد ۲۴ بررسی کرد:

نگاهی به مهم‌ترین وعده‌های اقتصادی ابراهیم رییسی در انتخابات ۱۴۰۰

در جریان انتخابات ۱۴۰۰ سید ابراهیم رئیسی آنقدر به مردم ایران وعده داد تا سرانجام توانست به ریاست جمهوری برسد. وعده‌هایی بعضا تکراری اما مرتبط با جنبه‌های حیات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه امروز ایران که اگر از پشت هم ردیف شوند فهرست عریض و طویلی را تشکیل خواهند داد.

ابراهیم رییسی

اقتصاد۲۴- در جریان انتخابات ۱۴۰۰ آیت الله سید ابراهیم رئیسی آنقدر به مردم ایران وعده داد تا عاقبت به ریاست جمهوری رسید.

وعده‌هایی بعضا تکراری و مرتبط با جنبه‌های حیات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه امروز ایران که اگر از پس یکدیگر ردیف شوند چنان فهرست عریض و طویلی را تشکیل خواهند داد که بعید است بتوان برای تک تکشان پایان و انتهایی معلوم متصور شد.

در این صف طولانی، اما برخی وعده‌های داده شده خاص تردند و حکم گل سرسبدی را خواهند داشت که تیم رئیس جمهور سیزدهم قرار است با خود به هیات دولت ببرد؛ وعده‌هایی که اگر محقق شوند تا سالیان سال برای این دولت و کارگزاران و همفکرانش حکم برگ برنده بازی‌های سیاسی پیشرو را خواهد داشت.

از آنجا که در مواجهه با چنین وضعیت گذار پسا انتخاباتی غالب اوقات مصلحت صاحب نظران و کارشناسان در هرچه کمتر سخن گفتن است، اقتصاد ۲۴ این بار به صورتی مستقل با رجوع به حافظه تاریخی اینترنت برخی از مهمترین وعده‌های رئیس جمهوری جدید را بررسی کرده است.


بیشتر بخوانید: ۹ وعده رئیسی در حوزه اقتصاد


قَد کشیدن بدون نفت

تک محصولی بودن اقتصاد ایران حالا نخ نماتر و تابلوتر از هر زمان دیگری است؛ موضوعی که سال‌ها پیش بیشتر در حد حرف بود و گاهی اوقات دستمایه سازندگان برنامه‌های طنز صدا و سیما می‌شد در نتیجه تحریم‌های اقتصادی یک دهه گذشته بیش از هر زمان دیگری برای مردم و مسئولان به موضوعی ملموس مبدل شده است.

در کلام مدتهاست که گفتمان اقتصادی مسولان جمهوری اسلامی عبور از اقتصاد تک بعدی وابسته به نفت است و برای همین آرشیو اسناد و قوانین بالادستی به تصویب رسیده فاصله گرفتن از درآمد‌های نفتی محض بار‌ها مورد تاکید واقع شده است، اما اگر به گزارش‌های تفریغ بودجه سنوات گذشته نگاهی بیندازیم مشخص می‌شود که به این راحتی‌ها نمی‌توان اقتصاد ایران را از اعتیاد به درآمد‌های نفتی نجات داد.

به صورت مشخص رئیس جمهوری کنونی در جریان رقابت‌های انتخاباتی اخیر راجع به فاصله گرفتن اقتصاد ایران از درآمد‌های نفتی گفته بود:

دولت آینده قرار است تولید را افزایش و صادرات را ۲ برابر کند، این هدف در سال نخست به‌گونه‌ای است که در سال ۱۴۰۱ میانگین نرخ رشد اقتصادی ایران بدون نفت و با افزایش بهره‌وری به بالای ۵ درصد برسد و تمام نیاز ارزی ایران در سال ۱۴۰۲ فقط از طریق صادرات غیرنفتی تامین شود و در پایان دولت آینده هم صادرات غیرنفتی ایران از ۳۵ میلیارد دلار به بیش از ۷۰ میلیارد دلار و سهم صادرات غیرنفتی به کشور‌های همسایه هم دست‌کم ۲ برابر شود و از ۲۰ میلیارد دلار فعلی به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسد.


بیشتر بخوانید: نگاهی به همه وعده‌های رئیسی


بی تردید این اتفاقی است که تحقق نیمی از آن هم می‌تواند نام انجام دهندنگانش را در تاریخ ماندگار کند و واقعیت این است که در شرایط کنونی و تحت تاثیر تحریم‌های اقتصادی تحقق این هدف بیش از هر زمان دیگری سخت و ناممکن است.

رنگ بخشی به سفره‌ها

روند فشار اقتصادی بر خانوار‌های ایرانی طوری بوده که در گذر زمان هم از ابعاد و هم از اقلام سبد خانوار‌ها کاسته شده است؛ به صورت مشخص مدتهاست محدوده خورد و خوراک یک خانوار تحت تاثیر سایر هزینه‌های اجتناب ناپذیر زندگی تعیین میشود؛ به بیان دیگر مدتهاست از درآمد یک خانوار همه آن چیزی که بعد از کسر هزینه‌های اساسی دیگر باقی می‌ماند ابعاد و رنگ بندی سفره خانوار را مشخص می‌کند.

در همین باره همین چند روز پیش بود که مشخص شد هزینه‌های زندگی یک خانوار مزدبگیر ایرانی به نسبت هزینه بهمن ماه ۳۵ درصد بیشتر شده و به مرز ۱۰ میلیون تومان رسیده است؛ طبیعی است که تامین چنین مخارجی با استفاده از دستمزد نهایتا ۵ میلیون تومانی به اتفاقی غیر از کوچک و بی رنگ شدن سفره خانوار‌ها منجر نخواهد شد.
حالا در این میان دیگر برنامه رئیس جمهور تازه انتخاب شده در مورد تامین کالا‌های اساسی اهمیتی دوچندان می‌یابد:

کاهش هزینه خانواده‌های ایرانی به‌نحوی که قرار است از آذرماه سال‌جاری، زنجیره‌ای از تامین کالا‌های اساسی ایجاد شود و نیاز‌های مردم با اطمینان و قیمت مناسب تامین شود تا دیگر خانواده‌ها نگرانی بابت کالا‌های اساسی نداشته باشند. گفته شده از همان آذرماه برای خانوار‌های ۵ دهک اول کارت اعتباری معیشت صادر می‌شود. به ازای هر یک از اعضای خانوار در ۳ دهک اول ۲۰۰هزار تومان و ۲ دهک بعدی ۱۵۰هزار تومان اعتبار ماهانه قرض‌الحسنه با کارمزد ۲درصد تخصیص می‌یابد. البته به خانوار‌هایی که توانایی بازپرداخت اقساط را نداشته باشند، یارانه بازپرداخت اقساط داده خواهد شد.

واضح است در ایران سال ۱۴۰۰ داشتن اطیمنان نسبی عمومی از تامین شدن مایحتاج زندگی تاحدودی به معنی نداشتن دغدغه از بابت نان شب است و باید دید که دولت بعدی جمهوری چگونه از عهده انجام آن برخواهد آمد.

پایان کابوسی به نام مسکن

کیست که نداند داشتن سقف بالای سر در ایران بیش از هر زمان دیگری به کابوس بدل شده است؟ با این اینکه ساخت و ساز از کسب و کار‌های اصلی در ایران محسوب می‌شود، اما کمتر کسی توان خرید خانه ولو نقلی آنرا دارد؛ گواه این ادعا ریزش‌های مکرری است که بعد از نوسانات اقتصادی چند سال اخیر دائما تکرار شده و باعث نقل مکان خانوار‌های به مناطق فرودست نشین و حاشیه شهر‌ها و روی آوردن دهک‌های پایین‌تر جامعه به پشت بام خوابی و ماشین خوابی و. شده است.

در این وانفسا، اما رئیس دولت سیزدهم وعده‌های خوبی در مورد تامین نیاز مسکن خانوار‌ها داده است:
گام دیگر خانه‌دار‌کردن نیمی از واجدان شرایط خواهد بود که زمانبندی دقیق آن خرداد سال آینده روشن

می‌شود. اولویت با کاهش حاشیه‌نشینی، احیای بافت‌های فرسوده و نوسازی مسکن روستایی خواهد بود. وعده دیگر برای کاهش هزینه‌های خانواده‌ها این است که در سال ۱۴۰۲ نرخ تورم، نصف نرخ تورم سال ۹۹ باشد یعنی حدود ۲۰ درصد و در سال‌های بعد این نرخ تک‌رقمی شود.

البته گفته شده دولت تلاش می‌کند تا پایان عمر خود ۴ میلیون خانه بسازد. افزون بر این قرار است طی ۴ سال آینده دولت تقاضای سوداگرانه در بازار مسکن را از ۷۰ درصد فعلی به ۳۵ درصد یعنی نصف برساند و سهم هزینه مسکن در سبد خانوار را هم به یک‌سوم کاهش دهد؛ یعنی از حدود ۵۰ درصد به حدود ۳۰ درصد برساند.
این برنامه هم از همان جنسی است که اگر به ثمر برسد تا سال‌های سال مردم از بانیان و مجریان آن به نیکی یاد خواهند کرد، اما در روزگاری که اول بازیگران اقتصاد ایران متهمند که برای بالانگهداشتن قیمت‌ها در این بازار از انجام هیچ ولو به گلوگاه سازی و ایجاد تقاضای کاذب رویگردان نیستند باید دید که دولت سیزدهم چگونه از عهده این وعده برخواهد آمد؟

هرشهروند یک کارت سلامت

هرکسی که یکبار پایش به بیمارستان و مطب پزشک باز شده باشد می‌داند که هزینه‌های درمانی این روز‌ها تا چه اندازه سنگین و کمرشکنند؛ از منظر برخی صاحب نظران این سنگینی تا حد زیادی از شیوه رایج تعرفه گذاری خدمات درمانی در ایران ناشی می‌شود که باعث شده اقلیتی از پزشکان مدیریت خوانده به تنهایی جای فروشنده و خریدار تصمیم گیری کنند.

از این منظر انتقادی یکی از دلایل شکست طرح تحول سلامت در دولت یازدهم و دوازدهم همین مسئله بود که باعث شد اندوخته صندوق‌های بیمه درمانی در چاه ویل هزینه‌های دارو و درمان ریخته شود. منکران این باور کافی است سری کوتاه به بازار دارو درمان کشور بزنند تا متوجه شوند که کسب و کار تامین کنندگان خدمات درمانی چه در قالب پزشک و چه در قالب تهیه کننده دارو و اقلام پزشکی از چه حاشیه سودبالایی برخوردار است.
با این حال تیم آیت الله ریئسی ظاهرا برنامه‌ای مجزا برای سروسامان دادن به وضعیت بازار دارو و درمان دارد:

برنامه دیگر کابینه آینده، اصلاح ساختار اقتصاد سلامت ایران است، از سال آینده به همه مردم ایران کارت سلامت داده خواهد شد که با آن هزینه خدمات از مراکز درمانی نظیر بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و داروخانه‌ها از طریق بیمه و تسهیلات قرض‌الحسنه بابت سهم بیمار پرداخت می‌شود و مراجعه‌کننده دیگر پولی نخواهد داد. علاوه بر این قرار است دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر ایران عادلانه شده و پرداخت از جیب مردم بابت درمان از ۴۳ درصد به ۲۰ درصد در پایان دولت او کاهش یابد.

در این برنامه بی آنکه اشاره‌ای به ضرورت بازبینی نظام تعرفه گذاری خدمات درمانی در ایران شده باشد تنها از الحاق منابع صندوق‌های قرض الحسنه به جمع ذخایر تامین کننده هزینه‌های درمانی شده است.

واضح و مبرهن است که دولت سیزدهم بدون اصلاح نظام بحث برانگیز تعرفه گذاری درمانی برای مدتی طولانی قادر به تامین هزینه خدمات نظام بیمه‌های درمانی در ایران نخواهد شد و چه بسی زودتر از دولت بعدی با مشکلات این بخش روبرو شود.

حل غائله بورس و اشتغال

سال گذشته همین ایام بازار سهام ایران پذیرای صف‌های طویلی از خریداران و سرمایه گذاران بود؛ میزان رقبت به ورود به این بازار چنان بالا بود که شنیده شد برخی شاغلان می‌خواهد عطای کارکردن برای دیگران را به لقای گرفتن مزد ببخشند و از طریق خرید و فروش روزانه سهام ارتزاق و درآمد زایی کنند.

هنوز چند هفته از دهان به دهان شدن این مطلب نگذشته بود که ریزش‌های بازار بورس شروع شد و تا به امروز خیلی از سرمایه گذاران آماتور و خورده پا را تا مرز افلاس کشاند و برای همیشه به شایعات متمایل به استعفا بودن برخی شاغلان پایان داد.

در هفته‌های گذشته، اما وضعیت اسفناک امروز دو بازار کار و سهام در ایران زمینه ساز دو وعده انتخاباتی دیگر از سوی پیروز سیزدهمین رئیس دولت آینده بود:

گام دیگر دولت آینده؛ افزایش درآمد خانواده‌ها اعلام شده و قرار است امسال نوسان‌های بورس مدیریت و صندوق تثبیت بازار سرمایه شارژ شود. علاوه بر این اوراق بهادار برای پوشش ریسک سهامداران خرد از سال آینده منتشر می‌شود. افزون بر این رئیسی قول داده تا سال ۱۴۰۴ و پایان دولتش ۴ میلیون فرصت شغلی ایجاد کند که فارغ‌التحصیلان آموزش عالی و افراد کم درآمد به‌ویژه زنان سرپرست خانوار و مرزنشینان در اولویت قرار می‌گیرند.

به صورت مشخص تا به امروز برنامه‌های متعددی از سوی دولت‌های مختلف در رابطه با ایجاد اشتغال، افزایش درآمد و رونق اقتصادی سرداده شده است که عموما دستاورد درخشان و پایداری نداشته اند و مادامی که مشخص نشود تیم اقتصادی دولت سیزدهم چه برنامه دارد و وجه تمایز آن با آنچه که در گذشته واقع شده است، چیست؟ نمی‌توان چندان به آینده خوش بین بود.

عزم جدی برای اصلاح نظام مالی

بیشتر مردم دیگر بانک‌ها را بازیگران اصلی اقتصاد ایران می‌دانند و قائل به این هستند که بخش عمده‌ای از مشکلات اقتصادی موجود نتیجه فعالیت افسارگسیخته صاحبان و مالکان موسسات پولی و بانکی است که در بستری از قوانین ناکارآمد حرکت می‌کنند که می‌توانند یک شبه وضعیت هر بازاری را زیر و رو کنند و بحث تحریم‌های بانکی تا این اندازه از خود آثار مخرب برجای نگذاشته است.

در همین راستا اصلاح مقررات بانکی و مالی یکی از دیگر مهمترین وعده‌هایی بود که رئیس جمهور تازه منتخب ایران آنرا اینطور داد:

وعده دیگر اصلاح نظام مالی است. طی امسال قرار است زمان دقیق تسویه بدهی‌های دولت به بانک‌ها اعلام شود، سال بعد سفره انواع ابزار‌های مالی شبیه تأمین مالی زنجیره‌ای، قرارداد‌های بازخرید و اوراق صکوک پهن خواهد شد تا نیاز مالی کسب‌وکار‌ها را تأمین کنند و جریان منابع و مصارف مالی سامان بگیرد.

از سوی دیگر در سال آینده انواع دارایی‌ها نظیر قبض انبار، قرارداد‌های فروش و ماشین آلات ارزشگذاری شده و به‌عنوان ضمانت قابل استفاده خواهد بود و پرداخت تسهیلات بانکی فقط براساس اعتبارسنجی مشتریان صورت می‌گیرد تا هم جلوی فساد‌های بانکی گرفته و هم مطالبات معوق بانکی کاسته شود. سال ۱۴۰۲ هم قرار است دولت آینده دارایی‌های منجمد و بنگاه‌داری بانک‌ها را نصف کند و اجازه ندهد تا بانک‌های خصوصی، اختصاصی شوند.

اینکه تیم اقتصادی دولت سیزدهم چه رفتاری در مواجهه با سیستم بانکی و رفع مشکلات آن اتخاذ کند پرسش مهمی است که در قضاوت کردن راجع به عملکرد دولت سیزدهم مهم و موثر است.

کاهش مالیات تولید به ۱۰ درصد

درست است که اقتصاد ایران تک بعدی و وابسته به نفت است، اما در این میان نظام مالیاتی کشور از هیچ فرصتی برای شناسایی درآمد‌های جدید فروگذار نخواهد کرد؛ در همین راستاست که چالش چانه زدن تولید کنندگان و صاحبان صنایع با ممیزان مالیاتی معنی و مفهوم پیدا می‌کند.

در همین رابطه بازهم در جریان رقابت‌های انتخاباتی اخیر وعده‌ای از جانب تیم اقتصادی رئیس جمهور منتخب داده شد که هنوز خط و ربط آن شناسایی منابع مالیاتی جدید قابل وصول و جلوگیری از فرار‌های مالیاتی مشخص نیست:

دولتی که از مرداد امسال روی کار خواهد آمد قرار است همه معاملات مالیات‌دهندگان با سازمان مالیات‌ستان را یکپارچه و آنلاین کند و آن را شفاف سازد و در برابر فرار مالیات بایستند تا جایی که از فعالیت‌های غیرمولد و سوداگرایانه مالیات گرفته شود و مالیات بر تولید هم به ۱۰ درصد برسد. این‌ها بخشی از وعده‌ها و جهت‌گیری‌های اصلاح نظام مالیاتی طی ۴ سال آینده است.

چالش برقراری نظم و انظباط مالیاتی در ایران قدمتی طولانی داردو بدیهی است سامان بخشی وضعیت موجود برای دولت پیشروی سیزدهم کاری بس دشوار و ناممکن است.

تحقق شافیت اقتصادی

از بعد خاتمه جنگ تحمیلی تا به امروز هر چند وقت یکبار خبر کشف یک فساد یا تخلف مالی سنگین مثل انفجار بمب در جامعه پخش شده است؛ در سال‌های اخیر فواصل میان هر دو انفجار خبری چنان کوتاه و کوتاه شده است که دیگر شنیدن خبر مربوط به یک فساد یا تخلف مالی و اداری جدید اسباب حیرت عمومی را کمتر فراهم می‌کند؛ درست مانند مردمی که به زیستن در منطقه جنگی خوکرده باشند و از شنیدن انفجار بمب و خمپاره فرو افتاده چندان متعجب نشوند.

در این میان هرچند رئیس جمهور سیزدهم سابقه‌ای طولانی از خدمت در دستگاه قضایی دارد، اما بیشترین محبوبیتش را مدیون رسیدگی‌های اخیری است که در دستگاه قضایی در رابطه با تخلفات اقتصادی و مالی صورت گرفته است.
در این رابطه ابراهیم رئیسی و تیم انتخاباتی او چنین گفته اند:

برنامه دولت سیزدهم البته افزایش شفافیت در اقتصاد ایران است، سید ابراهیم رئیسی از قوه‌قضاییه به قوه مجریه آمده تا جلوی ایجاد فساد را بگیرد، وعده داده از همین امسال همه قوانین و مقررات شفافیت در اقتصاد را به‌طور کامل اجرا، سامانه‌های شفافیت (مانند قرارداد‌های دولتی و عملکرد شرکت‌های دولتی) را تکمیل و در دسترس مردم قرار دهد. برنامه دیگر او برای امسال هم ایجاد سامانه جامع اطلاعات اقتصادی برای پیشگیری از تخلفات و جرایم اقتصادی خواهد بود.

اینکه بالاخره دولتی در ایران روی کار بیاید که بتواند در چارچوب قوانین جرای بستری از شفافیت اقتصادی و مالی ایجاد کند کار به غایت بزرگی است که تا به امروز بیشتر دولتمردان در عمل ناتوان از انجامش بوده اند و باید دید که دولت سیزدهم تا چه اندازه در این راستا موفق خواهد بود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/جشن تولد علی شادمان با حضور رپر مشهور

عکس/ ژست دیدنی فردین کنار دو ستاره سینمای هند ۵۳ سال پیش

عکس جدید سردار قاآنی در دیدار بسیجیان با رهبر انقلاب

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پاییز هزار رنگ و حیرت انگیز در باغ شازده ماهان کرمان

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

عکس/ قطع شبانه ۲۰ اصله درختان جنگل ایزدشهر در ‎مازندران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳