تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ - ۰۶ تير ۱۴۰۰
اتوبوس‌های غیراستانداردی که جان عزیزانمان را می‌گیرد

مسئولان نوسازی نمی‌کنند؛ مالکان توان مالی ندارند

یک کارشناس صنعت خودرو که از قضا از مخالفان جدی واردات خودرو‌ها به‌ویژه اتوبوس‌ها و کامیون‌های مستهلک به سبب قیمت‌های پایین آن‌ها است، معتقد است که وقتی دولت از مسئولیت خود در از رده خارج کردن وسائل نقلیه و بازسازی ایمن آن‌ها سرباز می‌زند، مالکان هم از پس هزینه‌ها برنمی‌آیند و همین است که هرساله تعداد زیادی داغدار عزیزان‌شان می‌شوند.

اتوبوس

اقتصاد۲۴- چند روزی است که از مصیبت واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست و فعال رسانه و داغ بزرگی که بر دل همه ما، علی‌الخصوص خانواده ایسنا و ایرنا نشسته، می‌گذرد؛ در چنین مواردی همچون حادثه اخیر اتوبوس خبرنگاران محیط زیست، سرباز معلمان و این دست اتفاقات ناگوار که طی سال‌های اخیر کم هم نبوده‌اند، موضوع مستهلک بودن و نقص فنی، علت اصلی عنوان می‌شود؛ اتوبوس‌های از رده خارج شده اروپایی که با کمتر از یک چهارم قیمت واقعی وارد می‌شوند و با کمی رسیدگی به ظاهر آن‌ها به ارابه‌های مرگ تبدیل می‌شوند.

در این رابطه حسن کریمی سنجری کارشناس صنعت خودرو کشور که از مخالفان جدی واردات خودروهای دست دوم و به‌ویژه اتوبوس‌ها و کامیون‌های دست دوم است، ضمن عرض تسلیت این ضایعه تلخ و جانکاه، اظهار کرد: به لحاظ کلی، با وجودی که شنیدن اخبار تلخ مرگ عزیزان در حوادث جاده‌ای طی این سال‌ها به امری عادی تبدیل شده اما مرگ دو خبرنگار عزیز محیط زیست جدا از ارتباط شغلی به لحاظ تقصیر دوگانه خودرو-جاده موضوعی مسئولیت آور است.

وی افزود: زمانیکه در سال گذشته مطرح شد که دولت قصد دارد در اوج کمبود ارز که حتی امکان تخصیص آن به دارو هم وجود ندارد، بودجه کلانی را به واردات کامیون‌ها و خودروهای دست دوم اختصاص دهد، از طرق مختلف به این موضوع واکنش نشان دادیم و شخصا اعلام کردم پشت این اقدام رانتی وجود دارد؛ وگرنه چرا دولتی که در مضیقه ارزی قرار دارد، بایستی میلیون‌ها دلار خزانه را صرفا به واردات خودروهای مستعملی اختصاص دهد که از نقطه نظر اولویت، میزان اثربخشی و کاربرد، استهلاک، استانداردهای زیست محیطی، نوع سوخت و خدمات پس از فروش استفاده از آن‌ها در کشور عملا غیراصولی است.

این کارشناس صنعت خودرو ضمن تاکید براینکه اگر چنانچه قرار است ارز به واردات خودرو اختصاص داده شود، منطقی است که در شرایط تحریم و محدودیت منابع ارزی خودروهایی وارد شود که به سبب اثربخشی در اجتماع، طیف وسیع‌تری از جامعه را در برگیرند، گفت: سیستم‌های حمل‌ونقل درون و برون‌شهری در کشور سال‌هاست به دلایل مختلف، به‌روزآوری نشده است. وجود اتوبوس‌های فرسوده در ساختار حمل‌ونقل کشور آن هم با وجود جاده‌هایی که از استاندارد لازم برخوردار نیستند، تنها قاتل جان عزیزانمان خواهد بود.

پروفیل‌های ساختمانی به‌جای پروفیل‌های صنعتی در ساخت اتوبوس‌ها!

وی تصریح کرد: آنقدر دولت و شرکت‌های تجاری‌ساز به وظایف خود در قبال از رده خارج کردن اتوبوس‌های فرسوده و حتی بازسازی آن‌ها به شکلی ایمن و با کیفیت عمل نکردند که مالکان در برخی مواقع بازسازی این اتوبوس‌ها را به کارگاه‌های فاقد کیفیت و بدون کنترل می‌سپارند که بعضا هم برای ارزان نمودن فرآیند بازسازی بدنه، از پروفیل‌های با سطح کیفی ST۱۴ که نوعی پروفیل ساختمانی است استفاده می‌کنند؛ در حالیکه پروفیل‌های صنعتی به‌ کار رفته در اتوبوس‌ها بایستی از نوع ST۴۴ و ST۵۷ و حتی با سطح کیفی بالاتر باشد.

کریمی سنجری ادامه داد: واقعا اگر مسئولان کشورمسئولیت پذیر و پاسخگو باشند کافی است با یکبار از این دست اتفاقات، بلافاصله ضمن برخورد قاطع با بی‌کفایتی‌ها، وظایف پیشگیرانه دولتی خود را اعمال کنند. اصولا مشخص نیست چرا دولتی که با شعار تدبیر و امید قدم به کارزار انتخاباتی گذاشت و پیروز میدان شد تا این اندازه بی‌تدبیر و نسبت به تحلیل‌های کارشناسی، بی‌توجه است.

خودروهای فرسوده‌ای که بلای جان می‌شوند

وی افزود: در شرایطی که قریب به ۳۰۰ هزار خودروی فرسوده تجاری که ۶۰ درصد آن‌ها را اتوبوس‌های شهری و برون‌شهری تشکیل می‌دهند و همچون تهدیدی آشکار در خیابان‌ها و جاده‌های کشور به جابجایی مسافر مبادرت دارند، طبیعتا می‌بایست بزرگترین دغدغه دولتی که مدعی تدبیر است، از رده خارج کردن این خودروها و جایگزینی آن‌ها با خودروهای نو و باکیفیت باشد اما عقل سلیمی به دولت اجازه می‌دهد تا منابع محدود ارزی خود را به واردات کامیون‌ و خودروهای دست دومی اختصاص دهد که اولویت دست چندم مملکت هم نیست.

جایگزینی اتوبوس‌های فرسوده مهمترین اولویت‌ دولت سیزدهم

این کارشناس صنعت خودرو کشور تاکید کرد: دولت سیزدهم باید به این نکته توجه داشته باشد که جایگزینی اتوبوس‌های فرسوده یکی از مهمترین اولویت‌ها در خودروسازی کشور است. در حال حاضر در داخل کشور به اندازه کافی برای تولید اتوبوس ظرفیت وجود دارد. سرمایه‌گذاری بر روی تولید اتوبوس باکیفیت به لحاظ استراتژیک از درجه اهمیت بالایی برخورداراست. استفاده از مواداولیه با کیفیت و سرمایه‌گذاری بر داخلی‌سازی مجموعه‌های اصلی قوای محرکه نظیر موتور و گیربکس سرعت تولید اتوبوس در کشور را افزایش می‌دهد.


بیشتربخوانید:واردات خودرو ممنوع، مونتاژ آزاد!


کریمی سنجری با بیان اینکه "داخلی ‌سازی" برای شرکت‌های خودروساز در دولت دوازدهم، تنها شعاری بود که به واسطه آن عمر مدیریت را افزایش دهند، خاطر نشان کرد: اما داخلی‌سازی واقعی به‌ویژه در مجموعه‌های استراتژیک نظیر موتور و گیربکس هیچگاه رخ نداد. بیش از ۲۰ سال از وارد شدن تکنولوژی موتور ۴۵۷ از شرکت بنز به داخل کشور گذشته اما به دلایل مختلف از جمله سوء مدیریت و وجود مافیای واردات، کماکان در تولید این موتور با استاندارد زیست محیطی یورو ۵ ناتوان هستیم. همین موضوع در تولید گیربکس‌های ۱۶ سرعته و اتومات اتوبوس نیز صادق است.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم بایستی بلافاصله پس از روی کار آمدن، تکلیف استراتژی توسعه صنعت خودروی کشور به‌ویژه در حوزه خودروهای تجاری نظیر اتوبوس را مشخص کند. ناکارآمدی و فساد دو عارضه‌ای است که بدنه خودروسازی کشور را لکه‌دار کرده و قدرت مافیای موجود خودروسازی به‌قدری است که با قلدری اجازه هر نوع اقدام از جنس توسعه و نوآوری را نمی‌دهد. کار رئیس جمهوری دولت سیزدهم در خودروسازی بسیار دشوار است، اما جلوگیری از آن کار مافیای خودروسازی را که توصیه‌پذیری را جایگزین توسعه‌گرایی نموده بسیار سخت خواهد کرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره مهربان آقای حکایتی در ۷۴ سالگی به همراه همسرش راضیه برومند

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول

برنامه ایران برای مذاکرات با آمریکا چیست؟

قیمت فولکس واگن در بازار ایران + جدول

فیلم/ خبر مهم بقایی درباره مذاکره ایران با آمریکا

فیلم/ التماس مادر قاتل به مادر الهه مقابل دادگاه

فوری/ وزارت اطلاعات یک بیانیه مهم داد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

فیلم/ مشاهده پلنگ ایرانی در بوشهر

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ سفره پارتی زنانه ۱۳۰ سال پیش به سبک قجری با پوشش خاص در دل طبیعت

واکنش ایران به ادعا‌ی جنجالی ترامپ درباره غنی‌سازی

عکس/ رولکس ۸۰ میلیارد تومانی در دست لیونل مسی

عکس/ ژست سیگار به دست بازیگر پوست شیر با تیپ دهه ۳۰

فوری/ هوای تهران گرم‌تر می‌شود

عکس/ ژست احساسی غلامرضا نیکخواه و دخترش نیلوفر در یک مراسم

متهم قتل الهه حسین‌نژاد: مرا جادو کرده بودند

آغاز فروش جک جی۴ کرمان موتور با ۳۷۲ میلیون تومان +جزئیات و جدول فروش

عکس/ روزنامه کیهان پرچمدار برخورد با دروغ‌پراکنی شد

قیمت سکه امامی امروز دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴/ افزایش قیمت

تورنمنت بین المللی فیوچرز Toobit شروع شد

هشدار به مدارس درباره ثبت نام دانش‌آموزان با معدل پایین

مرد عاشق‌پیشه نقشه حمله اسرائیل به تهران را لو داد

عکس/ زیبایی حیرت انگیز شوش بازمانده ۳۰۰۰ ساله در قلب خوزستان

فیلم/ تصمیم گیری برای تعطیلی هفته آینده در روز چهارشنبه

تنگه هرمز جای مانور تندروها نیست!

آخرین وضعیت حضور بیفوما در ترکیب پرسپولیس

فوری/ خبر نگران‌کننده درباره جیره‌بندی آب در تهران

عکس/ شکل و شمایل عجیب دو زن قجری ۱۲۰ سال پیش با لباس خانگی و شلوار باله

هوش مصنوعی در حال کشتن اینترنت است

قیمت طلا ۱۸ عیار امروز دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴/ افزایش قیمت

فوری/ ۲ روز عزای عمومی در کردستان برای شهیدان راه طبیعت

عکس/ بازار وکیل شیراز بازمانده‌ای زیبا از روزگار زندیه با دالان‌های عظیم

گزارش بورس امروز دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴

بیوگرافی و زندگی خصوصی مهرشاد سهیلی، مجری برنامه اردوگاه + تصاویر جذاب و دیدنی

جان‌باختن ۳ فعال محیط زیست کردستان در مهار آتش آبیدر + عکس

فوری/ اختلال و قطعی اینترنت خانگی در نقاط تهران

پاسخ دورسون به شایعات جدایی از پرسپولیس

عکس/ تولد ۴۰سالگی شهرام تاسیان در لوکیشنی تماشایی با کیک و شمع خاص

عکس/ مسجد جامع نوش آباد نماد معماری سنتی اصفهان با دو ایوان سرتاسری

اعلام زمان برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش

عکس/ دو نظامی دوران قاجار در حال سیگار کشیدن روی پشت‌بامی ۱۲۰ سال پیش در شهر بیرجند

فیلم/ اسلحه کشیدن پلیس روی دختر ابراهیم تاتلیسس

عکس/ معماری خیره کننده قره کلیسا قدیمی‌ترین کلیسای جهان در دل چالدران

عکس/ استایل تابستانه و جوان‌پسند بازیگر تاسیان در یک مراسم

عکس/ چشم انداز بی نظیر از کلیسای وانک اصفهان تجلی معماری ایرانی

مبلغ قرارداد آل‌کثیر با استقلال لو رفت

عکس/ ژست ملوکانه ناصرالدین شاه در کنار عزیز سلطان ۱۳۲ سال پیش در سرخه حصار

دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حادثه تروریستی زاهدان