اقتصاد ۲۴- بازار سرمایه در روزهای گذشته با روندی مثبت به کار خود ادامه داد روز گذشته خبر افزایش سرمایه ۱۲۰۰ درصدی شستا مورد تایید قرار گرفت و حالا باید دید این اتفاق چه تاثیری بر روند بازار میگذارد؟
میثم مسلمانزاده، کارشناس بازار سرمایه در باره تاثیر افزایش سرمایه ۱۲۰۰ درصدی شستا بر روی بازار گفت: افزایش سرمایه شستا زودتر از اینها باید اجرایی میشد. وی در این مورد افزود: بازار سرمایه ما لیدر محور است و در هر مقطع زمانی گروههای مختلفی مثل خودروییها لیدر بازار بودهاند حالا هم به نظر میرسد با افزایش سرمایه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی، «شستا» این نقش را در بازار بازی کند.
وی در این باره میگوید: «شستا» و زیرمجموعههای آن هر کدام در بازار میتوانند جداگانه لیدر بازار شوند و به طور کلی تجدید ارزیابیهای صورت گرفته برای خود شستا و دیگر شرکتهایش میتواند مفید و موثر واقع شود.
حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه: اتفاقهای متعددی منجر به مثبت شدن بازار در روزهای اخیر آن هم به صورت متوالی شده است. مثبت بودن گزارشهای شرکتها، انتظار بازگشت تورم به اقتصاد و از سوی دیگر بعد از ریزش ۹ ماهه اخیر، بسیاری از سهمها به نقاط جذابی رسیدهاند. با وجود همه این عوامل پیشبینی میشد که بازار روند رو به رشد را آغاز کند و روند بازار در روزهای اخیر هم نشان میدهد پیشبینیها اشتباه نبوده است. با این حال به نظر نمیرسد هنوز فصل جدید بازار شروع شده باشد. یعنی هنوز زود است که بگوییم روند رو به رشد پایدار است، بدون اینکه بازده منفی داشته باشد، شروع شده است.
بیشتر بخوانید: صف خرید شستا، شاخص را مثبت کرد
احتمالا ظرف یکی، دو روز آینده ما شاهد نوسان منفی در بازار خواهیم بود. زمانی فصل جدید در بازار سرمایه آغاز خواهد شد که تکلیف برجام، نرخ ارز و ترکیب دولت جدید مشخص شود و آن زمان میتوان بهتر درباره فصل آینده بازار سرمایه یا تعیین جهت بازار صحبت کرد. ولی آنچه باعث شده اکنون بازار روند رو به رشدی را تجربه کند چند دلیل دارد. یکی اینکه تکلیف انتخابات ریاست جمهوری مشخص شده و به تبع آن درباره آینده اقتصادی-سیاسی گمانهزنیهایی شده است. بر اساس این گمانهزنیها موضوع برجام پیچیدهتر و دشوارتر میشود و نرخ ارز هم بالا میرود. از سوی دیگر سیر تحولات سبب شده است که انتظار بازگشت تورم به اقتصاد شکل بگیرد و همچنین بعد از ریزش ۹ ماهه اخیر، بسیاری از سهمها به نقاط جذابی برای خرید رسیدهاند.
مجموعه این عوامل اثر خود را بر بازار سرمایه گذاشتهاند و بازار دوباره روند صعودی را آرامتر از قبل شروع کرده است. بعد از تعیین تکلیف برجام و نرخ ارز و متغیرهای کلان اقتصادی میتوان دقیقتر درباره فصل جدید بازار صحبت کرد. اما در همین وضعیت بهترین استراتژی برای سهامداران حرکت با بازار است. عمده کسانی که اکنون در این وضعیت وارد بازار میشوند، نگاه نوسانگیری به بازار دارند؛ بنابراین اگر قابلیت این کار را دارند از آن استفاده کنند و وارد بازار شوند وگرنه تا تعیین تکلیف موضوعاتی که بر آن تاکید شد باید دست نگه دارند و دست به معامله نزنند. البته بازار برای معامله روی برخی سهمها به صورت میان مدت یا حتی بلندمدت وضعیت خوبی دارد، اما معاملهگران باید درست انتخاب کنند. اکنون سهمهایی که دلار محور هستند همچنان جذابیت خرید و سرمایهگذاری دارند، ولی این احتمال هم وجود دارد اصلاح کوتاهمدت داشته باشند و مقدار بازدهی کمتری بدهند، ولی سرمایهگذاران میتوانند در بلندمدت بازدهی مناسبی از همین سهمها داشته باشند.