اقتصاد۲۴- سید ابراهیم رئیسی بعد از انتخاب شدن به عنوان رئیسجمهور سیزدهم به مهمترین تمایز خود با دولت حسن روحانی پرداخته است. رئیسی در این باره گفته است: در بعد سیاست خارجی باید دنیا بداند وضعیت با حضور حماسی مردم فرق کرده است. تا امروز فشار حداکثری بر مردم کارساز نشده، باید برگردند و باید بدانند که سیاست خارجی دولت ما از برجام شروع نمیشود و به برجام محدود نمیشود.
حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه قاعدتاً بر اساس شعارهایی که آقای رئیسی در زمان تبلیغات داده، کابینه باید انتخاب شود، اظهارداشت: بر این اساس باید شاهد شکلگیری یک دولت فسادستیز، چابک، کارآمد، با توان بالا و جهادی باشیم که در کوتاهمدت بتواند مشکلات اقتصادی را حل و فصل کند.
وی افزود: باید برنامهریزی طوری انجام شود که شاهد باشیم کمتر از یکسال اثرات استقرار دولت سیزدهم هویدا شده و مشکلات مردم در حوزه اقتصاد و معیشت کاهش یابد تا قدری از فشاری که بر روی مردم وجود دارد کاسته شود.
کنعانی مقدم با تاکید بر اینکه رخ دادن چنین اتفاقی مستلزم تشکیل یک دولت فراجناحی است، گفت: بر این اساس این دولت باید بر اساس کارآمدی که از خود به نمایش میگذارد وضعیت کرونا و واکسیناسیون را محور اصلی فعالیت خود قرار داده و مشکلات در این حوزه را مرتفع کند، از سوی دیگر اولویت مهم دیگر دولت آقای رئیسی نیز سروسامان دادن به وضعیت اقتصادی و کنترل گرانیها و افزایش قیمتها است، بدون شک اگر دولت بخواهد بر اساس جناح بازیهای مرسوم و همچنین سهمخواهی، تشکیل شود به هیچ عنوان نمیتوان نتیجه مطلوب را گرفت.
کنعانی مقدم با بیان اینکه این تصور به وجود آمده که دولت آقای رئیسی دولت سوم احمدی نژاد است، اضافه کرد: به اعتقاد بنده چنین تصوری غلط است، به نظر میرسد که وزرای احمدینژاد در دولت آینده نمیتوانند بروز و حضور داشته باشند و از سوی دیگر انتقال نمایندگان مجلس به دولت نیز باید ممنوع شود، زیرا این کار باعث تضعیف مجلس در بُعد نظارت و قانونگذاری میشود، بنابراین باید وزرا و افراد کابینه از اشخاصی خارج از مجلس انتخاب شوند، زیرا که این توان در بدنه مدیریتی و اجرایی کشور وجود دارد که افرادی برای پستهای مهم دولتی در نظر گرفته شوند که در حال حاضر در مجلس حضور ندارند.
بیشتر بخوانید: رئیسی از حامیان جناحی خود فاصله میگیرد؟
ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه باید چند معیار و شاخص را برای انتخاب وزرا و افراد کابینه دولت آینده درنظر گرفت، گفت: در وهله اول باید اشخاصی انتخاب شوند که دارای لیاقت لازم و توان مدیریتی مناسب باشند، بر این اساس باید وزرا را بر اساس شایسته سالاری انتخاب شوند، نه اینکه بر اساس سهمبندیها و نزدیکی به جریانات سیاسی افراد به دولت سیزدهم تحمیل شوند.
وی افزود: افرادی که برای حضور در دولت انتخاب میشوند باید از انگیزه کافی به منظور حضور در صحنه و خدمت به مردم برخوردار باشند، برخی از افرادی که میگویند کشور به بنبست رسیده و راهی برای نجات نیست این اشخاص نباید در دولت حضور پیدا کنند، بلکه اشخاصی که باور دارند میتوان با کار و تلاش زیاد وضعیت را سامان داد شایسته حضور در دولت سیزدهم هستند.
ایمانی اظهار داشت: شاخص مهم دیگر در این رابطه دوری از هرگونه فساد است، در این راستا تنها فساد مالی منظور نیست، بلکه فساد حزبی، قومی، جناحی و ... نیز در این مورد مصداق پیدا میکند، اینکه فردی به عنوان وزیر انتخاب میشود و بخواهد افراد نزدیک به خود و همچنین همشهریان و یا اقوام نزدیک خود را به مناصب حساس بگمارد، بدون اینکه آن افراد دارای تخصص و توان لازم برای برعهده گرفتن آن پست باشند، این موضوع خود نوعی فساد است.
وی اضافه کرد: افراد کابینه باید دارای سطح زندگی متوسط و نزدیک به عموم مردم باشند، اینکه سطح زندگی وزیران و افراد دولتی بالاتر از سطح عموم جامعه باشد، این موضوع بسیار آسیبزاست، اتفاقی که در مورد برخی از اعضای کابینه دولت حسن روحانی مشاهده میکنیم، در صورتی که در دولت آینده نباید چنین اتفاقی رخ دهد.
این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه در ۴۰ سال گذشته همواره تعدادی از نمایندگان از مجلس به دولت رفتنهاند، ادامه داد: معمولا نمایندگانی به دولت میروند که از افراد شاخص مجلس باشند، بنابراین با توجه به وضعیتی که وجود دارد بنده مخالف انتخاب نمایندگان به عنوان وزیر در دولت آینده هستم، خود دولت نیز در حوزه قانونگذاری با مشکل روبرو میشود، بر این اساس بهتر است چنین کاری انجام نشود.
ایمانی همچنین با بیان اینکه به نظر نمیرسد شاهد بهکارگیری طیف گستردهای از وزاری آقای احمدینژاد در دولت سیزدهم باشیم، بیان کرد: با توجه به شخصیتی که از آقای ابراهیم رئیسی بنده سراغ دارم، وی خیلی تمایلی برای به کارگیری افرادی که در دولتهای نهم و دهم وزیر بودند، ندارند هرچند اگر قرار باشد بنا را بر شایسته سالاری بگذاریم، برخی از وزرای دولت روحانی و احمدی نژاد شایستگی لازم برای حضور در دولت را دارند، اما اگر بخواهد چنین اتفاقی بیفتد به نظر میرسد تنها یک یا دو وزیر دولت احمدینژاد نهایتاً در دولت سیزدهم حضور پیدا کنند.