اقتصاد۲۴- از هر راهی بتوانند بیمه را فریب میدهند تا بتوانند از آنها پول بگیرند و سر آنها را کلاه بگذارند. گاهی موفق میشوند و گاهی هم نقشه شان را پلیس و پزشکی قانونی برملا میکنند و به جای تیغ زدن بیمه، راهی زندان میشوند. با وجود اینکه هر روز پزشکی قانونی درصد زیادی از خودزنیها را کشف میکند، اما همیشه مجرمان یک گام جلوتر از پزشکی قانونی، بیمه و پلیس هستند. سال ۹۹ آمار عجیبی منتشر شد که افزایش خودزنی با ادعای تصادف و نزاع افزایش یافته و دو هزار زن هم به علت صحنه سازی برای گرفتن دیه دستگیر شدند.
دیه بگیری هم مافیا و پیمانکار دارد، هرکسی نمیتواند اینکار را انجام دهد و باید تخصصی اینکار را انجام داد. بسیاری از باندهای خسارت بگیر از بیمه و دیه گیری از شهروندان به سراغ معتادان خیابانی و افراد کارتن خواب میروند. این افراد با وعده چند وعده مواد مخدر و پول اندک جذب میشوند و بعد سرکردگان باند با شکستن عضوی از بدن آنها، این افراد را با پوشاندن لباس مناسب راهی پزشکی قانونی و ادارات بیمه میکنند. این افراد با خوراندن مرفین و تریاک به معتادان آنها را مجبور میکنند تا درد شکستگی را تحمل کنند.
بهمن ماه سال گذشته پلیس اگاهی متوجه چند تصادف در منطقه خرمدشت استان البرز شد. بررسیهای اولیه پلیس نشان داد همه این تصادفات از بیمه خسارت دریافت کرده اند. با اعلام موضوع به شرکت بیمه آنها متوجه شدند مورد کلاهبرداری قرار گرفتند و از کلاهبرداران شکایت کردند.
بیشتر بخوانید: همکاری پلیس و صنعت بیمه برای کاهش تصادفات جعلی ضروری است
چند روز بعد چهار عضو این باند حین گرفتن خسارت دستگیر شدند و به کلاهبرداری ۲۰۰ میلیون تومانی از بیمه در فردیس اعتراف کردند.
تابستان سال گذشته مسئول یکی از بیمهها به پلیس آگاهی تهران رفت و گفت متوجه شدیم یک باند سرمان را کلاه گذاشته و خسارتهای سنگین را با تصادفات ساختگی از ما گرفته است، با تشکیل پرونده و آموزش به کارمندان بانک، روز دریافت خسارت سه نفر از سوی پلیس دستگیر شدند. سرکرده باند که در میان دستگیر شدگان بود، ادعا کرد با اجیر کردن چند نفر و شکستن دست و پایشان به بهانه تصادف جرحی از بیمه خسارت میگرفتیم. ما در زندان قم با هم آشنا شدیم و بعد از آزادی دست به این سرقتها زدیم. اعضای این باند تا قبل از دستگیری دو میلیارد تومان از بیمه کلاهبرداری کرده بودند.
سال ۹۷ پلیس اصفهان متوجه افزایش تصادفات جرحی در این استان شد. بررسیهای پلیس نشان میداد این تصادفات عادی نیست و همزمان میزان مراجعه برای گرفتن دیه به مراکز بیمه بیشتر شده است. در بررسی افراد دیه بگیر پلیس متوجه چند اسم مشابه در چند تصادف شد، به همین خاطر خیلی زود پلیس افراد را شناسایی و دستگیر کرد. با دستگیری ۵ دیه بگیر و اعتراف آنها دو سرشبکه در دو استان دیگر شناسایی شدند. پلیس در بررسیهای تخصصی ۳۵ عضو این باند را شناسایی و دستگیر کرد. در اعترافات اعضای این باند مشخص شد این باند ۱۵۰ میلیارد ریال از بیمه کلاهبرداری کرده اند.
سال ۹۵ پلیس علی آباد کتول در استان گلستان متوجه شد تعداد درخواست دیه از یک شرکت بالا رفته است و این موضوع عادی نیست. پلیس در بررسیهای خودش متوجه شد چند درخواست دیه از شرکت بیمه جعلی است و افراد با جعل مدارک دیه گرفته اند. با اعلام این موضوع تازه مسئولان شرکت بیمه متوجه کلاهبرداری از خود شدند. چند روز بعد مسئولان بیمه و پلیس به مدیر امور دیه مشکوک و او از سوی پلیس دستگیر شد. زن جوان گفت وقتی فهمیدم میشود سر شرکت را کلاه گذاشت، با جعل اسناد فوت، تعدادی را به عنوان خانواده متوفی معرفی میکردم و بعد خودم پول را به حسابشان میریختم.
خانم مدیر در بازجوییها به ۹۰۰ میلیون تومان کلاهبرداری از شرکت بیمه اعتراف کرد و گفت: ۱۰ درصد پول را به همدستانم دادم و مابقی را خودم برداشتم.
سال ۹۶ یکی از شهروندان در تماس با پلیس از مرد جوانی به اتهام اخاذی شکایت کرد. با حضور پلیس در محل حادثه در محله اندرزگو، راننده خودرو پرادو به ماموران گفت در حال تردد در خیابان بودم که یک مرد محکم از عمد خودش را به خودروام کوبید و مدعی شد من به او زده ام. این مرد گفت یا ۳ میلیون بدهم یا زنگ بزنم به پلیس برای کروکی و معرفی به پزشکی قانونی، اما، چون خودرو من دوربین ثبت وقایع دارد رفتار این کلاهبردار را ضبط کرده است. با برملا شدن راز مرد کلاهبردار، او دستگیر شد.
مرد ۳۲ ساله به جرمش اعتراف کرد و گفت: میپریدم جلو خودروهای مدل بالا و ادعا میکردم من را زیر گرفته اند. یا پول میدادند یا از بیمه شان استفاده میکردم. من ماهی یکبار با شکستن یک قسمتی از بدنم اینکار را میکردم و دیه میگرفتم.
اعضای یک باند که سال ۹۷ در ۵ استان فعال بودند، در گلستان شناسایی و نقشه شان لو رفت. اعضای این باند خودروهای خود را در جادههای خلوت چپ میکردند و بعد به پلیس خبر میدادند. با تهیه کروکی، اعضای این باند با جعل سربرگ، نسخه و حتی تصاویر ام آر آی بدن و مهر و دستور پزشک به شرکت بیمه مراجعه و دریافت خسارت میکردند. اعضای این باند ۱۰ میلیارد تومان از بیمهها دریافت کرده بودند و ۳ میلیارد هم پرونده در حال پرداخت داشتند که با تلاش سربازان گمنام دستگیر شدند و از خسارت بیشتر به بیمه جلوگیری شد.
رئیس بیمه مرکزی در مورد میزان کلاهبرداری از بیمه گفته است: بررسیهای ما نشان میدهد حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد خسارت پرداختی شرکتها به کلاهبرداران است و این میزان خسارت با اسناد جعلی از بیمهها دریافت میشود. سهم عمده خسارات جعلی مربوط به تصادفات رانندگی است.
منبع: جامعه ۲۴