تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۳۱ تير ۱۴۰۰
شیوع ویروس کووید ۱۹ و آموزش آنلاین با کشورهای جهان چه کرد؟

تحول در جهان آموزش، از چین و ماچین تا ینگه دنیا

بیشتر کشورهای دنیا پس از عالم‌گیری کوید۱۹ مجبور شدند برای مدتی موسسه‌های‌آموزشی خود را تعطیل کنند و برای حل مشکل آموزش محصلان خود به آموزش آنلاین و مجازی روی آورند. آموزش آنلاین چالش‌هایی برای کشورهای مختلف در پی داشته است.

آموزش آنلاین

اقتصاد ۲۴-پس از شروع عالم‌گیری ویروس کرونا، محصلان ۱۹۵ کشور جهان از تحصیل بازماندند. به همین دلیل بیشتر کشور‌ها برای اینکه بتوانند جلوی عارضه منفی این رویداد را بگیرند، به سراغ آموزش آنلاین و مجازی رفتند. در واقع شیوه آموزش دانش‌آموزان و دانشجویان تغییر چشمگیری کرد و در حال حاضر در بیشتر مناطقی که بیماری کوید۱۹ هنوز مهار نشده است، تدریس از راه دور روی پلتفرم‌های دیجیتالی انجام می‌شود. بیشتر کشور‌ها با کمک کارشناسان آموزشی آنلاین، تمهیداتی برای تدریس از راه دور در نظر گرفتند.

البته برخی از کشور‌ها از قبل از کرونا یکسری از آموزش‌های درسی را آنلاین ارائه می‌دادند تا دانش‌آموزان و دانشجویانی که به مراکز آموزشی دسترسی آسان نداشتند، بتوانند از این جلسات آموزشی آنلاین استفاده کنند. از این کشور‌ها که در زمینه آموزش آنلاین موفق عمل کرده‌اند، می‌توان به کشور‌های آمریکا، بریتانیا، کانادا و استرالیا اشاره کرد. این کشور‌ها به دلیل اینکه زیرساخت‌های لازم آموزش آنلاین را از مدت‌ها پیش داشتند، برای آموزش محصلان خود از راه دور با مشکل خاصی روبه‌رو نشدند.

از کشور‌های دنیا که پس از عالم‌گیری کوید ۱۹ مجبور به توسعه آموزش آنلاین شدند، باید به موارد زیر اشاره کرد:

کشور‌های آمریکای لاتین

بیشتر کشور‌های آمریکای لاتین، از پیش از عالم‌گیری کرونا پلتفرم‌های آموزش آنلاین با نام «من در خانه می‌آموزم.» یا «مدرسه تو در خانه» راه‌اندازی کرده بودند. با وجود این پلتفرم‌ها، کارشناسان آموزش و پرورش محتوای آموزشی دیجیتالی مناسبی بر اساس برنامه‌های تحصیلی کشورشان تهیه کرده و در اختیار تمام محصلان و دانشجویان خود قرار داده بودند.

در این کشور‌ها محصلان با استفاده از ابزارهایی، چون واتس‌آپ، تلفن همراه و/یا شبکه‌های اجتماعی به معلم‌ها و محصل‌های دیگر در ارتباط هستند و برنامه‌های درسی و آموزشی خود را به‌خوبی پیش می‌برند.

کشور‌هایی مانند شیلی، اوروگوئه از زیرساخت‌های محکمی برای توسعه سیستم‌های آموزشی مجازی برخوردار هستند و می‌توانند برای بیشتر محصلان خود آموزش آنلاین موفقی داشته باشند.

البته برخی از مناطق دوردست مانند حوضه آمازون که در چند کشور آمریکای جنوبی قرار دارد، به اینترنت دسترسی ندارند و نمی‌توانند از آموزش آنلاین بهره‌مند شوند.

در کشور پرو، ۸۹ درصد مردم به اینترنت دسترسی دارند که البته این دسترسی در مناطق روستایی به ۱۰درصد تنزل می‌کند. به همین دلیل دولت پرو در کنار اینترنت، از تلویزیون و رادیو برای آموزش دانش‌آموزان کمک گرفته است. در اکوادور هم کارشناسان آموزش با استفاده از اینترنت، تلویزیون و رادیو و پلتفرم فناوری تحصیلی ملی به دانش‌آموزان خود را از راه دور آموزش می‌دهند.

در فقیرترین کشور‌های آمریکای لاتین، مانند گواتمالا، آموزش آنلاین هنوز شکل نگرفته است و تدریس دانش‌آموزان در این روز‌های کرونایی با استفاده از تلویزیون یا رادیو صورت می‌گیرد. البته این نوع آموزش برای افراد بومی گواتمالا که به زبان رسمی آموزشی که اسپانیایی است تسلطی ندارند، ارزش چندانی ندارد.

کشور‌های اروپایی

محصلان بسیاری در اروپا هستند که با استفاده از آموزش مجازی، به‌ویژه استفاده از پلتفرم‌های آموزشی ملی، درس‌های خود را می‌آموزند. از این پلتفرم‌ها می‌توان «به مدرسه آینده، امروز» در ایتالیا، «نت‌مدرسه» در ایرلند و «کلاس درس من در خانه» در فرانسه اشاره کرد.

در فرانسه دانش‌آموزان می‌توانند با استفاده از پلتفرم «دفتر دیجیتالی من»، تمام جزوات درسی مورد نیاز خود را دانلود کنند. در ضمن آن‌ها با این پلتفرم هم می‌توانند تماس‌های صوتی (نه تصویری) برقرار کنند و با معلم‌های خود گفتگو کنند. البته بیشتر کلاس‌ها شامل خلاصه مطالب و تکالیف هستند و «کلاس درس» واقعی کمی وجود دارد.

با وجود اینکه ۹۰درصد خانواده‌های فرانسوی در مناطق شهری و ۷۰درصد در مناطق روستایی و فقیرنشین به اینترنت دسترسی دارند، در این کشور از تدریس تلویزیونی و رادیویی در کنار اینترنت هم استفاده می‌شود.

مناطق دیگر اروپایی مانند مردم بالتیک استونی در این روز‌های کرونایی توانستند کیفیت آموزش آنلاین خود را با موفقیت بالا ببرند. این کشور منابع دیجیتالی را با برنامه درسی ملی وفق داده و در سراسر کشور کتابخانه آنلاین با وجود بیش از ۲۰هزار منبع آموزشی در اختیار معلم‌ها و دانش‌آموزان قرار گرفته است.

مناطق استرالیایی، زلاندنو

در زلاندنو حداقل ۸۰درصد مردم به اینترنت دسترسی دارند و تمامی مدارس خودگردان هستند. هر یک از محصلان این کشور حتما یک لپ‌تاپ دارند که یا خانواده‌شان برای آن‌ها تهیه کرده یا از طرف مدرسه‌شان به آن‌ها داده شده است؛ بنابراین انتقال از آموزش سنتی به آموزش آنلاین در این کشور بسیار راحت و بی‌دردسر صورت گرفت. دانش‌آموزان با برنامه‌های گوگل یا مایکروسافت آشنا هستند و می‌توانند از راه دور وظایف درسی‌شان را انجام دهند.

این کشور هم مانند کشور‌های دیگر در کنار اینترنت از تلویزیون هم برای تدریس محصلان، به زبان‌های رسمی انگلیسی و مائوری، کمک می‌گیرد.

منطقه آفریقای سیاه

منطقه آفریقای سیاه یکی از مناطقی است که در مقایسه با دیگر نقاط جهان، پایین‌ترین نرخ اتصال به اینترنت را دارد. به همین دلیل به غیر از چند منطقه، مانند کیپ غربی، یکی از استان‌های آفریقای جنوبی و موریس، کشور جزیره‌ای در جنوب آفریقا و چند مدرسه خصوصی ثروتمند، به‌طور کلی آموزش آنلاین رسمی در این منطقه وجود ندارد.

محصلان مناطقی که می‌توانند به تحصیل ادامه دهند، با استفاده از تلفن‌های همراه و محتوا‌های متن‌محور، واتس‌آپ، تلویزیون (به‌ویژه در نیجریه، آفریقای جنوبی، کنیا و ساحل عاج) و رادیو آموزش‌های لازم را می‌بینند. به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم برای اتصال به اینترنت، بخش اعظمی از محصلان منطقه آفریقای سیاه با کمک دستورالعمل‌های تعاملی رادیویی به تحصیل خود ادامه می‌دهند.

کشور‌های آسیایی

از کشور‌های آسیایی، کشورهایی، چون هند، چین، کره جنوبی و مالزی تا قبل از عالم‌گیری کوید۱۹، در زمینه آموزش آنلاین رشد قابل توجه‌ای داشتند.

هند از چند سال گذشته تاکنون موسسات آموزشی و دانشگاه‌های متعددی راه‌اندازی کرده است که رشته‌های تحصیلی آنلاین ارائه می‌دهد. پیش از این روز‌های کرونایی، دانش‌آموزانی که توانایی شرکت در این موسسات آموزشی را نداشتند، از مدارس آنلاین استفاده می‌کردند. اکنون که به دلیل کوید۱۹ بیشتر مدارس و دانشگاه‌های هند تعطیل است، آموزش منابع درسی از جمله آموزش‌های ویدیویی، ارائه کتاب‌های درسی و تمام تکالیف و ارزیابی‌های محصلان به‌صورت اینترنتی انجام می‌شود.

در کشور چین، پیش از عالم‌گیری کوید۱۹، صد‌ها موسسه‌های آموزشی به صورت آنلاین دانش‌آموز و دانشجو می‌پذیرفت و اکنون با به‌کارگیری به‌روزترین فناوری‌ها به آموزش دانش‌آموزان و دانشجویان مشغول هستند. دولت چین برای مناطق کم‌برخوردار بودجه و تسهیلات بیشتری در نظر گرفته است تا محصلان و دانشجویان این مناطق به دلیل تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها از تحصیل خود باز نمانند.

تمام کشور‌های دنیا پس از گرفتاری در این وضعیت بغرنج عالم‌گیری کرونا به این نتیجه رسیده‌اند که باید سیستم آموزشی آنلاین کشور خود را متحول کرده و آن را توانمند سازند. این کار نیازمند ایجاد بستر و زیرساخت‌های مناسب برای دسترسی آسان به اینترنت پر سرعت و همچنین منابع آموزشی رسمی از سوی دولت است. با این روش دنیای آموزش و پرورش می‌تواند تحت هر شرایطی به آموزش محصلان خود بپردازد.

منابع:elearningindustry
worldbank

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکس/ طرفداری شیلا خداداد از تتلو!

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

علائم مهم این سرطان گوارشی شایع چیست؟

تاریخ ازدواج پژمان جمشیدی مشخص شد

قیمت واقعی دلار ۸۰ و قیمت مداخله‌ای آن ۶۰ هزار تومان است/ اگر می‌خواهید به کشور زیان برسانید سلمنا؛ FATF تعطیل!

عکس/ خوش گذرانی نرگس محمدی و فریبا نادری در کنار آبشار نیاگارا!

پیش‌بینی‌ها از جنگ روسیه و اوکراین

استوری احساسی یکتا ناصر بعد از پس گرفتن دخترش

واریز یارانه نقدی فروردین با افزایش ۱۵ درصدی

فیلم/ رپ خواندن حمید صفت در سریال اژدهای هفت سر

عکس خانوادگی مهلقا باقری برای نوروز

عکس/ استایل جدید فرشته حسینی در تعطیلات نوروز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این دمنوش‌ها را در ماه رمضان حتما بنوشید

۱۲ توصیه مهم برای رسیدن به آرامش درونی

بهترین زمان برای وزن‌کردن چه وقتیست؟

آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس؛ خوب یا بد؟

شمارش معکوس بورس برای گام صعودی در سال ۱۴۰۳/ بزرگ‌ترین مانع رشد بورس در سال ۱۴۰۲

انتقاد ابراهیم رئیسی از انفعال کشورهای اسلامی درمورد غزه

مقابله با زمین خواری ۳ هزار میلیارد تومانی در گیلان

آندرتیکر به‌زودی به ایران می‌آید

شارژ نه میلیونی حساب حقوق این بازنشستگان

عکس/ اصغر فرهادی مهمان ستاره استقلالی و همسرش

نرخ بهره بین بانکی به این عدد رسید

فیلم/ اعتراف جالب بازیگر خانم درباره رضا عطاران

عکس تازه الناز شاکردوست در بیستون کرمانشاه

روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد

برج میلاد ۱۳ فروردین تعطیل است

هیوندای توسان ۲۰۲۵، قوی‌تر آمد

مردم در هیچ شرایطی ماهی قرمز را در رودخانه‌ها رها نکنند

فیلم/ واکنش دختران بعد از دیدن شهاب حسینی

کنایه معنادار عباس عبدی به زاکانی

این ربات از زیر دریا خبر می‌دهد

استراتژی معاملاتی موفق برای انتخاب سهام

فیلم/ رفتار جالب فراستی علیه مجری

فروردین، ماهی صعودی برای بورس

درخواست سپاهانی‌ها از فدراسیون

رشیدی کوچی: قالیباف بازنده بزرگ مجلس بعدی

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

خبر خوش برای زنان هوادار تراکتور

مسافران نوروزی در بازار مشهد

قیمت این خودرو در بازار ترکید

دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان و اوقات شرعی

مسجد جمکران ۱۰۷۲ ساله شد

واکنش دکتر هاشمی به خودکشی پرستو بخشی

دیدار زیاد نخاله با آیت‌الله خامنه‌ای

خبر خوش برای استقلالی‌ها

ورود گردشگران به میانکاله در روز طبیعت ممنوع شد

کیمیا علیزاده عضو تیم ملی بلغارستان شد

فیلم/ روبوسی نخست وزیر لبنان با یک زن دیگر به جای نخست‌وزیر ایتالیا!

پول افغانستان از دلار سودآورتر شد

ورود گردشگران به کویر مرنجاب و سیازگه ممنوع شد

حداکثر حقوق مدیران دولتی اعلام شد

بایدن از ترامپ پیشی گرفت

افزایش ساعت خدمات دهی مترو از فردا

فیلم/ تصاویری زیبا از دریاچه پرآب ارومیه

اینفوگرافی/ بهترین گلزنان تاریخ تیم ملی

بهروز محبی: قیمت واقعی دلار از نرخ نیمایی هم پایین‌تر است

خواص سقز که نمی‌دانستید

ماجرای رأی لحظه آخری احمدی‌نژاد بعد از عمل جراحی پلک

تاجگردون: ۱۴۰۳ سال خیلی سختیست

عکس/ جواد عزتی در پشت‌صحنه زخم کاری ۳

خبر فوری شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب