اقتصاد ۲۴-گزارشهایی حکایت از این دارد که احتمالا یک کشتی حمل قیر بنام «آسفالت پرینسس» در نزدیکی سواحل امارات ربوده شده است.
این حادثه در دریای عمان صورت گرفته و این کشتی حمل قیر که با پرچم پاناما در حال تردد به سمت تنگه هرمز بوده توقیف شده است. گفته میشود این عملیات از سوی ۸ یا ۹ فرد مسلح که به این کشتی حمله کردهاند صورت پذیرفته شده است.
بیشتر بخوانید: ایران کاردار انگلیس در تهران را احضار کرد
به گزارش رویترز به نقل از سامانه ردیابی رفینیتیو/Refinitiv روز سه شنبه همچنین دستکم پنج کشتی در آبهای بین ایران و امارت عربی متحده وضعیت ردیابی خود را به «بیسکاندار» تغییر دادند که به معنای تحت کنترل نبودن کشتی و عدم ناوبری و هدایت کشتی بدلایلی نامعلوم است.
رویترز در ادامه مینویسد که نمیتواند اطلاعات سامانه رفینیتیو و ارتباط آن با احتمال ربوده شدن کشتی را تایید کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این اتفاقات بروز حوادث امنیتی پیدرپی برای این کشتیها در خلیج فارس و دریای عمان را مشکوک خواند و نسبت به آنچه که او آن را «فضاسازیهای کاذب برای برخی اهداف خاص» خواند، هشدار داد.
سعید خطیبزاده روز سهشنبه ۱۲ مرداد با تاکید بر اینکه ایران از برقراری و حفظ ثبات در خلیج فارس و دریای عمان حمایت میکند، اضافه کرد: «نیروهای دریایی ایران آماده هستند در صورت نیاز به کشتیهای عبوری در این منطقه امدادرسانی نمایند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا هم اعلام کرده لندن در خصوص ربایش احتمالی یکی از کشتیهای این کشور تحقیقات فوری لازم را به عمل میآورد. در همین راستا نیروهای هوایی عمان برای یافتن حقیقت و پیگیری ماجرا به محل این حادثه اعزام شده است.
چهار نفتکش به نامهای گلدن بریلیانس، ابیس، جاگ پوجا و همچنین کوئین اماتا از طریق سامانه رهیابی خود اعلام کرده بودند که به دلیل مشکلی نامشخص کنترل خود بر سکان کشتی را از دست دادهاند. هر چهار کشتی در زمانهای تقریباً یکسان هشدار دادهاند هدایت کشتی از فرمان آنها خارج است.
همزمان، خبر دیگری در خصوص مشکل هدایت یک کشتی دیگر به نام کامدنهو از سوی خبرگزاری آسوشیتدرپرس منتشر شده است.
بیشتر بخوانید: ماجرای ربایش کشتی به دست افراد مسلح چیست؟
این خبرگزاری گزارش داده ناوگان پنجم ارتش آمریکا که در منطقه حضور دارد به درخواستها برای اظهار نظر در این رابطه پاسخی نداده است. مقامهای وزارت دفاع بریتانیا نیز تا این لحظه واکنش رسمی به این ماجرا نداشتهاند.
این اتفاقات در حالی رخ داده که هفته گذشته یک کشتی تجاری متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی در دریای عمان هدف حمله پهپادی قرار گرفت که طی آن دو شهروند رومانیایی و بریتانیایی کشته شدند. آمریکا، بریتانیا و اسرائیل، ایران را مسئول آن حمله معرفی کردند. هم چنین نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل تهدید کرده بود که تلآویو به شیوه خود پاسخ آنچه او «اشتباه بزرگ ایران» خوانده بود را خواهد داد.
منبع : رویترز