اقتصاد۲۴- مهدی زارعی با بیان این مطلب، بیان کرد: در جریان این برنامه مدرسان غواصی روش بررسی سلامت آبسنگهای مرجانی از نظر سفیدشدگی را آموزش دیده و پس از آن به صورت عملی این بررسی را بر روی آبسنگهای مرجانی جنوب شهر قشم اجرا کردند.
وی ادامه داد: در بخش دیگری از این برنامه غواصان حاضر، نسبت به پاکسازی محل آبسنگهای مرجانی مناطق جنوبی قشم از زبالههای احتمالی اقدام نمودند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در پایان خاطرنشان کرد: وضعیت آبسنگهای مرجانی از لحاظ سفیدشدگی از ابتدای فصل تابستان مورد پایش ماهانه قرار گرفته و در آینده نیز با همکاری و مشارکت کلوپهای غواصی قشم ادامه خواهد یافت.
همچنین مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم پیرامون برگزاری این دوره آموزشی، اظهار کرد: بررسی سلامت آبسنگهای مرجانی از نظر سفیدشدگی در قشم با استفاده از روش کرالواچ (ابداع شده در دانشگاه کوینزلند استرالیا) انجام میپذیرد و اطلاعات حاصل از این بررسی در پایگاه دادههای این برنامه به ثبت میرسد.
بیشتر بخوانید: همکاری و تعامل میان بخشها و سازمانهای مختلف عامل ایجاد توسعه پایدار در قشم
سید هاشم داخته ادامه داد: نتایج حاصل از بررسی اخیر حاکی از آن است که در صورت ادامه این روند گرمایی وقوع پدیده سفیدشدگی در منطقه جنوب شهر قشم محتمل میباشد.
به گفته مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم؛ پدیده سفیدشدگی آبسنگهای مرجانی اغلب به علت گرمای بیش از حد و خارج از توان جلبکهای همزیست با این آبسنگها اتفاق میافتد و طی این پدیده آبسنگ مرجانی با از دست دادن این جلبکها و از بین رفتن بخش بیشتر تامین کننده انرژی، بسیار آسیب پذیر میشوند.
داخته در پایان تاکید کرد: اکوسیستم آبسنگهای مرجانی غنیترین و پرتولیدترین اکوسیستم دریایی بوده که با وسعت حدود یک درصد از سطح اقیانوس ها، نزدیک به ۲۵ درصد از موجودات دریایی را پشتیبانی میکنند.
گفتنی است، این برنامه آموزشی با همکاری برنامه احیاء آبسنگهای مرجانی و مشارکت فعال کلوپهای غواصی قشم بطور مداوم در حوزه مرجانی جزیره قشم برگزار گردد.