اقتصاد ۲۴ - شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفتهای که گذشت (چهارشنبه، ۱۳ مرداد ماه) به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد ورود پیدا کرد و با ۹۰ هزار واحد افزایش نسبت به هفته نخست مرداد ماه، به عدد یکمیلیون و ۴۰۶ هزار واحد رسید و ۸.۵ درصد رشد داشت.
مسعود اسلامی کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال به خبرنگار نبض بورس گفت: بعد از اینکه اکثر شرکتها در مجامع تقسیم سودی خوبی داشتند و گزارشات خوبی را در سه ماهه به ثبت رساندند امیدواری به رشد بازار برگشته است.
همانطور که همگی مشاهده کردند شاخص با رشد مواجه شد و در این بین گروه فلزات و پتروشیمی با توجه به این گزارشات جز پرتقاضاترین گروه بودند و معاملات خوبی داشتند.
اسلامی تاکید کرد: در این بین گروه خودرویی که همیشه با گزارشات زیان ده شرکت خودرو نمیتواند تقاضایی به سمت خود و گروه خود بعد از مجامع جذب کند باز هم باعث کاهش تقاضا در این گروه شد.
وی افزود: البته این عدم تقاضا صرفا فقط به خاطر گزارشات زیان ده نبود بلکه با توجه به اینکه خبر عدم توافق برجام منتشر شد باعث کاهش تقاضا در گروه بانکی و خودرویی شد.
اسلامی در ادامه در خصوص روند بازار سرمایه در روزهای آتی اظهار داشت: از لحاظ خبری اگر بررسی کنیم اخبار خوبی از توافقات به گوش نمیرسد و امیدواری به حل مشکلات قبلی بوجود نیامده است اگر چه رییس جمهور منتخب به حمایت از بازار سرمایه اشارهای داشت، اما مشکلات اساسی همچنان بدون حل باقی مانده است.
بیشتر بخوانید: پیش بینی بورس شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۰
وی تاکید کرد: اگر از لحاظ تکنیکالی بررسی کنیم حتما مشاهده میکنیم که شاخص کل در اشباع خرید هست و همیشه تکنیکالیستها اعتقاد دارند در اشباع خرید سهم جدید خریدن مناسب نیست، و از طرفی شاخص کل مقاومت سختی هم پیش رو دارد، اگر تقاضا بیشتر از هفتهای که گذشت نباشد احتمال اصلاح وجود دارد پس به خاطر این باید جانب احتیاط را رعایت کرد و برای خرید سهام جدید عجلهای نکرد.
این تحلیل گر بازار سرمایه در پایان یادآور شد: برای خرید هر سهم علاوه بر اینکه روند کلی بازار باید با چارت شاخص مورد بررسی قرار گیرد حتما باید چارت سهم هم به طور دقیق و ریزبینانهتر از شاخص بررسی شود؛ بنابراین برای همه سهامداران و معامله گران توصیه به رعایت حد ضرر و مدیریت سرمایه و داشتن استراتژی شخصی دارم که نجات بخش این بازار هستند.
منبع: نبض بورس