اقتصاد ۲۴-نام «سید جواد ساداتی نژاد» که از سوی رئییس دولت سیزدهم به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ارائه شد، شاید اولین چالشی که در ذهن ایجاد میکرد این بود که «باز هم گزینه وزارت دیگری از مجلس» چرا که این گزینه وزارت نیز از نمایندگان حال حاضر مجلس است و از جهت معرفی گزینه از میان بهارستان نشینان تقریبا دولت رئیسی رکورددار شده است؛ انگار که رئیس دولت سیزدهم هیچ آشنایی در متخصصین کشور غیر از دویصت و اندی نماینده در بهارستان ندارد.
سید جواد ساداتی نژاد متولد سال ۱۳۵۱ در کاشان، نماینده دوره دهم مجلس، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، سیاستمدار اصولگرا و هم اکنون نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس یازدهم شورای اسلامی است که به عنوان رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی انتخاب شده است.
وی پس از تحصیل در رشته علوم تجربی در دبیرستان امام خمینی (ره) کاشان مدارج علمی را در مقاطع کارشناسی در رشته مهندسی منابع طبیعی- آبخیزداری، کارشناسی ارشد در رشته مهندسی منابع طبیعی - آبخیزداری و دکتری در رشته مهندسی هیدرولوژی، به ترتیب در دانشگاههای مازندران، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه دولتی مسکو طی کرد.
وی بیش از ۵۴ مقاله علمی و پژوهشی در مجلات داخلی و خارجی داشته و علاوه بر تألیف چند کتاب، چندین طرح پژوهشی در حوزه آبخیزداری و منابع آب تا کنون ارائه کرده است.
با همه اوصاف رفته، سیدجواد ساداتی نژاد را شاید بتوان یکی از گزینههای درستتر برای رفتن به میدان فاطمی و وزارت کشاورزی دانست. تمامی سوابق این گزینه پیشنهادی وزارت کشاورزی به طور کامل در موضوع و مساله کشاورزی متمرکز است و تقریبا برخلاف وزاری پیشنهادی دیگر هم، چون اقتصاد و دارایی، و یا وزارت کار و رفاه اجتماعی بر حوزه مورد اشاره خود تمرکز لازم را داشته است.
از دیگر اقدامات سید جواد ساداتی نژاد میتوان به تأسیس ستاد خیرین دانشگاه کاشان و ایجاد زمینه حضور خیرین در دانشگاه کاشان اشاره نمود. او همچنین، بهعنوان پنج رئیس برتر دانشگاههای کشور انتخاب شد و از سال ۱۳۹۰ بهعنوان معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد و در رشد بودجه وزارت علوم در سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ نقش داشت.
هر چند در میان وزیران پیشنهادی، سید جواد ساداتی نژاد را می توان مسلط تر از بسیاری از دیگر اعضای لیست به حوزه خود دانست اما او در حالی قرار است به وزارت کشاورزی برود که این وزارتخانه با بی سابقه ترین دوران بحران زایی در کشور مواجه است.
بسیاری وزارت کشاورزی را در سالهای اخیر با جشنهای مختلف خودکفایی به یاد میآورند. خودکفاییهایی که یا موقت بودند یا در صورت ادامه دار شدن نتیجه آن بلعیده شدن شیره جان ایران از آب تا خاک بوده است. مشکلاتی مانند خشکسالی، تغییرات آب و هوایی، کافی نبودن سرمایهگذاری، پایین بودن بهرهوری، مدیریت ناکارآمد بازار و تولید، کمبود دانش و فناوری روزآمد، تاب آور نبودن سیستم کشاورزی و غذایی، از دست دادن مزیت رقابتی، رانت و فساد و قاچاق و … تنها بخشی از این مشکلات است.
تنها بحران کم آبی و از بین رفتن منابع آبی کشور و بحران زیست محیطی و فرسایش خاک کافی است تا بتوان به سهولت اثبات کرد که وزارت جهادکشاورزی در دولت سیزدهم یکی از مجموعه وزارتخانههای پر از دردسر است.
به علاوه آقای رییسی به عنوان نامزد در کوران انتخابات ریاست جمهوری؛ وعدههای ریز و درشتی درباره کار زراعت به روستاییان و کشاورزان داده اند که طبعا راه تحقق آنها از ساختمان این وزارتخانه در بلوار کشاورز میگذرد.