تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

سود استخراج رمزارز چقدر است؟

یک کارشناس محیط‌زیست با اشاره به اینکه تبعات آلودگی هوا سالیانه هزینه‌ای بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار بر نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند، گفت: سود حاصل از استخراج رمزارز‌ها در قبال خسارت‎های آینده آن‌ها به محیط‎زیست چیزی نیست.

سود استخراج رمزارز چقدر است؟

اقتصاد ۲۴ - اظهارات مقامات وزارت نیرو در ماه‌های اخیر حاکی از آن است که استخراج ارز‌های مجازی به عنوان یکی از عوامل اصلی خاموشی‌های گسترده و کمبود برق در کشور محسوب می‌شود. رضا اردکانیان وزیر نیروی دولت دوازدهم، روز یکشنبه ۹ خردادماه، در خصوص علت قطعی‌های مکرر برق در نشست علنی مجلس گفت: «جمع‌بندی کمیته مربوطه در شورای امنیت کشور و دبیرخانه شورای امنیت ملی بر این است که یکی از دو علت قطعی برق، افزایش دما و استخراج رمزارز‌ها هستند.»

همچنین در پی تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت دوازدهم برای جلوگیری از بروز خاموشی‌های گسترده در بخش خانگی، تأمین برق برخی از صنایع تولیدی در اواسط تیرماه متوقف شد و به همین دلیل، بازار برخی از مواد اولیه همچون سیمان و فولاد دچار بی‌ثباتی شده و قیمت‌ها سر به فلک کشید. اما آیا تأثیر پیامد‌های استخراج رمزارز بر زندگی روزمره مردم به وقوع این اتفاقات منحصر است؟

در همین رابطه برخی از کارشناسان حوزه محیط زیست معتقدند اگرچه استخراج ارز‌های دیجیتال در حقیقت یک فعالیت اقتصادی محسوب می‌شود، اما فرآیند عملیاتی استخراج، تأثیرات منفی بر روی سلامت انسان در پی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد میزان تولید سالانه دی‌اکسید کربن برای استخراج بیت‌کوین، از کل دی‌اکسید کربن تولیدشده توسط برخی کشور‌های توسعه‌یافته جهان بیشتر است.

سود استخراج رمزارز در برابر هزینه‌های آن چیزی نیست!

در همین زمینه داریوش گل‎علیزاده، معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین با تأکید بر اثر منفی استخراج رمزارز بر محیط‌زیست بیان کرد: سود حاصل از استخراج رمزارز‌ها در ابتدا ممکن است برای افراد زیاد به نظر برسد، اما مسلماً این مقدار در برابر خسارت‎های آینده آن به محیط‎زیست رقمی نیست.

این کارشناس محیط‌زیست با اشاره به اینکه بر اساس برخی گزارش‌ها، خسارت ناشی از تبعات آلودگی هوا برای نظام بهداشت و درمان کشور سالانه حدود ۳۰ میلیارد دلار تخمین زده می‎شود، تأکید کرد: قرار نیست در حوزه اقتصاد درآمدزایی داشته باشیم، اما آسیب‏های بسیاری به محیط‎زیست وارده شده و در ادامه این زنجیره، ناچار به هزینه‌های چند برابری در بخش درمان و سلامت کشور باشیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر در کنار فعالیت رسمی برخی شرکت‏ها، بسیاری افراد به شکل قاچاق و در پوشش برخی واحد‌های کشاورزی مانند گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و یا دامداری‌ها مشغول استخراج رمزارز هستند.

گل‎علیزاده در ادامه تشریح کرد: به‎دلیل نیاز ماینر‌ها به مصرف برق و افزایش روزافزون استفاده از سوخت‎های فسیلی برای تولید برق، آلودگی هوا تشدید شده و با تداوم این وضعیت، بایستی در آینده چندین برابر درآمد ناشی از استخراج رمزارز‌ها را در بخش درمان و سلامت هزینه کنیم.

احتمال کمبود گاز صنایع در زمستان در پی افزایش مصرف برق

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست تأکید کرد: مصرف بالای برق در مزارع استخراج رمزارز موجب افزایش نیاز کشور شده است، در همین شرایط عموم نیروگاه‌های کشور حرارتی بوده و با سوخت گاز و مایع فعالیت دارند. سوخت مایع در نیروگاه‌ها نیز شامل نفت و گاز و البته مازوت می‌شود.

گل‌علیزاده ادامه داد: با این وضعیت، در زمستان به‎دلیل افزایش گاز در مصارف خانگی قطعاً با کمبود گاز در صنایع روبه‌رو می‎شویم و ناچار از سوخت مازوت برای تولید برق بیشتر استفاده می‌شود. از این‌رو سال گذشته برای جلوگیری از اختلال در شبکه برق‌رسانی، با وجود مخالفت‌های سازمان محیط‌زیست از سوخت مازوت استفاده شد.


بیشتر بخوانید: استخراج بیت کوین ۴۹ درصد آسان‌تر شد


وی یادآور شد: سوخت مازوت به‎طور معمول حاوی مقادیری با درصد‌های مختلف از گوگرد است که این عدد در کشور ما بالا بوده و در واقع ۳ تا ۴ درصد وزن حجمی مازوت، سولفور است. از سوی دیگر به دلیل اینکه نیروگاه‌های حرارتی کشور مجهز به تصفیه‌کننده نیستند، حجم زیادی گوگرد ناشی از سوخت مازوت وارد هوا شده و تبدیل به ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون می‎شوند که این امر باعث تشدید آلودگی هوا در فصل زمستان می‌شود.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه پایه تولید انرژی کشور سوخت‌های فسیلی است، گفت: افزایش در استفاده از این سوخت‌ها سبب افزایش آلودگی هوا به‌ویژه در کلانشهر‌های کشور می‌شود. از این‎رو اگر قرار است سیاست مبتنی بر حمایت ارز‌های دیجیتال باشد باید به دنبال استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر برای نیروگاه‌ها باشیم.

چرا ایران به مهد استخراج رمزارز تبدیل شده است؟

گل‌علیزاده در خصوص برخی از گزارش‌های منتشر شده مبنی بر فعالیت برخی شرکت‌های خارجی در حوزه استخراج رمزارز در ایران گفت: برق ارزان‌قیمت در واقع بستری فراهم کرده تا برخی شرکت‌های خارجی هم در این راستا در کشور سرمایه‌گذاری کنند. انرژی ارزان فعالیت آن‌ها را در حوزه ماینر‌ها در ایران توجیه‎پذیر کرده است.

وی افزود: این در حالی است که نرخ انرژی در جهان بسیار بالا بوده و صرفه اقتصادی ندارد که افراد یا شرکت‌ها در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند، بنابراین اگر نرخ انرژی در کشور واقعی شود به‎طور قطع بسیاری از مزرعه‌های استخراج رمز ارز تعطیل می‎شوند.

ضرورت استفاده از منابع تجدیدپذیر برای تولید برق

این کارشناس حوزه محیط‏زیست با اشاره به مشکلات استفاده از انرژی‎های تجدیدپذیر اظهار کرد: بر اساس قوانین وزارت نیرو اگر فردی مبادرت به تولید انرژی تجدیدپذیر از نور خورشید یا باد کند، باید این برق را وارد شبکه کشور نموده و افراد نمی‎توانند به‎طور مستقیم برق را تولید و به مصرف برسانند.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه وزارت نیرو باید در این باره بازنگری داشته باشد، گفت: با اصلاح قوانین بسیاری از ماینر‌ها به سوی نیروگاه‎های کوچک مقیاس می‎روند که البته پایه سوخت این نیروگاه‎ها گاز است که باز هم آلاینده خواهند بود.

گل‎علیزاده با اشاره به قانون هوای پاک گفت: بر اساس قانون هوای پاک وزارت نیرو مکلف است تا ۳۰ درصد از توسعه برق خود را از محل انرژی‎های تجدیدپذیر تأمین کند.

این کارشناس حوزه محیط‏زیست یادآور شد: ایران در حوزه انرژی‎های تجدیدپذیر ظرفیت بسیار بالایی دارد و می‎تواند در این زمینه هاب منطقه شود. بر اساس جغرافیا و مشخصات آب و هوایی ما رتبه یک را در حوزه انرژی خورشیدی در اختیار داریم.

وی افزود: به‎عنوان مثال دو کشور آلمان و ایران در حوزه برخورداری از انرژی خورشیدی قابل مقایسه با یکدیگر نیستند و آلمان سالانه نسبت به ایران از نور خورشید کمتری برخوردار است، درحالی‎که پنل‌های خورشیدی بسیاری دارد. درحال‎حاضر امارات در حال سرمایه‎گذاری برای تولید و صادرات انرژی‎های تجدیدپذیر است.

گل‎علیزاده با اشاره به اینکه در کشور ما سرمایه‌گذاری در حوزه استفاده از انرژی‌های پاک توجیه‌پذیر نیست، اظهار داشت: مشکل ما در حوزه استفاده از انرژی‎های پاک به هزینه تجهیزات برمی‎گردد که نرخ بالایی دارند درحالی‎که قیمت انرژی در کشور ما بسیار پایین است. به‎عنوان مثال شرکت‎های بزرگی مانند پتروشیمی‎ها، فولادی‎ها و... دارای درآمد مالی بسیار بالایی هستند، چرا باید انرژی ارزان‎قیمت دریافت کنند؟ برای هر تصمیمی باید هزینه- فایده در نظر گرفته شود.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست در پایان عنوان کرد: هر فعالیتی که منجر به آلودگی هوا و آسیب به محیط‎زیست شود باید در قالب مسئولیت اجتماعی دیده شود و اجازه نداد این روند ادامه پیدا کند.

منبع: خبرآنلاین

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
پاک نیت
0
0
دوشنبه ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
صحیح است بورس و رمز ارز و ..... همه را تعطیل کرده و بچسبید به بازار مسکن و دلار!!!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت All-in-One اپل

صرافی XT: لیستینگ سریع و رشد استراتژیک – راز موفقیت یک پلتفرم پیشرو

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

زیان ۴ میلیارد دلاری ناترازی انرژی به فولادی‌ها/ دولت زمین‌های کویری را برای تولید برق ۱۷ میلیارد به صنایع می‌فروشد!

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۳۰ دی ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

رژیم کم‌ سدیم چیست؟

فواید زود شام خوردن

عوارض نوشیدن قهوه با شکم خالی

چگونه خوب عمر کنیم؟

آیا جهانی شدن ادامه خواهد داشت یا متوقف می شود؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه پس از تحلیف ترامپ/ بازار منفجر می شود یا اثراتش پیشخور شده است؟

تعیین تکلیف تعطیلی مدارس و ادارات تهران

پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی درپی درگذشت حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا

فیلم/ جزییات جدید از سوء قصد امروز به قضات بلندپایه از زبان پورمحمدی

دعوای صدراعظم آلمان با وزیر خارجه بر سر اوکراین

موسیمانه تا پای فسخ قرارداد با استقلال رفت

مدارس ابتدایی لواسان یکشنبه غیرحضوری شد

عکس/ مجریان صداوسیما لباس روسی بر تن کردند

روسیه از ایران خواسته به FATF بپیوندد

فیلم/ سخنگوی قوه قضاییه: در رابطه با ترور امروز افرادی شناسایی و دستگیر شدند

حضور دو بازیکن در استقلال منتفی شد

عکسی ماندگار در تاریخ /مارادونا در مقابل آلمان

زیاد النخاله: ایران حمایت همه جانبه‌ای از ما به عمل آورد

قیمت خانه و زمین در مکران افزایش یافت؟

نتانیاهو برای آتش‌بس با حماس دبه کرد؟

طعنه جمهوری اسلامی به کاظم صدیقی

فیلم/ رونمایی از نخستین شهر شناوری نیروی دریایی سپاه

دیپورت شاهزاده هری بریتانیا از امریکا؟

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دو قاضی برجسته

مل گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه سفیران ترامپ در هالیوود

فیلم/ مدارس ابتدایی دماوند در شیفت صبح فردا غیرحضوری شد

استراماچونی علیه طارمی

هشدار وزارت بهداشت: لبنیاتِ غیرپاستوریزه نخورید

چه کسی ابراهیم نبوی را کشت