اقتصاد ۲۴-بیست و چهار ساعت پیش از پایان مهلت اعلام شده، آخرین هواپیمای آمریکایی دیشب دوشنبه سیام اوت فرودگاه کابل را ترک کرد. هجده ماه بعد از امضای توافق میان واشنگتن و طالبان، ارتش آمریکا به طور کامل در نخستین ساعات بامداد روز سه شنبه سی و یک اوت از افغانستان خارج شد و پیش از خروج خود کلیه هواپیماها، زرهپوشها و سامانۀ دفاع ضدموشکی خود را در فرودگاه کابل نابود کرد.
طالبان با در دست گرفتن کنترل کامل فرودگاه کابل جشن شادی برپا کردند و یکی از رهبران آنان، انس حقانی، گفت: «تاریخ را ما نوشتیم»، هر چند با خروج آخرین سربازان آمریکایی از افغانستان موجی از یأس و ناامیدی و نگرانی از آیندهای شوم مردم پایتخت و دیگر شهرهای افغانستان را فراگرفت.
در آمریکا برخی از رهبران جمهوریخواه، از جمله کوین مککارتی، با انتقاد از جو بایدن گفتند که او شهروندان آمریکایی را به تروریستها سپرد. وزارت دفاع آمریکا اعتراف کرده است که نتوانسته همه را از آمریکا خارج کند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجۀ آمریکا، گفته است که بین صد تا دویست نفر از شهروندان آمریکایی همچنان در افغانستان هستند. او گفته است که واشنگتن به همۀ آنان کمک میکند تا خاک افغانستان را ترک کنند. آنتونی بلینکن همچنین گفته است که آمریکا آمادۀ همکاری با طالبان است، اگر آنان به تعهدات خود عمل کنند. وی در این مورد گفته است: "طالبان خواستار حقانیت و حمایت بینالمللی هستند. پیام ما به آنان این است که حقانیت و حمایت بینالمللی شایستگی میخواهد. " ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، در پاسخ گفته است که "طالبان خواستار مناسبات خوب با آمریکا و جهان هستند. " آنتونی بلینکن همچنین گفته است که فعالیتهای دیپلماتیک و کنسولی سفارت آمریکا در کابل به دوحه منتقل میشود.
جنگ بیست سالۀ افغانستان که طولانیترین جنگ آمریکا در خارج شناخته میشود رویهم ٢۳١۳ میلیارد دلار هزینه و حدود ٢٥٠٠ کشته روی دست آمریکا گذاشت و خروج شتابزده و آشوب زدۀ آمریکا از افغانستان به اعتبار و موقعیت بینالمللی واشنگتن آسیبی بزرگ زد.
برای بسیاری از افغانها خروج آمریکا از افغانستان به منزلۀ ازسرگیری ناامیدی و نگرانی است. در این بین زنان و کودکان، روزنامهنگاران، هنرمندان، اقلیتهای قومی و مذهبی، از جمله شیعیان هزاره، فعالان مدنی و همۀ افغانهایی که در بیست سال گذشته با نیروهای ائتلاف بینالمللی همکاری کردهاند از سرانجام خود تحت رژیم طالبان شدیداً بیمناکند. سازمان عفو بینالملل از آغاز آدم رباییها و قتلهای هدفدار طالبان در کابل و دیگر شهرهای افغانستان خبر داده و میگوید: "توانایی طالبان در کشتن و شکنجه کردن هرگز کاهش نیافته است. " به گزارش سازمان جهانی غذا بیش از سی درصد جمعیت افغانستان در ناامنی غذایی به سر میبرند و دو میلیون کودک افغان با خطر سوءتغذیه روبرو هستند.
رادیو فرانسه