تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۰

ریزش بورس های جهانی

شاخص های مهم بورسی در آمدیکا، چین و اروپا ریزش کردند.

بورس

اقتصاد ۲۴- در خبری که می‌تواند حاکی از کند شدن سرعت رشد اقتصادی چین باشد، میزان رشد تولیدات کارخانه‌ای این کشور در ماه آگوست به ۵۰.۱ واحد رسیده که این رقم ۰.۳ واحد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل و کمترین رشد از فوریه سال ۲۰۲۰ تاکنون بوده است یعنی زمانی که اقتصاد چین تحت تاثیر قرنطینه و کاهش تقاضا به کمترین رشد دو دهه اخیر خود رسید. کاهش فعالیت کارخانجات چینی در ماه آگوست هم مربوط به بخش تولیدات و هم مربوط به سفارشات بوده است.

در ادامه تنش‌های بین چین و آمریکا، خبر‌های رسیده حاکی از پان است که پکن احتمالا محدودیت‌های بیشتری برای حضور شرکت‌های بزرگ چینی در بورس وال استریت وضع خواهد کرد. وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه گزارش داده کمیسیون قانون گذاری اوراق بهادار چین در حال کار روی لایحه‌ای است که در صورت اجرایی شدن، حدود دو تریلیون دلار دارایی شرکت‌های چینی که سهام خود را در وال استریت عرضه کرده اند در معرض خطر قرار خواهد داد.

در آماری خوب و امیدوارکننده، میزان فروش خانه‌های جدید آمریکا طی ماه جولای نسبت به ماه قبل خود ۱.۰ درصد بیشتر شده که این رشد می‌تواند باعث تقویت رشد اقتصادی در ماه‌های بعدی شود. این رقم هم چنین در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز ۲.۴ درصد بیشتر شده است. این افزایش محسوس تقاضا همچنین باعث رشد قیمت مسکن در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان شده است. در ماه ژوئیه ۷۰۸ هزار واحد مسکونی به فروش رفته که این رقم از ماه قبل هفت هزار واحد بیشتر است.

ماه آگوست در مجموع، برای بورس‌های آمریکا ماه خوبی بود و با وجود برخی روز‌های قرمز، شاخص‌های بورسی تحت تاثیر اخبار مثبت مربوط به واکسیناسیون کرونا و احتمال توقف سیاست انبساطی فعلی بانک مرکزی قرار گرفتند. شاخص‌های مهم بورس وال استریت موفق شدند رکورد تاریخی تازه‌ای را به ثبت برسانند و انتظار می‌رود با توجه به احیای تدریجی اقتصادی و بازگشت به سطوح پیش از کرونا، شاهد ثبت روز‌های خوب بورسی زیاد دیگری تا پایان سال جاری میلادی باشیم.

در دومین هفته از ماه جولای شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با کاهش ۲۹ هزارنفری به ۳۶۳ هزار نفر رسیده که کمی فعالان بازار را نسبت به بهتر شدن وضعیت، حداقل در بازار کار امیدوار کرده است. این کاهش در حالی ثبت شد که انتظار می‌رود روند متقاضیان کماکان نزولی باقی بماند و به ۳۰۰ هزار نفر برسد. به طور متوسط شمار متقاضایان هفتگی دریافت مزایای بیکاری آمریکا حدود ۲۰۰ هزار نفر بود که این رقم پس از شیوع کرونا این رقم به سرعت رو به افزایش رفت.

طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ ماه منتهی به جولای با ۰.۳ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۲.۲ درصد رسید تا نرخ تورم مجددا از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده بانک مرکزی فاصله گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۲.۵ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۲ درصد بیشتر شده است. در مقایسه با ماه قبل، نرخ تورم در ۹ کشور کاهش و در ۱۶ کشور افزایش داشته است.

رشد منفی بخش خرده فروشی آن هم پس از اوج گیری تورم آمریکا، باعث نگرانی فعالان بازار شده است. در ۱۲ ماه منتهی به جولای، رشد این بخش به منفی ۱.۱ درصد رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۸ درصد کمتر شده است. اقتصاد آمریکا وابستگی زیادی به بخش خرده فروشی دارد و حدود دو سوم کل بار رشد اقتصادی این کشور روی دوش آن است. انتظار می‌رفت رشد خرده فروشی منفی ۰.۳ درصد باشد، اما این آمار، زنگ هشدار را به صدا درآورد.


بیشتر بخوانید:عرضه صادراتی سه شرکت پتروشیمی در بورس کالا


آمار‌های جدید از وضعیت اقتصادی چین باعث ناامیدی معامله گران شده تا جایی که علاوه بر افزایش نرخ بیکاری، تولیدات صنعتی به میزان محسوسی کاهش یافته است. نرخ بیکاری چین در ۱۲ ماه منتهی به جولای در شرایطی به ۵.۱ درصد رسیده است که در مقایسه با بازه مشابه منتهی به ماه قبل، نرخ بیکاری این کشور ۰.۱ درصد افزایش یافته است. این نرخ بیکاری که ۰.۱ درصد بیشتر از برآورد قبلی کارشناسان است، بالاترین نرخ بیکاری ثبت شده در این کشور در دو ماه اخیر محسوب می‌شود.

تاکنون بیش از ۲۱۸ میلیون و ۳۵۱ هزار و ۳۶۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۵۳۰ هزار و ۲۸۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۵۷ هزار و ۲۸۰ نفر، برزیل با ۵۷۹ هزار و ۶۴۳ نفر، هند با ۴۳۹ هزار و ۵۴ نفر، مکزیک با ۲۵۸ هزار و ۴۹۱ نفر و پرو با ۱۹۸ هزار و ۲۶۳ نفر بوده است.

دیوید اسپیکا - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه گاید استون کپیتال - گفت: به صورت کلی، تمایل معامله گران به فروش سهام خود با بهبود چشم انداز اقتصادی خیلی کمتر از قبل شده است. با این حال ریسک‌های زیادی وجود دارد که می‌تواند روند را به طور کامل معکوس کند: گونه دلتا ویروس کرونا نیز با توجه به قدرت سرایت بالایش به یک نگرانی مهم تبدیل شده است. ما نگرانی‌های تورمی و احتمال افزایش تنش‌ها بین چین و آمریکا را نیز کماکان داریم.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص‌ها نزولی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۵ هزار و ۳۶۰.۷۳ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۳ درصد ریزش تا سطح ۴۵۲۲.۶۸ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۰۴ درصد کاهش در سطح ۱۵ هزار و ۲۵۹.۲۳ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۴ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۱۱۹.۷۰ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۰.۳۳ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۸۳۵.۰۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۱۱ درصدی در سطح ۶۶۸۰.۱۸ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۲۴ درصد پایین رفت و به ۸۸۴۶.۶۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۱.۰۸ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۸۹.۵۴ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۱.۳۳ درصد بالا رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۸۷۸.۹۹ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" ریزش ۰.۱۶ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۸۰۵.۶۱ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۴ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۵۳۴.۹۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۴۹ درصد کاهش به ۶۸.۵۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۰.۳۷ درصدی به ازای ۷۲.۹۹ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۱۶ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۱۴.۷۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش ۰.۱۳ درصدی به ازای ۲۳.۹۵ دلار مبادله شد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

عکس/کارت جشن عروسی بنی‌صدر در سال ۵۳

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/سکانس عاشقانه سریال پایتخت که سانسور شده بود!

عکس/ استایل جذاب مه لقا باقری سوژه کاربران شد

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های بنز در بازار ایران امروز + جدول

عکس/استایل مجلسی المیرا شریفی‌مقدم در یک کنسرت

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/سمیرا حسن پور هر روز جوان‌تر

مبلغ عیدی روز معلم ۱۴۰۳ مشخص شد

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

رونمایی از شغل دوم ابوالفضل پورعرب

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خطیر از مدیرعاملی استقلال برکنار شد

فیلم/ لحظه کتک‌کاری امید عالیشاه با دابو در دقیقه ۸۲

فیلم/ جابه‌جایی زنان پرسپولیسی پس از شعار سپاهانی‌ها

پرسپولیس هدیه استقلال را پس فرستاد

فیلم/ پرواز رئیس قوه قضاییه با یک هواپیمای عمومی

بالاخره مدرک رائفی‌پور منتشر شد

اتهام همجنس‌بازی تسنیم علیه مهدی نصیری

فیلم/ اظهارات جالب رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران روی آنتن زنده

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟

هاشمی‌نسب: از نتیجه بازی راضی نیستم

فیلم/ گریه ناگهانی مجری صدا‌وسیما روی آنتن زنده

مطهری: بازی سنگینی بود

کارشناسی داوری بازی استقلال و تراکتور

مظفری‌زاده: دندان خلیل‌زاده لق شد

خلیل‌زاده: محمدی باید اخراج می‌شد

توهین سخفیف به سبک مجری صداوسیما

نکونام: باد روی عملکرد ما تاثیر داشت

فیلم/ هشدار جدی فرمانده کل سپاه به اسراییل

فیلم/ عظیمی: تمام کسانی که پشت سر صدیقی نماز خواندند نمازشان باطل است

فیلم/ ظاهر جالب یک هوادار خانم پرسپولیس در آستانه دیدار سرخ‌چوشان دربرابر سپاهان

توجه به حوزه‌های نوآورانه در صنعت بانکداری در صدر برنامه‌های بانک سینا قرار دارد

آیا فرضیه سقوط نیکا از ارتفاع صحت دارد؟

آبی‌ها در تبریز متوقف شدند

فیلم/ حال و هوای ورزشگاه آزادی پیش از بازی پرسپولیس و سپاهان

فیلم/ ویدیویی پربازید از حسن روحانی بعد از نقض حکم اعدام بابک زنجانی

ورود این خودرو به کشور مجاز شد

ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

عضو شورای شهر شهردار را ربود

عکسی از کودکی علی مطهری در کنار پدر

عکس/ تغییر چهره جالب علیرضا جعفری بعد از ۲۰ سال

شعار هواداران تراکتور علیه هاشمی‌نسب

افشاگری جعفرزاده از طراح ایده ساخت ۴ میلیون مسکن

اینفوگرافی/ مقایسه ابرقدرت‌های اقتصادی در عرصه صادرات در ۱۵۰ سال اخیر

سیرچ کرمان لرزید

هشدار نارنجی هواشناسی به این استان‌ها

فیلم/ تصویر شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی در بازی با استقلال

پیش‌‌بینی قیمت دلار فردا پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/ تصاویری از سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه زنانه

فیلم/ عشق پسر ایرانی به دختر افغان جنجالی شد!

علت گرانی قهوه مشخص شد

تولید نفت اوپک کاهش یافت

تشدید تزریق پول در بازار باز+ جدول

استایل جذاب مریم مومن در استوری جدیدش + عکس

خبر خوب درباره حق الزحمه و رتبه بندی معلمان

الگوریتم اینستاگرام چه تغییری می‌کند؟

زهره حمیدی: ویدئوی بیمارستان برای ۳ ماه قبل است

فیلم/تشکیل دریاچه فصلی در کویر اصفهان

مهم‌ترین عامل کمبود دارو در بازار چیست؟

عکس/ اگر ترامپ برنده شود!