به گزارش جامعه ۲۴- این روزها که کرونا زندگی همه ما را تحت تأثیر خود قرار داده است، زندگی کودکان نیز در این راستا بیتأثیر از این ویروس نمانده است.
اضطراب یکی از احساساتی است که هم کودکان و هم بزرگسالان آن را تجربه میکنند. اضطراب در حقیقت احساسی است که وجودش (تا یک حدی) در وجود ما لازم است و از ما محافظت میکند، اما لازم است این احساس را بشناسیم و یاد بگیریم آن را مدیریت کنیم.
اهمیت توجه به اضطراب در کودکان
سمیه مرادیان، رواندرمانگر با بیان اینکه اضطراب یکی از احساساتی است که هم کودکان و هم بزرگسالان آن را تجربه میکنند، گفت: اضطراب در کودکان طبیعی است مانند اولین روزی که در مدرسه حضور پیدا میکنند یا اولین باری که یک سگ بزرگ میبینید، یا نخستین باری که کسی از او میخواهد وارد یک استخر شود. اگر والدین این اضطراب را به عنوان یک احساس طبیعی نپذیرند و به زور کودکان را مجبور کنند تا نترسند آنان را در وضعیت دشواری قرار میدهند.
بیشتر بخوانید: مدارس امسال حضوری میشود؟
مرادیان ادامه داد: این طبیعی است که بچهها در هر سنی یکسری ترس را تجربه کنند که آن هم بهخاطر فرآیند رشد آنان است، مانند دو تا سه سالگی که از تاریکی میترسند.
این روانشناس با تأکید بر اینکه باید در شرایط خاص نسبت به اضطراب کودکان حساستر باشیم، گفت: در حال حاضر که همه ترس از کرونا را تجربه میکنیم، باید مراقب کودکان بود. این بیماری در زندگی ما و به ویژه کودکانمان تأثیر منفی گذاشته است؛ کودکی که تا دیروز راحت از خانه بیرون میآمد و چهرههای عادی مردم را مشاهده میکرد امروز تمامی افراد را با ماسک میبیند و پس از اتمام کرونا هم مجددا افراد را بدون ماسک خواهد دید؛ این تغییر و تحول و پذیرفتن افراد بدون ماسک برای آنها سخت خواهد بود.
وی بیان کرد: پذیرش تغییرات در فضای بیرون برای کودکان سخت خواهد بود، اما اضطرابهای حاصل از این تغییرات دیگر طبیعی نیست و اگر خیلی طولانی شود ترسها افزایش پیدا میکند.
این روانشناس توصیه کرد: در اینگونه موارد باید استرس را از خود و کودکان دور کرد و همراه با بازی آموزشهای اولیه به آنها داده شود تا ترس به صورت کامل از بین برود، بازی درمانی به شدت برای این نوع مشکلات پیشنهاد میشود، چرا که کودک خود یاد میگیرد که حتی دل دیگران را آرام کند. در فرآیند آموزش و یادگیری، بازی درمانی همانند روان درمانی کمک میکند.
مرادیان با بیان اینکه باید کرونا را برای فرزندانمان تبدیل به فرصت کنیم، گفت: میتوان در این مدت تغذیه کودک را تصحیح کرد و آنان را از تنقلات و فستفودها به خوراکهای طبیعی سوق دهیم.
سفیر امید باشیم
این رواندرمانگر با بیان اینکه باید سفیر امید بود و از نا امیدیها حرفی نزد، اظهار کرد: برای کودکان قصه بگوییم، از خوبیها و خوشیها از خاطرات شادی که در گذشته داشتیم برای آنها تعریف کنیم. زمان حال را برای کودک به شادی تبدیل کنیم، مخصوصا از بیماریهایی که به شفا و درمان منجر شده که نه تنها در روحیه کودک حتی در روحیه خودمان هم تاثیر بسزایی خواهد داشت. حالا که بچهها اجازه بیرون رفتن و مهدکودک رفتن ندارند، بازیهای گروهی در خانه شکل بازی بچهها را در برابر بیماریها بیمه میکند و باعث میشود کودک بیشتر در دنیای کودکی خود غرق و پر از شادی و نشاط شود.
مرادیان تأکید کرد: کودک به عنوان یک انسان دارای جسم، ذهن و روان است. هر سه این موارد را باید مورد مراقبت قرار داد.
وی در پایان یادآور شد: همه باید این روزها سفیر امید باشیم و به هم امید و خوشبینی بدهیم. اوایلی که ویروس کرونا در چین مشاهده شد مردم شبها در خانه از پنجرهها فریاد میزد و به هم روحیه میدادند؛ ما هم نیاز به یک چنین روحیه شادی داریم.