تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۰

وعده‌های بی‌سرانجام در پرداخت معوقات حقوق معلمان خارج از کشور

با وجود وعده مسوولان برای پرداخت معوقات حقوق معلمان ایرانی خارج از کشور، اما بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ نفر از آنان بعد از سال‌ها آن را دریافت نکرده و شرایط معیشتی سختی را پشت سر می‌گذارند.

پرداخت معوقات حقوق معلمان خارج از کشور

به گزارش جامعه ۲۴- چندی پیش معلمان مدارس خارج از کشور مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی، حقوق، حق مسکن و… خود بودند.

به گفته این معلمان برخی از آن‌ها حدود سه سال است که حقوق نگرفته‌اند و مجبور به پیدا کردن شغل دوم در کشور محل خدمت بودند تا بتوانند صرفا کرایه خانه را تامین کنند. بعد از آن سرپرست مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور در واکنش به تعویق در پرداخت دستمزد معلمان ایرانی خارج از کشور اعلام کرد که؛ رایزنی‌های لازم با سازمان برنامه و بودجه کشور به منظور دریافت تنخواه و تأمین اعتبار مورد نیاز برای تسویه مطالبات معلمان خارج از کشور در دستور کار معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش قرار دارد.

اما اظهارات تازه معلمان نشان از آن دارد که مشکل هنوز حل نشده و معلمان گرفتار شدیدترین مسائل معیشتی شده‌اند.

جزئیات معوقات حقوق معلمان خارج از کشور

مزروعی، یکی از معلمانی که چند سال در کشور بلاروس به عنوان معلم مشغول به خدمت بوده است درباره آخرین وضعیت پرداخت معوقات این معلمان می‌گوید: در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد تلاش شد تا دلار از مبادلات ارزی ایران حذف شود و اولین جایی که زورشان رسید همین مامورین خارج از کشور بود که قرار شد حقوقشان را به جای دلار با یورو پرداخت کنند.

وی افزود: در این ماجرا اتفاقی که افتاد این بود که بقیه سازمان‌ها درست اجرا کردند، اما وزارت آموزش و پرورش ضریبی که باید در تبدیل دلار به یورو انجام می‌داد متاسفانه ضریب بالا را گرفتند و باعث شد که ۲۵ درصد حقوق هر نیروی مامور خارج از کشور در آن بازه زمانی متاسفانه حذف و به آن‌ها پرداخت نشود. تا سال ۹۵ که وقتی همکاران به خارج از کشور رفتند و حکم‌های حقوق‌شان زده شد، دوستان یک دفعه متوجه این ماجرا شدند. البته ناگفته نماند حسابدار دفتر آموزش و پرورش خارج از کشور دقیقا در سال ۸۶ متولی این ماجرا می‌شود. آقای شمامی به رئیس وقت آن زمان ماجرا را عنوان می‌کند، اما این قضیه محرمانه می‌ماند و می‌گوید «ولش کن»، حالا که نیرو‌ها در جریان نیستند بگذار با همان شرایط پیش رفته و حقوقشان پرداخت شود.


بیشتر بخوانید: یک دهه انتظار معلمان برای رتبه بندی


مزروعی ادامه می‌دهد: تا اینکه در سال ۹۵ همکاران فهمیدند و پیگیری کردند و به هر حال بعد از نزدیک به ۵ سال دیوان عدالت اداری حکم به محق بودن همکاران فرهنگی داد و آموزش و پرورش محکوم به پرداخت به نرخ یوم الادا شد؛ یعنی هر روزی که بخواهند سند برای پرداخت بزنند، نرخ یورو هر چقدر که باشد باید به همان نرخ پرداخت و معادل ریالی آن را به حساب همکاران آموزش و پرورش واریز کنند.

این معلم بازنشسته اضافه می‌کند: در زمان آقای نوبخت، همکاران چند جلسه با ایشان داشتند و در نهایت ایشان قانع شدند و تصمیم به پرداخت گرفته شد. ناگفته نماند که برای این کار مجلس هم بودجه تصویب کرد که این مبلغ در بودجه گنجانده و پرداخت شود؛ اما الان که آقای میرکاظمی آمدند متاسفانه مسوولان سازمان برنامه و بودجه به‌راحتی آمدند و می‌گویند که نخیر، شما حقی در رابطه با این ماجرا ندارید و این را ما پرداخت نمی‌کنیم.

او ادامه داد: ما دیروز صبح هم دیوان بودیم و آقای میرمحمدی در دیوان گفتند که ما با سازمان برنامه و بودجه صحبت می‌کنیم و فعلا قرار بر این شده که به دلیل احتمال مسدود شدن حساب‌های آموزش و پرورش چند نفری پرداخت شوند و باقی همکاران بمانند برای بعد. حالا این بعدش مهم است که چه زمانی باشد، خدا می‌داند! و این ماجرا هم مربوط به یک نفر یا دو نفر نیست؛ بلکه ۳۸۰۰ نفر هستیم که حدود ۳۰۰ نفرمان خانم‌هایی هستیم که نیرو‌های تبعی هستیم، چون تا سال ۸۸ به نیرو‌های تبعی هم حقوق‌های یورویی پرداخت می‌کردند.

حقوق معلمان زن یک چهارم حقوق همسران مردشان است!

مزروعی در توضیح شرایط نیرو‌های تبعی می‌گوید: مثلا من و همسرم هر دو معلم بودیم؛ اما آموزش و پرورش برای اینکه حقوق دو تا مامور را ندهد یعنی به هر کدامشان در ماه چیزی نزدیک به ۲۴۰۰ یورو ندهد، آمد چه کار کرد؟ مثلا همسر من را قبولی اصلی اعلام کرد و من را هم گفت این هم معلمی است که به تبع شوهرش باید برود. بعد حقوقی که به من دادند یک چهارم حقوق همسرم بود؛ یعنی به من ۷۳۶ یورو به جای ۲۴۰۰ یورو دادند! دقیقا از مهر ۸۸ گفتند نیرو‌های تبعی با حقوق ریالی ایران و به ساعات کاری ایران باید در مدارس خارج از کشور کار کنند که حالا آنجا حق همکارانمان هم ضایع شد، اما خب همکاران اقدامی نکردند و قبول کردند که با همان شرایط حقوق ریالی ایران کار بکنند.

این معلم بازنشسته ادامه می‌دهد: ما ۳۵۰۰ خانواده هستیم که درگیر این ماجرا هستیم. این پول هم مثلا ۱۰ میلیون یا ۲۰ میلیون نیست؛ به‌عنوان مثال مبلغی که برای منِ نیروی تبعی برآورد شده ۵۷۲۶ یورو است؛ یعنی یک چیزی معادل با نرخ یوروی امروز در نظر بگیریم چیزی نزدیک به ۱۷۰ میلیون تومان است. حالا همسر من که نیروی تبعی بوده و ۱۷۰۰۰ یورو طلبکار است. شما ببینید ۱۷۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ تومان یک چیزی نزدیک به ۴۰۰-۵۰۰ میلیون تومان می‌شود. در این بازه بی‌ارزش شدن پول، این پول را اگر آن زمان به ما می‌دادند شاید ۱۰-۱۵ میلیون تومان بود، ولی شما ۱۰-۱۵ میلیون تومان سال ۸۸ را در نظر بگیرید و ۱۵۰ میلیون الان. ببینید الان آیا واقعا این به اندازه آن کارآیی دارد یا نه! من آن زمان با ۵۰ میلیون تومان می‌توانستم آپارتمان بخرم، اما الان با یک میلیارد نمی‌شود آپارتمان خرید.

مزروعی اضافه می‌کند: من الان ۷ سال است که بازنشست شده‌ام، بچه‌هایم بزرگ شدند، خرج دارم، ازدواج دارند، تحصیل دارند، خانه و زندگی می‌خواهند و می‌دانید این پول چقدر برای ما‌ها واقعا کارساز است، ولی متاسفانه این وسط به راحتی فقط و فقط حق معلم‌ها دارد ضایع می‌شود. الان بچه خود من به کبد نیاز دارد، ۳۰۰ میلیون هزینه آن است. خب این پول را بدهند، من به راحتی بدون اینکه بخواهم خانه‌ام یا ماشین زیر پایم را بفروشم، می‌توانم این پول را بدهم برای پسر ۲۹ ساله‌ام کبد بخرم که فردا وقتی بچه‌اش به دنیا می‌آید یتیم نباشد. اما متاسفانه مسوولان بزرگوار ما این‌ها را ندید می‌گیرند و برای ما ایجاد مشکل کرده‌اند.

این معلم بازنشسته و فعال صنفی می‌گوید: ما همکاری داریم که از زمانی که از خارج برگشته دچار بیماری آرپی شده است. خانه‌اش را فروخته، ماشینش را فروخته و همه آنچه که از خارج از کشور جمع کرده را هزینه کرده و این آقا همین هفته پیش دربه‌در دنبال خانه می‌گشت که با یک مبلغ پایین در همین تهران بتواند خانه رهن کند. برای چه؟ برای اینکه بیمار است. خب شما فکر کنید این ۵۰۰ میلیون تومان برای آن آقا چه کمک عظیمی است!

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!

بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به پایان رسید

عکس/ تجلیل از پیشکسوتان ورزشی خراسان رضوی

مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (۸ اسفند) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است

مرد دندان‌پزشک چطور پسر ۲۹ ساله‌اش را به قتل رساند؟

وزارت بهداشت هشدار داد

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳

طرز تهیه حلوای به؛ حلوای خوشمزه و سنتی گیلانی

دستگیری زوج سارق در ماه عسل

ادعای قاتل دو زن مسافرکش: از زن‌ها کینه به دل داشتم

طرز تهیه مرغ لبویی؛ مرغ خوشرنگ و خوشمزه

گره گشایی تجاری از مسیر چابهار

اینفوگرافی/ ۱۰ شغل پردرآمد آینده که جهان را تسخیر می‌کند

زمان جدید دور دوم پیش فروش سکه+شرایط

معرفی هواپیمای نظامی سی-۲۷جی اسپارتان

عکس/ نمایی بی نظیر از حرم امام رضا ۶۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ ساختمان موج؛ نمادی از معماری فرانسه در شهرک اکباتان

معرفی جاذبه های گردشگری برج میلاد تهران

لاوروف: به همکاری با ایران ادامه می‌دهیم

اینفوگرافی/ رکورد دو ساله تورم خوراکی‌ها شکست

با بیماری جنون دزدی بیشتر آشنا شوید

روش محاسبه حقوق کارگران ۱۴۰۴ تغییر کرد

عکس/ زیبایی خیره کننده یک روز برفی در دالاهوی کرمانشاه

عجیب‌ترین خواص ازگیل که باید بدانید

استقلال وکلا؛ سنگ بنایی که عدالت را زنده نگه می‌دارد

درخواست افزایش قیمت خودرو روی میز شورای رقابت

مرگ ۱۵ نفر بر اثر مسمومیت با الکل در آذربایجان

ارزش سهام عدالت امروز ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

بازگشت امید عالیشاه به تمرین پرسپولیس

سال ۱۴۰۴ چند روز تعطیلی داریم؟ + عکس و جزییات

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

لاوروف و عراقچی دیدار کردند

کسری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۱۴۰۴/ تورم بالا و دخل و خرج دولت از موانع اصلاح بودجه!