اقتصاد ۲۴- چهارشنبه ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۰، بازار سرمایه با یک روند نوسانی همراه شد و در دقایق اولیه بازگشایی تقاضا مشاهده شد، اما رفته رفته عرضه افزایش یافت و شاخص را تا ۱۲ هزار واحد نیز منفی شد، اما در نهایت تحرکات مثبتی در صنایع پتروشیمی مشاهده شد و زمان معاملات با افت ۴ هزار و ۷۰۷ واحدی شاخص کل به پایان رسید.
طی جریان معاملات بازار سرمایه نمادهای “شپنا”، “شتران”، “وصندوق” و “شبندر” بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای “پارس”، “شستا” و “فخوز” بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
دلیل وضعیت کنون این بازار ابهاماتی است که در خصوص مذاکرات برجام وجود دارد. چراکه با احیای برجام انتظارات تورمی کاهش مییابد و تا حدی قیمت دلار کاسته خواهد شد و سهامداران اینگونه میپندارند که افت قیمت دلار، افت بازار سرمایه را در پی خواهد داشت و به همین دلیل در حال حاضر تقاضا در بازار کاسته و خروج پول حقیقی مشاهده میشود.
بیشتر بخوانید: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، بورس به کدام سمت میرود؟
اما سرمایه گذاران بدانند، که احیای برجام شاید در کوتاه مدت تاثیر منفی بر بازار سرمایه بگذارد، اما در بلند مدت باعث سودآوری شرکتهای بورسی شده و همین موضوع سیگنالی مثبت برای بازار سرمایه میباشد.
برخی از کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند که با فرض کاهش قیمت دلار نیز این بازار ارزنده میباشد چراکه با اصلاحات صورت گرفت بسیاری از سهمها در کف قیمتی خود قرار دارند که حتی با دلار ۲۰ هزار تومان نیز ارزنده میباشند.
با توجه به توضیحات ارائه شده، پیش بینی میشود که بازار بورس شنبه سوم مهر ماه ۱۴۰۰، متعادل باشد و حتی تحرکات مثبتی نیز مشاهده شود.
نبود مواد اولیه کافی و با قیمت مناسب، عدم امکان صادرات و ورود تکنولوژوی جدید و نیز فرسودگی خطوط تولید از دیگر ریسک هایی هستند که بازار را مورد تهدید قرار داده اند.
تمام اینابه دست خود خوددولت وداره سرماهاروشیره میمالند ازجیب امثال من بیچاره وبدبخت،کسری بودجه هاشونوجبران میکنن
بورس شده پرشدن کسری بودجه دولت وخالی شدن جیب امثال من بیچاره وبدبختی...
فقط خداکنه برگرده پولهام وازبورس خارج شم وازدست این دزدهاودروغگوها خلاص شم
۱۴ماه زندگی نداریم والا
از۱۴ماه پیش تمام اجناس حداقل از۲تا۵برابربالارفتن ولی بورس بالای ۷۵درصدریزش داشته هنوزچرت میگن که داره اصلاح میشه
دیگه ملت به این دولت هم اعتمادندارن
والسلام