اقتصاد ۲۴- علیرضا قنادان در آئین رونمایی از سامانه مرکز آزمونهای تخصصی بازار سرمایه با اشاره به تغییر نام شرکت اطلاع رسانی بورس به شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس اظهار کرد: با توجه به اینکه روند رشد و توسعه بازار سرمایه در اقتصاد کشور از اواسط سال ۱۳۹۸ متفاوت بود و علی رغم چالشهای سال گذشته همچنان حوزه اثرگذاری بازار سرمایه در اقتصاد بسیار بزرگ است و متناسب با گسترش این بازار راس این بازار یا همان اطلاع رسانی نیز باید خود را با روند توسعه آن تطبیق دهد که برنامههای متنوعی نیز برای این منظور در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به آزمونهای تخصصی بازار سرمایه گفت: با توجه به اهمیتی که این آزمونها در مسیر فعالیت نهادهای مالی و فعالان بازار سرمایه دارد از حدود سه ماه پیش رفع مشکلات ظرفیتی آن به شرکت توسعه مدیریت منتقل شد.
نایب رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس با بیان اینکه بطورکلی سه مشکل در این حوزه وجود دارد، توضیح داد: مشکل نخست نرم افزار سامانه بود، مشکل دوم حجم بزرگی دادهها و مشکل سوم محدودیت ظرفیتها بود.
قنادان در ادامه با تاکید بر اینکه در سال ۱۳۹۹ مجموعا ۱۱ هزار و ۲۶۸ نفر ظرفیت ثبت نام برای برگزاری آزمونها وجود داشت، اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا امروز ۳۸۰۲ ظرفیت برای برگزاری آزمون ایجاد شده است که علت کاهش آن نسبت به سال ۹۹ شرایط قرمز شیوع کرونا و توقف برگزاری آزمونها از ۱۳ تیر ماه بوده است.
وی با اشاره به رونمایی از سامانه مرکز آزمونهای تخصصی بازار سرمایه، گفت: با رونمایی از این سامانه امروز ۱۷ هزار ظرفیت و از اول آبان ۸۰۰۰ ظرفیت اضافه خواهد شد. در واقع آمادگی ثبت نام همه داوطلبان در این آزمونها به وجود خواهد آمد.
نایب رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس در ادامه از افزایش مرکز برگزاری آزمون در سامانه جدید خبر داد و گفت: در سامانه جدید شعب مختلفی برای برگزاری آزمونها در نظر گرفته شده است. امروز دانشگاه الزهرا به این شعب اضافه میشود و از اوایل آبان ماه یک مرکز تخصصی در خیابان ملاصدرا به این مراکز اضافه خواهد شد. همچنین قرار است مراکزی در شهرستانها اضافه شود که دانشگاه صنعتی اصفهان نخستین شعبه آن است. متاسفانه به دلیل کرونا، امکان آماده سازی دیگر مراکز وجود نداشت، اما این مراکز در استانهای مشهد، یزد، تبریز و شیراز راه اندازی خواهند شد.
بیشتر بخوانید: انتظار پرواز بورس در نیمه دوم ۱۴۰۰ منطقی است؟
وی ادامه داد: همچنین علاقه داریم بعد از کاهش محدودیتهای کرونایی آزمونهای بین المللی نیز در این سامانه برگزار شود.
در ادامه مراسم مصطفی بهشتی - سرشت معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار - با تاکید بر اینکه سیاست سازمان در قبال شرکتهای تابعه شفافیت، تخصص و بهره وری است افزود: در سال ۱۴۰۰ برای نخستین مرتبه صورتهای مالی سازمان بورس منتشر شد و در سال ۱۴۰۱ صورتهای مالی شرکتهای تابعه سازمان نیز منتشر خواهد شد.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت توسعه فرهنگ سرمایه گذاری غیرمستقیم در بازار سرمایه در کشور گفت: در حال حاضر تقریبا کمتر از چهار درصد سرمایه گذاری در کشور به صورت غیرمستقیم است. در حالیکه این میزان در برخی از کشورهای توسعه یافته بیش از ۷۰ درصد است که این اختلاف بیانگر این موضوع است که چیزی فراتر از آموزش و فرهنگسازی نیاز داریم.
نایب رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته به ازای هر نماد بورسی سه صندوق وجود دارد. در حالیکه سواد مالی در آن جوامع بسیار بیشتر از ایران است.
بر اساس این گزارش، آدرس اینترنتی سامانه مرکز آزمونهای تخصصی بازار سرمایه Www.testcenter.smedco.ir است.