تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

ماده جنجالی لایحه رتبه بندی معلمان اصلاح می‌شود؟

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: معلمان عزیز نگران نباشند، لایحه رتبه‌بندی در دست بررسی است و بند‌های آن از جمله ماده ۷ و به‌طور کلی هر کجای متن پیش‌نویس، نیاز به اصلاح و یا حذف داشته باشد، بررسی می‌شود.

لایحه رتبه بندی معلمان

به گزارش جامعه ۲۴ - لایحه رتبه‌بندی معلمان قرار است طبق وعده رئیس مجلس، تا روز ۱۱ مهر ماه، خارج از نوبت به صحن علنی مجلس بیاید و تأکید شده که هدف رقم و افزایش نیست، بلکه به دنبال ارتقای جایگاه و منزلت معلمان هستیم.

علی‌رغم اختلافات موجود میان دستگاه‌های مختلف در این زمینه، اما گفته شده که معادل حداقل ۸۰ درصد حقوق اعضای هیئت علمی بر اساس رتبه به معلمان اعطا خواهد شد و این موضوع نهایی می‌شود؛ بنابراین در صورت تصویب نهایی این لایحه در صحن علنی مجلس و در زمان اجرای آن، نباید دریافتی معلم کمتر از ۸۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های یک استاد دانشگاه که همتراز او در وزارت علوم است، باشد. این همترازی با توجه به اینکه اکثریت معلمان کشور لیسانس و فوق لیسانس هستند، معادل‌سازی خواهد شد.

اشکال معلمان به ماده ۷ لایحه رتبه بندی چیست؟

این در حالی است که در متن پیشنهادی (در پیش‌نویس) با متن لایحه بارگزاری شده در وبگاه مجلس، تفاوت‌هایی دیده می‌شود. از جمله آنکه در ماده ۷ که عنوان می‌شود پرمشکل‌ترین ماده این لایحه است، چند اشکال وارد است. اول آنکه فقط دو رتبه دانشگاهی اعضای هیئت علمی درنظر گرفته و گفته شده است معلمین دارای مدرک لیسانس و زیر لیسانس باید با آموزشیارمربی دانشگاه‌ها و معلمان دارای مدرک فوق لیسانس و بالاتر، با مربیان دانشگاه همتراز بشوند.

این ماده به استناد بند ۶ سیاست‌های کلی نظام اداری ابلاغی و با لحاظ رعایت عدالت در نظام پرداخت و جبران خدمات، با تأکید بر عملکرد، توانمندی، جایگاه و ویژگی‌های شغل و شاغل و تأمین حداقل معیشت و با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی تعین شده است.

همچنین این ماده به استناد تبصره ۳ ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه تهیه شده است که تأکید دارد دولت مکلف است طی سال اول اجرای قانون برنامه، سازوکار‌های مناسب در نظامات پرداخت حقوق و مزایا و نظام مالیاتی را به نحوی مدون کند که اختلاف حقوق و مزایای بین مقامات، رؤسا، مدیران و کارکنان موضوع این ماده در مشاغل مشابه و شرایط مشابه در هر صورت از بیست درصد تجاوز نکند و در مسیر تصمیم‌گیری قانونی قرار دهد.

طبق این تبصره در قانون برنامه ششم توسعه، حداکثر اختلاف بین مشاغل یکسان نباید از ۲۰ درصد بیشتر باشد. بر این اساس باید حقوق معلمی با رتبه یکسان یک عضو هیئت علمی دانشگاه تا ۸۰ درصد همتراز شود. اگرچه این موضوع در لایحه مذکور به شکل دیگری و پیچیده عنوان شده و آمده است که مجموع حقوق و مزایا نباید از ۸۰ درصد حداقل حقوق و فوق العاده‌های اعضای هیئت علمی مربی آموزشیار و مربی دانشگاه‌های وزارت علوم کمتر باشد، در اینجا به مسئله با سابقه بودن نیرو اشاره‌ای نشده و طبیعتاً طبق این ماده، معلمی با چندین سال سابقه تدریس، با اعضای هیئت علمی که حتی به تازگی مشغول به کار شده باشند، مقایسه خواهد شد.

برخی کارشناسان و همچنین معلمان بر این باورند که متن ماده ۷ در متن پیش‌نویس لایحه و تصویب آن، راه را برای پیشرفت خواهد بست و باعث از بین رفتن انگیزه معلمان خواهد شد. آن‌ها تأکید دارند که باید سقف مشخصی در موضوع همترازی وجود نداشته باشد تا امکان رشد و ارتقا برای معلمان وجود داشته باشد.


بیشتر بخوانید: رتبه‌بندی معلمان در سال ۱۴۰۰، با کدام پول؟!


محمدرضا احمدی سنگری، نماینده مردم رشت در مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات


در این زمینه محمدرضا احمدی سنگری، نماینده مردم رشت در مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره دغدغه‌ها و نگرانی‌های معلمان نسبت به ماده ۷ پیش‌نویس لایحه رتبه‌بندی، گفت: باید به صورت دقیق‌تر بررسی شود. حتما نقاط ضعف مورد توجه قرار خواهد گرفت و در صورت نیاز اصلاح می‌شود. نگرانی‌های معلمان و فرهنگیان عزیز قابل درک است و مسائل آن‌ها دغدغه ما نیز هست، بنابراین جای نگرانی وجود ندارد. این لایحه در صورت اجرایی شدن به نفع معلمان خواهد بود.

ماده ۷ لایحه رتبه بندی معلمان پس از بررسی در صورت نیاز اصلاح می‌شود

وی همچنین درباره لحاظ کردن تنها دو رتبه اعضای هیئت علمی برای بحث همترازی معلمان و اینکه این موضوع باعث بی‌انگیزگی معلمان خواهد شد، گفت: معلمان عزیز نگران نباشند، در حال حاضر این لایحه در دست بررسی است و قطعاً بند‌های آن از جمله ماده ۷ و به طور کلی هر کجای متن پیش‌نویس، نیاز به اصلاح و یا حذف داشته باشد، با کار کارشناسی به انجام می‌رسد. کمیسیون آموزش برای نهایی شدن این لایحه بسیار تلاش کرده و تصویب آن قطعاً به سود جامعه معلمان و فرهنگیان خواهد بود.

احمدی درباره زمان نهایی اجرایی شدن لایحه رتبه‌بندی معلمان، اظهار کرد: ان‌شاءالله این لایحه طی ماه جاری به تصویب می‌رسد و سپس به مرحله اجرا می‌رسد تا هم معلمان شاغل و نیز آن دسته از فرهنگیانی که می‌خواهند بازنشسته شوند از مزایای این قانون بهره‌مند شوند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۰
مجلس میخواهد حقوق معلمان را با حقووق خدمتگزاران دانشگاه همتراز کند نه با حقوق اساتید دانشگاه
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

زمان برگزاری دربی تهران مشخص شد

فیلم/ باران تابستانی هوای گیلان را خنک کرد

حذف چهار صفر از پول ملی در ایستگاه نهایی

تلف شدن توله خرس قهوه‌ای در جاده+ عکس

فیلم/ خاطره مریم امیرجلالی از دلخوری سیروس گرجستانی از او!

فیلم/ عراقچی: پس از ترور شهید هنیه، تصمیم حاکمیت پاسخ به اسرائیل بود

نرخ تاکسی اینترنتی جدید چقدر می‌شود؟

فیلم/ عراقچی: خانه روبروی محل سکونتم بمب گذاری شده بود

خروج اثاثیه اتباع غیرمجاز از مرز ماهیرود

فیلم/ تصاویر عملیات نوپو پس از حمله تروریستی زاهدان

اینفوگرافی/ دلایل خستگی ناشی از آفتاب و نکات مراقبتی

حمله مرگبار به وکیل تهرانی و همسرش با خودرو

عکس/ ثروتمندترین بازیگران جهان

۱۰ باور غلط درباره مراقبت از پوست

عکس/ حال و هوای مردم ۱۴۵ سال پیش در اطراف دروازه دولت تهران

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ + جدول

فیلم/ پایان متفاوت سریال تاسیان با کمک هوش مصنوعی

این روغن را مصرف کنید تا آلزایمر نگیرید

راهنمای خرید نیم‌سکه با بودجه دانشجویی؛ شروعی برای آینده مالی مطمئن

عکس/ بازدید سرزده رئیس‌جمهور از وزارت راه و شهرسازی

چرا تابستان بهترین زمان برای انتخاب مخزن گاز و دیگ آبگرم است؟

ادارات بوشهر تعطیل شد

فیلم/ جزئیات جدید آتش بس بین ایران و اسرائیل از زبان عراقچی

۱۲۰ هزار سهام‌دار سبد دارایی خود را بیمه کردند

اینفوگرافی/ هر لقمه صبحانه ایرانی چند؟

عکس/ چهره بامزه سارا دختر نقی سریال پایتخت با ژست‌های مختلف در ۲۰ سالگی

مرگ تدریجی زمین و آب در زبرخان

واکنش وزارت دادگستری درباره لایحه پرحاشیه فضای مجازی

عکس/ استایل لاکچری الهام حمیدی با کت و شلوار رسمی و جواهرات میلیاردی

راه اندازی تابلو اوراق بدهی در فرابورس ایران

عکس/ کنایه تند ژیلا صادقی به کتایون ریاحی و هنگامه قاضیانی

راه حل اصلی مقابله با خشکسالی چیست؟

عکس/ ظرافت عجیب گوشواره‌های هخامنشی از جنس طلا و فاینس با اشکال هندسی خاص

فیلم/ اعتراف به فرونشست تهران براثر برداشت بی رویه آب

عکس/ خاکسپاری پیکر شهید نوزاد حادثه تروریستی زاهدان

عراقچی ممنوع التصویر شد؟

فیلم/ مهمان سرزده شام ایرانی همه را غافلگیر کرد

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

قیمت خودرو‌های شرکت کیا + جدول

پیغام علیرضا بیرانوند به مدیران استقلال

عکس/ گریم عجیب و دیدنی تینا یلان در پشت صحنه سریال اجل معلق

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

نقش سازمان توسعه تجارت ایران در صادرات و واردات چیست؟

عکس/ چهره متفکرانه دکتر مصدق ۷۳ سال پیش در کنار محمدرضا پهلوی

ایران در آستانه فروپاشیِ سرزمینی/ بیش از سه و نیم درصد از مساحت کشور در حال فرونشست است + فیلم

فیلم/ کنایه تند مدیرعامل آبفا به بلاگر‌های اینستاگرامی

بازدید معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشکری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد از غرفه ارس نمایشگاه ایران زیرساخت

ادعای سعید جلیلی روی آنتن تلویزیون+ فیلم

مسیر ۱۰ ساله‌ای که هفت ماهه طی شد