تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۱۰ مهر ۱۴۰۰
اریک زمور کیست؟

پدیده جنجالی اسلام‌ستیز در سپهر سیاسی فرانسه

بر اساس نظرسنجی، ۵۹ درصد پاسخ‌دهندگان زمور را نامحبوب‌ترین شخصیت سیاسی فرانسه خوانده‌اند. پس از او فلوریان فیلیپو، شخصیت ملی‌گرای افراطی با ۵۵ درصد، ژان لوک ملانشون از جناح چپ تندرو با ۵۴ درصد و مارین لوپن رهبر حزب اجتماع ملی با ۵۳ درصد نامحبوب‌ترین‌ها در فرانسه هستند.

پدیده جنجالی اسلام‌ستیز در سپهر سیاسی فرانسه

اقتصاد ۲۴-با آن که اریک زمور، تحلیل‌گر سیاسی مطبوعات فرانسه هنوز به طور رسمی نامزد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نشده، اما پیش‌بینی می‌شود که در صورت شرکت در انتخابات در دور اول ۱۳ درصد آرا را به دست آورد.
او روزنامه نگار و نویسنده تند زبانی است که تاکنون دوبار به اتهام نفرت‌پراکنی محکوم شده، بر موج مهاجرستیزی سوار شده و چنان جنجالی سیاسی در مطبوعات به راه انداخته که از زمان اعلام نامزدی امانوئل ماکرون در سال ۲۰۱۶ تاکنون در سپهر سیاسی فرانسه دیده نشده بود.

بر پایه داده‌های پایگاه نظرسنجی هریس اینتراکتیو که این هفته منتشر شد، زمور تنها سه امتیاز با مارین لوپن، رهبر حزب «اجتماع ملی» از جناح راست افرطی اختلاف دارد که او هم بر اساس پیش‌بینی‌ها در دور دوم انتخابات در آوریل ۲۰۲۲ رقیب امانوئل ماکرون می‌شود.

زمور آشکارا ضد مهاجرت و اسلام‌ستیز است و اخیراً گفته مردم باید به اجبار نام فرانسوی برای فرزاندان‌شان بگذارند، زیرا گذاشتن نامی مانند «محمد» به معنی «مستعمره» کردن فرانسه به دست مسلمانان است.

روز سه شنبه امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه برای نخستین بار بدون ذکر نام از اریک زمور یاد کرد. او گفت: «ما اغلب در بحث‌های سیاسی مسئله هویت را مطرح می‌کنیم، اما هویت ما هرگز بر اساس فروکاستن‌ها، بر اساس نام کوچک یا صورت‌های گوناگون تنگ‌نظری ساخته نشده است.»

با وجود آن که بسیاری از سیاستمداران و تحلیل‌گران فرانسه امانوئل ماکرون را به دلیل تمایل روزافزونش به جناح راست شماتت می‌کنند، اما او با افرادی، چون زمور وجه اشتراک چندانی ندارد. تنها اشتراک این دو در زمان کنونی شاید آن باشد که هیچ کدام‌شان هنوز به طور رسمی وارد گود رقابت انتخاباتی نشده‌اند، ولی در عمل هر دو ثابت کرده‌اند که می‌توانند فضای جنجالی رسانه‌ای درباره انتخابات به راه بیندازند.

زمور چگونه به اینجا رسید؟

این روزنامه‌نگار و نویسنده ۶۳ ساله در حومه پاریس در خانواده‌ای از یهودیان بربر الجزایری‌تبار متولد شد که در دوران جنگ استقلال این کشور (۱۹۵۴ تا ۱۹۶۲) به فرانسه مهاجرت کرده بودند.

زمور در جوانی پس از ناکامی در ورود به «اِنا»، مدرسه عالی مدیریت نخبگان فرانسه وارد کار روزنامه‌نگاری شد و تا همین اواخر مقاله‌نویس معمولی روزنامه محافظه کار لوفیگارو بود.

با این حال او ثابت کرده که یک نویسنده موفق است. در کتاب «خودکشی فرانسوی» («خودکشی فرانسوی: ۴۰ سالی که فرانسه را شکست داد») که در سال ۲۰۱۴ چاپ شد و فروش بالایی داشت، چنین استدلال کرد که نئولیبرالیسم، فرانسه را به انحطاط کشانده است.
گفته می‌شود آخرین اثر او به نام «فرانسه هنوز حرف آخر را نزده است» که خودش ناشرش بوده، در هفته نخست پس از توزیع ۷۸ هزار نسخه فروخته است.

پدیده جنجالی اسلام‌ستیز در سپهر سیاسی فرانسه


شهرت زمور به عنوان مشهورترین ایدئولوگ راست فرانسه بیشتر مدیون حضور منظم وی در شبکه تلویزیونی «سه‌نیوز» (CNews) است، رسانه‌ای شبیه فاکس نیوز آمریکا که از دونالد ترامپ حمایت می‌کرد. شمار بینندگان برنامه «رو در رو با اخبار» (Face à l'info) که یک برنامه روزانه بحث و تحلیل سیاسی روزانه است و اریک زمور در آن شرکت می‌کند، بیش از یک میلیون بیننده دارد.

زمور همچنین سالیان سال است که به عنوان تحلیل‌گر به چهره رسانه‌ای بدل شده و در برنامه‌های پربیننده روزانه و هفتگی مانند «جای بحث دارد» و «ما خواب نیستیم» شرکت فعال داشته است. او در این برنامه‌ها فرصت می‌یابد تا درباره برخی از موضوعات مورد علاقه خود مانند مهاجرت، اسلام‌هراسی و هویت فرانسوی صحبت کرده و نظرات خود را بیان کند.

اریک زمور در فاصله یک هفته اخیر در رسانه‌های فرانسوی حضور بسیار پر رنگی پیدا کرده است. او در یک مناظره تلویزیونی که به طور زنده از شبکه پربیننده ب‌اف‌ام پخش شد، در برابر ژان لوک ملانشون، رهبر حزب چپگرای «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» قرار گرفت و در برابر استدلال‌ها و انتقاد‌های ملانشون، همچنان از نظرات ضد مهاجرتی و اسلام‌ستیزانه خود دفاع کرد.

همچنین رسانه‌های دیگر از جمله شبکه «ال‌س‌ای» و «اروپ ۱» نیز با او مصاحبه کردند.
از سوی دیگر همین توجه رسانه‌ای به اریک زمور، خشم منتقدان سیاسی و مطبوعاتی او به ویژه در جناح چپ و میانه‌رو را نیز برانگیخته است، زیرا آن‌ها می‌گویند خود رسانه‌ها در حال بزرگ کردن زمور هستند در حالی که خود او هنوز حتا قصدش خود برای نامزدی را اعلام نکرده است.

نظرات جنجالی

اریک زمور که نسبت به مارین لوپن و سایر دست راستی‌های افراطی گاهی تندروتر هم به نظر می‌رسد، مشخصا با «اسلامی شدن» فرانسه مشکل دارد و چندان به مهاجرانی مانند آسیایی‌ها نمی‌پردازد. او خودش را یک خارجی «جذب شده» در جامعه فرانسوی می‌داند و معتقد است که مهاجران مسلمان در جامعه فرانسه جذب نمی‌شوند بلکه برعکس، می‌خواهند فرانسه را «استعمار» کنند و با آتش‌افروزی در کشور آن را شبیه لبنان سازند.

زمور با پایان دادن به حق تابعیت فرانسوی از طریق تولد در خاک فرانسه و محدود کردن برخی از مزایای دولتی برای شهروندان فرانسوی موافق است. او با ترویج نظریه توطئه «جابجایی بزرگ»، ادعا می‌کند که مهاجران در اروپا رفته رفته جایگزین اروپاییان سفیدپوست می‌شوند.

زمور دو بار به دلیل نفرت‌پراکنی نژادی و مذهبی محکوم شده است. او در سال ۲۰۱۰ گفته بود که «بیشتر فروشندگان مواد مخدر سیاه و عرب هستند» و در سال ۲۰۱۹ نیز مسلمانان فرانسه را با «استعمارگران» مقایسه کرد. او همچنین خواستار اخراج دو میلیون خارجی از جمله دانشجویان آفریقایی از فرانسه شده است.

او در ۱۳ سپتامبر از برنامه «رو در رو با اخبار» کناره‌گیری کرد و برخی تحلیل‌گران می‌گویند این شاید واضح‌ترین علامتی است که نشان می‌دهد او احتمالا در حال آماده شدن برای اعلام نامزدی در انتخابات است.

پیش از آن «س‌اس‌آ»، سازمان نظارت بر رسانه‌های دیداری و شنیداری فرانسه زمور را بیش از آن که روزنامه‌نگار باشد سیاستمدار قلمداد کرده و نتیجه گرفته بود که حضور رسانه‌ای وی در حال حاضر باید محدود باشد. این محدودیت برای دیگر چهره‌های سیاسی در دوره‌های مختلف انتخاباتی نیز صدق می‌کرده است.
گردش به راست دولت، موضع جبهه راست و رقابت راست افراطی

در حالی که ماکرون از نظرات زمور انتقاد کرده است، اما به نظر می‌رسد که دولت او همچنان به راست گردش می‌کند.
روز سه شنبه دولت فرانسه اعلام کرد در واکنش به رد درخواست ویزای شهروندانش برای سفر به تونس، الجزایر و مراکش، شمار ویزا‌های فرانسوی صادر شده برای اتباع این کشور‌ها را شدیدا کاهش می‌دهد.
ژرالد دارمانن، وزیر کشور فرانسه نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت مساجد و انجمن‌هایی را که به گفته وی تحت کنترل اسلام‌گرایان تندرو است، تعطیل کرده است.
با این همه امانوئل ماکرون برای انتخابات آینده طبعا رغبتی به رقابت با تندرو‌هایی مانند زمور نخواهد داشت.
میشل بارنیه، مذاکره کننده پیشین برکسیت نیز که قرار است در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ نامزد حزب جمهوریخواهان از جناح راست میانه باشد، اخیرا با طرح پیشنهاد محدودیت ۳ تا ۵ ساله برای مهاجرت خارجی‌ها به اروپا، هدف انتقادات زیادی قرار گرفت.

مارین لوپن با آن که تفکراتی بسیار شبیه زمور دارد، به همین دلیل نیز روی کاغذ، بدترین رقیب او به شمار می‌رود. در واقع شخصی که در صورت افزایش محبوبیت زمور بیشترین ضرر را می‌کند، شخصیت دیگر راست افراطی، یعنی مارین لوپن است. مبارزه با مهاجرت توده‌ای و اسلام رادیکال تا کنون شعار لوپن بوده و او را در نظرسنجی‌ها بالا نگه داشته است. لوپن این هفته خواستار همه‌پرسی درباره شهروندی، هویت و کنترل مهاجرت شد.

زمور ادعا می‌کند که لوپن هیچ تهدیدی برای او نیست. او به شبکه ۲ تلویزیون فرانسه گفت: «مارین لوپن هرگز در انتخابات برنده نمی‌شود و در حزب اجتماع ملی همه این را می‌دانند.»

شخصیت سیاسی نامحبوب

بسیاری از تحلیل‌گران می‌گویند زمور بیش از حد اعتماد به نفس دارد، زیرا او تجربه سیاسی کمی دارد، در هیچ انتخاباتی برای هیچ پستی برگزیده نشده است و هیچ حزبی پشت سر او نیست. علاوه بر این، او به طور کلی به عنوان یک چهره تفرقه‌افکن بین عموم مردم فرانسه شناخته می‌شود.

نتایج نظرسنجی یکی از نهاد‌های وابسته به سنای فرانسه که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان می‌دهد که زمور با این که سر و صدای زیادی به پا کرده، ولی همچنان از بسیاری چهره‌های سیاسی کشور، نامحبوب‌تر است.
بر اساس این نظرسنجی، ۵۹ درصد پاسخ‌دهندگان زمور را نامحبوب‌ترین شخصیت سیاسی فرانسه خوانده‌اند. پس از او فلوریان فیلیپو، شخصیت ملی‌گرای افراطی با ۵۵ درصد، ژان لوک ملانشون از جناح چپ تندرو با ۵۴ درصد و مارین لوپن رهبر حزب اجتماع ملی با ۵۳ درصد نامحبوب‌ترین‌ها در سپهر سیاسی فرانسه شناخته شده‌اند.

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

فیلم/ جهانگیری: با کسانی روبه رو هستیم که با توهم زندگی می‌کنند

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس/ احمدی‌نژاد با خاتمی هم سفره شد!

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ + جدول

عکس‌های وایرال شده از استایل تازه مرجانه گلچین

عکس دیده نشده از پورمحمدی و دخترش

عکس/طرفداران قالیباف برایش سنگ تمام گذاشتند!

عکس/فریاد سکوت جامعه دوم را بشنوید

عکس های خانوادگی مصطفی پورمحمدی وایرال شد

اینفوگرافی/بیشترین جستجوی گوگل ایرانیان در خرداد ۱۴۰۳ چه بود؟

عکس/ بابک زنجانی هم به جمع تخریب‌گران پزشکیان پیوست

شرط هواداران برای بازگشت بیرانوند

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شعرخوانی مصطفی پورمحمدی در سخنان پایانی

فیلم/ اشاره پورمحمدی به رویداد‌های سال ۱۴۰۱

ریال دیجیتال با تحریم ها چه می کند؟/ ایران هم در بحث قانون‌گذاری هم در تولید رمزارز، عقب است

دفاع جانانه پزشکیان از برجام و دولت روحانی

فیلم/ زاکانی: در این دولت شادی‌های میلیونی متعدد رخ داده است

قاضی‌زاده هاشمی: من یارانه فرهنگی می‌دهم

پورمحمدی خطاب به مردم: باید بین دولت فضول و تسهیل‌گر انتخاب کنید

فیلم/ سخن‌رانی ظریف در کاشان به تشنج کشیده شد

وعده پزشکیان به هنرمندان

میزان بازدید اخبار نامزد‌ها در ۲۴ ساعت گذشته

زاکانی: به بصیرت مردم توهین نکنیم

دفاع تمام قد پورمحمدی از شبکه نمایش خانگی

تصاویر دو کتابی که زاکانی آن‌ها را تبلیغ کرد + عکس

دیدگاه اظهارات آقای کاندیدا درباره سریال حشاشین

دیدگاه پزشکیان درباره سینما

حواشی مناظره سوم/ هشتگ تا_آخر_میمونی_دیگه؟! ترند شد

عکس/ پیام احساسی فرزند هادی نوروزی برای تولد پدرش

فیلم/ نتایج نظرسنجی مرکز تحقیقات صداوسیما درباره نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری

واکنش رضا رشیدپور به نظر کاندیدا‌ها درباره فیلترینگ

عکس/ توییت مضحک مالک شریعتی از کتاب‌خوانی زاکانی

فیلم/ پیشنهاد پزشکیان برای نظرسنجی از مردم

فیلم/ پرسش مهم پورمحمدی از قالیباف

واکنش آذری جهرمی به آمار‌های سعید جلیلی

جدایی از پرسپولیس با این پیام احساسی

فیلم/ گاف عجیب قالیباف با چاشنی استخر

فیلم/ پزشکیان خطاب به زاکانی: نمی‌گذارم شما رئیس جمهور شوید

رونمایی از بمب پرسپولیسی‌ها برای جانشینی بیرانوند

فیلم/ زاکانی خود را رییس‌جمهور بعدی ایران خواند

شرط بزرگ فردوسی‌پور برای بازگشت به صداوسیما

کنایه سنگین مینو خالقی به زاکانی

پزشکیان: نمی خواهم درباره زاکانی صحبت کنم

قاضی‌زاده‌هاشمی: با فیلتر گوگل پلی و گیم‌ها به مردم ظلم کردیم

زاکانی: آقای پورمحمدی بیش‌ترین فیلترینگ در زمان شما بود، صداقت داشته باشید

اعلام موضع اتحادیه اروپا درباره مرگ برجام

فیلم/ تفسیر جلیلی روی آنتن زنده؛ حجاب برای چیست؟

فیلم/ انتقاد پزشکیان از حضور حجاب‌بان‌ها در مترو

حمله زاکانی به پزشکیان و پورمحمدی

فیلم/ قالیباف هم با فیلترینگ مخالفت کرد

فیلم/ پورمحمدی: مافیای VPN جیب مردم را خالی کرده است

سکوت کاندیدا‌های ریاست جمهوری درباره گشت ارشاد

فیلم/ پزشکیان: اگر کسی چادری باشد باید با او برخورد کنیم؟

فیلم/ پزشکیان: چرا به اتفاقاتی که در خیابان رخ می‌دهد اعتراضی نکردیم؟

فیلم/ پورمحمدی: لایحه عفاف و حجاب را پس خواهم گرفت

فیلم/ قاضی‌زاده هاشمی: دغدغه زنان ما حجاب نیست

فیلم/ توضیحات زاکانی درباره مواجهه با بی‌حجابی

درخواست علیرضا زاکانی از ۵ کاندیدا درباره حجاب

فیلم/ جلیلی: موفقیت زنان ایرانی سانسور می‌شود

فیلم/ دیدگاه پزشکیان درباره زنان در جامعه

فیلم/ انتقاد پورمحمدی از سبک زنده با چاشنی گروه موسیقی کره‌ای BTS در مناظره

کنایه معنادار پزشکیان به ادعاهای پورمحمدی و قالیباف درباره زنان