اقتصاد ۲۴- در حالی که چین سیاستهای خصمانه خود را علیه ارزهای دیجیتال با ممنوعیت کامل فعالیتهای مرتبط با این حوزه دنبال میکند، به نظر میرسد که آمریکا میخواهد از رویکردی کاملاً متفاوت و روشنفکرانه استفاده کند.
جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، روز گذشته با اطمینان اعلام کرد که این کشور استفاده از ارزهای دیجیتال را ممنوع نمیکند. از طرف دیگر کنگره آمریکا این سؤال را مطرح کرده است که آیا دولت باید از ارزهای دیجیتال بهعنوان استاندارد جدید طلا استفاده کند یا خیر.
استاندارد طلا یک سیستم پولی است که در آن واحدهای پول یک کشور با طلا پشتیبانی میشوند و هر اسکناس نماینده مقدار مشخصی طلا است.
ماهیت غیرمتمرکز این ارزها سالهاست که خاری در چشم مقامات پرجمعیتترین کشور جهان شده است. در هر صورت تاکنون پروژههای ارز دیجیتال زیادی در چین به وجود آمده است و این کشور برای مدتی طولانی بیش از ۶۰ درصد از نرخ هش شبکه بیتکوین را به خود اختصاص داده بود.
با این حال مقامات چینی نه تنها رویکرد خصمانه خود را تشدید کردهاند، بلکه آن را در سال جاری به اوج خود رساندهاند. دولت چین در ماه مه (اردیبهشت) ممنوعیتهای قدیمی را تکرار کرد و ممنوعیتهای جدیدی هم وضع کرد که در نهایت باعث شد ماینرهای چینی از این کشور خارج شوند. اخیراً بانک مرکزی چین تمام سازمانها و مؤسسات داخلی را از مشارکت در هر چیزی که به ارزهای دیجیتال مرتبط باشد، منع کرده است، حتی اگر ارتباط غیرمستقیم با این حوزه داشته باشند.
بیشتر بخوانید: هشدار صندوق بینالمللی پول درباره ریسک پذیرش رمزارزها
این مسائل بازار را با مشکل مواجه کرد. در آن زمان چند شخصیت برجسته از مقامات آمریکایی خواسته بودند که رویکردی کاملاً متضاد را در برخورد با ارزهای دیجیتال اتخاذ کنند.
به نظر میرسد که آمریکا هم میخواهد چنین رویکردی را اتخاذ کند، حداقل گفتههای جروم پاول این طور نشان میدهد. رئیس بانک مرکزی آمریکا در جلسه کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان اعلام کرد که دولت نمیخواهد ارزهای دیجیتال را ممنوع کند. با این حال او همچنان معتقد است که باید برای برخی از ارزهای دیجیتال، بهخصوص استیبلکوینها، چهارچوبهایی قانونی وجود داشته باشد.
این رویکرد جدید و خوش بینانه آمریکا بهسرعت تأثیری مثبت بر بازار گذاشت و در نتیجه قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتال رشد کرد. قیمت بیتکوین در ۲۴ ساعت گذشته افزایش قابلتوجهی داشته است و برای اولین بار در دو هفته گذشته به بالای ۴۸،۰۰۰ دلار رسید.
مدیسون کاتورن (Madison Cawthorn)، عضو کنگره آمریکا، تصمیم این کشور برای ممنوعنکردن ارزهای دیجیتال را یک گام جلوتر برده است.
کاتورن کمی بعد از این جلسه، در ۳۰ سپتامبر (۸ مهر) از صدها هزار دنبالکننده خود در توییتر پرسید: چرا از ارزهای دیجیتال به عنوان استاندارد طلای جدید استفاده نمیکنیم؟
حداقل فعلاً احتمال وقوع چنین سناریویی تخیلی به نظر میرسد. سالهاست که آمریکا نتوانسته است رویکرد نظارتی شفاف و مشخصی را برای ارزهای دیجیتالی ارائه کند، چه برسد به اینکه بخواهد از آنها به عنوان استاندارد طلای جدید استفاده کند.
آنتونی پامپلیانو (Anthony Pompliano) در پیام هفتگی خود به دنبالکنندگانش در یوتیوب گفت که احتمال وقوع چنین چیزی در آمریکا خیلی کم است، چراکه این کشور دهها سال است که استاندارد طلا را کنار گذاشته است.
اظهارنظرهای مثبت اخیر پاول بردی برای صنعت ارزهای دیجیتال خواهد بود. این گفتهها چند روز پس از آن منتشر شد که سناتور پت تومی (Pat Toomey) اعلام کرد آمریکا باید از ممنوعشدن ارزهای دیجیتال در چین به سود خود استفاده کند.