اقتصاد ۲۴-فرانسیس هاگن مدیر سابق تولیدات شرکت فیس بوک، که اخیرا به افشاگری علیه این ابرشرکت دست زده است، در اولین جلسه پرسش و پاسخ در کنگره آمریکا به شدت از فیس بوک انتقاد کرد.به گزارش «انتخاب» به نقل از بی بی سی، فیس بوک میگوید خانم هاگن در حیطه مسائلی اظهار نظر کرده که هیچ اطلاعاتی از آن ندارد.این جلسه پرسش و پاسخ همزمان با افزایش موشکافی درباره این شبکه اجتماعی بالاگرفتن درخواستها برای قاعدهمند کردن آن برگزار شده است.
برخلاف اختلاف نظرهای همیشگی میان دو حزب این بار، سناتورهای جمهوری خواه و دموکرات متفقا خواستار اعمال تغییر در این شرکتند
فیس بوک پرطرفدارترین شبکه اجتماعی جهان است. خود این شرکت میگوید ماهانه ۲.۷ میلیارد کاربر فعال دارد. صدها میلیون نفر دیگر از محصولات دیگر این شرکت مانند واتزاپ و اینستاگرام استفاده میکنند
این در حالی است که فیس بوک به دلیل ناکامی در حمایت ازحریم شخصی کاربرانش تا تعلل در جلوگیری از شیوع اطلاعات غلط مورد انتقاد قرار میگیرد.
خانم هاگن روز یکشنبه با شبکه سیبیاس گفتگو کرده بود و بخشی از اسناد و مدارک داخلی فیس بوک را در اختیار این شبکه و روزنامه وال استریت ژورنال گذاشته بود.
خانم هاگن در گفتگو با این شبکه گفت که فیس بوک مرتبا منفعت خود را به سلامت روانی کاربران خود از جمله دختران نوجوان ترجیح داده است.
او در شهادت خود در سنای آمریکا نیز پیرامون همین موضوع صحبت کرد و گفت رهبری شرکت میداند چگونه فیس بوک و اینستاگرام را ایمنتر کند، اما تغییرات لازم را انجام نمیدهد و منافع نجومی خود را به مردم ارجح میداند.
بیشتر بخوانید: شوخی کاربران با زاکربرگ در پی قطعی واتس اپ
این مدیر سابق فیس بوک از کنترل گسترده مارک زاکربرگ بنیان گذار و رییس این شرکت انتقاد کرد و گفت در حال حاضر هیچ کس به جز خود مارک زاکربرگ نمیتواند از او بازخواست کند.
خانم هاگن درباره اختلال گسترده اینترنت در روز دوشنبه گفت فیس بوک برای بیشتر کردن اختلاف ها، بی ثبات کردن دموکراسیها و ایجاد خودبیزاری در میان دختران و زنان جوان نبود.
او گفت پاسخ این مشکلات نظارت کنگره بر این شرکت است و باید بلافاصله در این زمینه اقدام شود.
فیس بوک اتهامات خانم هاگن را رد کرده و از تدابیر نظارتی ومراقبتی که بعد از انتخابات سال ۲۰۲۰ به وجود آورده دفاع کرد.
اندی استون مدیر ارتباطات فیس بوک همزمان با جلسه پرسش و پاسخ خانم هاگن در حساب توییتری خود در لحظه پاسخ انتقادات این افشاگر را منتشر میکرد.
سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب از عملکرد شرکت فیس بوک انتقاد کردند.
ریچارد بلومنتال سناتور دموکرات در این جلسه گفت شرکتهای بزرگ تکنولوژی با لحظه سرنوشت ساز خود روبرو هستند.
مارشا بلک برن، سناتور جمهوری خواه از تنسی گفت این شبکه اجتماعی به تغییرات اساسی برای بهبود بخشیدن به ایمنی کودکان علاقهای ندارد. دست کم نه تا وقتی که این کار منجر به کاهش درآمدش شود.
سناتور دموکرات ادوارد مارکی نیز خطاب به شرکت فیسبوک گفت زمان تجاوز شما به حریم شخصی ما و قربانی کردن کودکانمان به سر رسیده است.
در طول شهادت فرانسس هگان سناتورهای جمهوری خواه؛ و دموکرات درباره قدرت بیش از حد این شبکه اجتماعی ابراز نگرانی کردند.
فیس بوک در بیانیهای که بعد از جلسه کنگره منتشر کرد آورده است با تعاریف خانم هگن از بسیاری مسائل مطرح شده در این جلسه مخالف است. اما قبول دارد که زمان آن رسیده که استانداردها و معیارهایی برای اینترنت ایجاد شود.
در این بیانیه آمده است ۲۵ سال از آخرین باری که مقررات مربوط به اینترنت به روز شده میگذرد و وبه جای اینکه کنگره منتظر تصمیمهای اجتماعی شرکتهای تکنولوژی باشد، وقت آن است که خود کنگره وارد عمل شود.