اقتصاد ۲۴- تعداد معاملات انجام شده مسکن در تهران کاهش یافته است. در تیر امسال ۵٫۱ هزار معامله انجام شده که نسبت به خرداد افت ۰٫۶ درصدی و نسبت به تیر پارسال کاهش ۶۳٫۹ درصدی داشته است.
با این حال، اما آژانسهای مسکن با هر نوع معامله از مردم مبالغ متفاوتی را به بهانه کد رهگیری دریافت میکنند. آیا دریافت پول بابت کد رهگیری قانونی است؟
رئیس اتحادیه املاک تهران به تجارتنیوز گفت: کد رهگیری مانند مُهر زدن آژانسهای املاک در قراردادهاست. یعنی آنها باید کد رهگیری را بدون هیچ هزینه اضافی به مردم ارائه بدهند.
مصطفی قلی خسروی توضیح داد: دریافت پول بابت تحویل کد رهگیری به معاملهگران غیرقانونی است و مطالبه پول اضافی برای دریافت کد رهگیری معنایی ندارد.
او بیان کرد: آژانسهای املاک بابت هر نوع معامله تنها حق دارند ۹ درصد مالیات همراه با ارزش افزوده را دریافت کنند؛ بنابراین کد رهگیری از قدیم الیام رایگان بوده و هست.
در شهریور امسال معاملات مسکن راکد بوده و چنگی به دل نزده است. علت رکود در بازار مسکن چیست؟ معاملهگران گفتند همزمانی چند عامل از جمله تغییر دولت، وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال، کاهش قیمت سیمان و فولاد، طرح دولت برای ارایه زمین و مصالح ارزان قیمت و برنامه شهرداری برای نوسازی بافتهای فرسوده، بازار را در شرایط انتظار قرار داده است.
بیشتر بخوانید: اقساط بازگشتی مسکن مهر در سال ۹۹ چقدر بود؟
براساس گزارش معاملات مسکن در تیر ماه امسال بیشترین واحدهایی که معامله شده نیز تا پنج سال ساخت بوده و منطقه پنج تهران با سهم ۱۴٫۴ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد معاملات را به خود اختصاص داده است.
در تیر امسال متوسط قیمت یک متر مربع خانه در تهران به نرخ ۳۰ میلیون تومان رسیده که نسبت به خرداد ۱٫۳ درصد رشد کرده است. همچنین مناطق ۱۰ و ۲ به ترتیب با اختصاص سهمهای ۱۰٫۴ و ۹٫۶ درصادی در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.