تاریخ انتشار: ۱۴:۲۶ - ۲۴ مهر ۱۴۰۰
اتحادیه اروپا:

ایران هنوز آماده از سرگیری مذاکرات هسته‌ای وین نیست

در این گزارش با استناد به سخنان یک مقام ارشد اتحادیه اروپا تصریح شده است که ایران پیش از بازگشت به گفتگو‌های وین خواهان بررسی متونی است که قرار است چند هفته دیگر در دیدار با نمایندگان اروپایی در بروکسل مطرح و به بحث گذاشته شود.

ایران هنوز آماده از سرگیری مذاکرات هسته‌ای وین نیست

اقتصاد ۲۴-رویترز در گزارشی که پس از سفر تازه نماینده اتحادیه اروپا به تهران منتشر شده به نقل از مقامات اروپایی آورده است که تهران هنوز آمادگی بازگشت به مذاکرات وین را ندارد.
در این گزارش با استناد به سخنان یک مقام ارشد اتحادیه اروپا تصریح شده است که ایران پیش از بازگشت به گفتگو‌های وین خواهان بررسی متونی است که قرار است چند هفته دیگر در دیدار با نمایندگان اروپایی در بروکسل مطرح و به بحث گذاشته شود.
این خبر در حالی منتشر می‌شود که نمایندگان ایران و اتحادیه اروپا روز پنجشنبه در جریان گفتگو‌های خود در تهران توافق کردند که برای فراهم کردن زمینه از سرگیری مذاکرات هسته‌ای در وین ادامه رایزنی‌ها را در بروکسل انجام دهند.

انریکه مورا، معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مسئول هماهنگی مذاکرات هسته‌ای وین برای همین منظور چهار ماه پس از متوقف شدن گفتگو‌ها میان ایران و قدرت‌های جهانی در وین به تهران سفر کرده بود.


بیشتر بخوانید: ریاض: چهار دور مذاکره با تهران «دوستانه» بوده، اما پیشرفت ملموسی نداشته ست


در گزارش رویترز همچنین آمده است که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران تاکنون راضی به از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده در وین نشده است.

ایران و ایالات متحده هر دو به نوعی تعهدات خود در چارچوب توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ وین را نادیده گرفته و هر یک منتظر برداشتن نخستین گام از سوی طرف مقابل برای بازگشت به مذاکرات هستند.
واشنگتن پس از به قدرت رسیدن دموکرات‌ها در کاخ سفید بر بازگشت ایالات متحده و ایران به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ تاکید دارد؛ توافقی بین‌المللی و به ثبت رسیده در شورای امنیت سازمان ملل متحد که آمریکا پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.

مقامات آمریکایی خواهان آن هستند که ایران ضمن بازگشت به میز مذاکرات به تعهدات داده شده در چارچوب برجام عمل کند و برنامه هسته‌ای خود را به نقطه آغاز توافق سال ۲۰۱۵ بازگرداند.
تهران نیز که در واکنش به انفعال کشور‌های اروپایی و متنفع نشدن از امتیازات اقتصادی برجام گام‌های متعددی را برای کاهش تعهدات خود در چارچوب این توافقنامه برداشته، خواهان لغو کلیه تحریم‌هایی است که پس از خروج واشنگتن به صورت یکجانبه علیه ایران اعمال شده است.

دیپلمات‌های فرانسه، بریتانیا و آلمان، کشور‌هایی که به همراه چین و روسیه دیگر طرف‌های برجام را تشکیل می‌دهند، پیش از سفر انریکه مورا شرایط را بسیار حساس خوانده و اعلام کردند که با توجه به گسترش برنامه هسته‌ای ایران و بن‌بست پیش آمده در مذاکرات نمی‌توان شرایط را عادی توصیف کرد.

آمریکا نیز به تازگی از زبان وزیر خارجه و نیز نماینده ویژه خود در امور ایران هشدار داده که زمان برای تهران جهت بازگشت به مذاکرات وین به سرعت در حال سپری شدن است و در صورت ادامه بن‌بست و یا شکست گفتگو‌ها همه گزینه‌ها را مد نظر قرار خواهد داد.


بیشتر بخوانید: رابرت مالی: در ریاض، ابوظبی و دوحه تلاش برای بازگشت به برجام را بررسی می‌کنیم


این در حالی است که یک مقام ارشد اتحادیه اروپا که نامی از وی برده نشده به رویترز گفته است که ایران هنوز برای بازگشت به گفتگو‌های وین آماده نیست.

این منبع در ادامه گفته است: «آن‌ها (ایرانی‌ها) اصرار دارند که نمی‌خواهند مذاکراتی صرفا برای مذاکره انجام دهند بلکه به دنبال گفتگو‌هایی با نتایج عملی و در نهایت توافق نهایی بر سر چگونگی احیای برجام هستند.»

وی همچنین ایده برپایی نشستی دیگر در بروکسل را «خوب» توصیف کرد و گفت که این دیدار به هر دو طرف این فرصت را می‌دهد تا متونی که از ماه ژوئن به بعد روی میز بوده است را مورد بررسی قرار داده و ابهام‌های موجود برای تیم مذاکره کننده ایرانی را برطرف کند.

از سوی دیگر سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه نیز به تازگی گفته است که مذاکرات وین باید فوراً از همان جایی که در ماه ژوئن متوقف شده بود از سر گرفته شود

وی به خبرنگاران گفت: «ایران باید تمایل خود را در این زمینه از طریق اقداماتی عملی نشان دهد این خواست را به اشتراک بگذارد که خواهان از سرگیری گفتگو‌ها و دستیابی به توافقی مشترک است.
دیپلمات‌های غربی گفته اند که نگرانند تیم مذاکره کننده تازه تهران متاثر از رویکرد غرب ستیزانه رئیس جمهوری جدید ایران و بر خلاف سلف پراگماتیست خود خواسته‌هایی جدید و فراتر از آنچه قبلاً توافق شده است را مطرح کند.
دولت جدید ایران بار‌ها گفته است که «به زودی» به مذاکرات وین باز می‌گردد، اما تاریخی برای این امر مشخص نکرده است.
دیپلمات‌های غربی پیش‌تر ابراز امیدواری کرده بودند که مذاکرات وین قبل از پایان ماه اکتبر از سر گرفته شود.

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ سلفی خاص و دیدنی ناصرالدین شاه ۱۴۴ سال پیش با زنان حرمسرا در آینه

عکس/ قیمت دلار در عید نوروز سه‌نرخی شد

عکس/ گشت و گذار محمدرضا شاه و ثریا ۶۸ سال پیش در اسپانیا با خودرو سلطنتی

عکس/ دروغ سیزده درباره مسعود پزشکیان

عکس/ حال و هوای اولین نماز عید در سوریه بدون جنگ

عکس/ استوری جنجالی خداداد عزیزی پس از ۳ بار باز شدن دروازه گندوز

اینفوگرافی/ مقایسه آمار صادرات نفتی و غیرنفتی ایران از سال ۱۳۹۴ تا کنون

عکس/ استوری بامزه مونا کرمی از حاملگی‌اش با لباس گل گلی

عکس/ ژست رضاخان ۱۳۴ سال پیش مشغول نگهبانی در سفارت هلند

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جزئیات جان باختن کودک ۱۲ ساله در یک کانال آب در دزفول

فیلم/ آخرین وضعیت بارندگی‌ها در کشور؛ ورود سامانه بارشی جدید

عکس/ پست کنایه آمیز محسن تنابنده با یک کپشن مبهم درباره نقی

برگزاری آیین سنتی معایده در اهواز

عکس/ ژست خاص خدیجه خانم دختر محمدعلی شاه ۱۰۵ سال پیش با تیپ فرنگی و پالتو پوست

۶ فرصت و دلیل که نشان می‌دهند توافق ایران و آمریکا امکانپذیر است/ ۳ سناریوی محتمل در چشم انداز مذاکرات دو کشور

عکس/ حال و هوای کنسرت چند هزار نفری در پارک ملت تهران

فیلم/ توقیف یک پراید با راننده ۱۰ ساله

خبرنگار ایسنا درگذشت

علت صف‌های طولانی خرید نان چیست؟

عکس/ مقایسه حکمرانی ترامپ با احمدی‌نژاد از نگاه گاردین

عکس/ قیمت عجیب پیکان در عید ۱۳۵۴

قیمت جدید رهن و اجاره آپارتمان ۱۰۰ متری در پردیس+ جدول

فیلم/ شلوغی عحیب بازار وکیل در ایام نوروز

عکس/ تکذیب خبر استعفای ۴۳ نماینده مجلس

فیلم/ جشن فارغ‌التحصیلی در دانشگاه‌های عراق با سبک جدید

عکس/ سورپرایز عاشقانه همسر رضا گلزار برای تولدش با کیک سلطنتی در برج امارات

عکس/ تیتر یک سایت رهبری در ساعات اخیر جلب توجه کرد

عکس/ بهنوش طباطبایی انیمه شد

درخواست نزدیکان پزشکیان از دبیری برای استعفا از معاونت پارلمانی

فیلم/ اظهارات عجیب یک نماینده مدافع قانون حجاب

عکس جدید از حسن روحانی در بیت رهبری

عکس/ تیپ بهاری گلاره عباسی با عینک برند چند میلیونی و لباس راه راه

عکس تکان دهنده از حال و روز جزیره هرمز در ایام نوروز

نظرپرداز روس نزدیک به جبهه پایداری: نظر ترامپ و پوتین به هم نزدیک است/ با ایالات متحده دشمنی نداریم

توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط سپاه

کشف میدان بزرگ نفتی در دریای جنوبی چین

پشت پرده خداحافظی زودهنگام یک چهره اقتصادی از دولت؛ مُهر سکوت طیب‌نیا می شکند؟

ایلان ماسک: مریخ بخشی از آمریکا خواهد بود

ارتش: دشمنان در صورت تعرض پاسخ پشیمان کننده دریافت می‌کنند

عکس/ وضعیت هولناک امروز سد ‎لتیان

عکس/ چهره متفاوت ثریا اسفندیاری ۷۴ سال پیش در سوئیس با چتر و دسته گل خاص

مقایسه مصرف بنزین در نوروز ١۴٠۴ و ١۴٠٣

عکس/ شبکه سه پر مخاطب‌ترین شبکه تلویزیون شد

فیلم/ الله کرم: برخورد نیرو‌های ناجا با متحصنین حجاب مشکوک بود

عکس/ قاب احساسی مازیار لرستانی با خانواده اش در خیابان

عکس/ استایل سبز و نارنجی بهنوش طباطبایی با مدل موی تینیجری

نظر مراجع تقلید درباره اختصاص فطریه به زندانیان جرائم غیرعمد

عکس/ دیدار محمدرضا پهلوی ۶۰ سال پیش با هویدا و کابینه اش در کاخ گلستان با لباس نظامی

فیلم/ واکنش خاص پرواز همای به سوال عجیب کامران نجف‌زاده

فیلم/ تخلیه دوباره رفح پس از صدور فرمان ارتش اسرائیل

عکس/ خلاقیت بانمک نانوای تهرانی دل کودکان را برد

عکس/ عذرخواهی یک پرسپولیسی بابت دو گل بخودی

عکس/ تیپ کژوال نازنین بیاتی با جلیقه بته چقه‌ای و اکسسوری‌های فانتزی

عکس/ استایل نوروزی سپیده خداوردی با کیف چرم گرانقیمت و رنگ موی سال

مکالمه تلفنی پزشکیان با امیر قطر

عکس/ نمایی دیده نشده از دروازه قدیم هرزویل منجیل در دوره پهلوی

عکس/ غارت فاجعه‌بارِ موزه ملی سودان

عکس/ استایل عجیب انیس الدوله، سوگلی ناصرالدین شاه ۱۴۶ سال پیش با عروسک اش

عراقچی دلیل مذاکره غیرمستقیم با آمریکا را اعلام کرد