اقتصاد ۲۴ - علی حسینی عضو شورای ملی زعفران با اشاره به تاثیر خشکسالی بر تولید زعفران اظهار کرد: کشاورزان در عمده مناطق زعفران کاری، کشت زعفران را برمبنای سلیقه خود دنبال میکنند، چرا که وزارت جهاد کشاورزی آموزشهای لازم در خصوص تولید، تغذیه و آبیاری گیاه را به کشاورزان نداده است.
او افزود: عدم آموزش در مسئله کاشت و داشت به کشاورزان موجب شده انتظارات بخش کشاورزی محقق نشود، هر چند بسیاری از تولیدکنندگان از کاهش بارندگی گلایهمند هستند.
حسینی ادامه داد: کشاورزانی که آب کافی در منطقه نداشتند، نباید اقدام به کشت زعفران میکردند و این باور در بین کشاورزان که گیاه زعفران بیشتر از یک بار در فصل زمستان نیاز به آبیاری ندارد، اشتباه است.
عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه بی توجهی به آبیاری گیاه زعفران یکی از عوامل کاهش تولید محسوب میشود، گفت: خیلی از کشاورزان به دلیل عدم آموزش صحیح تصور میکنند که زعفران نیازی به آبیاری ندارد، از این رو کاهش بارندگی در فصل زمستان را علت اصلی افت تولید میدانند، در حالی که اگر خواهان توسعه تولید هستیم، همزمان و همگام با آنها توانستیم آموزش صحیحی را پیش ببریم تا کشاورز به تولید اقتصادی برسد.
او با انتقاد از عدم مدیریت صحیح در بحث تولید بیان کرد: با اعمال مدیریت صحیح در بخش کشاورزی دیگر نگران افزایش یا کاهش تولید نیستیم، هر چند عواملی همچون خشکسالی در تولید اثر گذار است.
حسینی ادامه داد: کشاورزان به سبب عدم آگاهی در منطقه کم آب به امید بارشهای زمستان اقدام به کشت زعفران کردند یا در مناطقی که آب کافی در اختیار داشتند، چاههای خود را در زمستان خاموش کردند که با این وجود نباید انتظار تولید مناسب را داشت.
بیشتربخوانید:قیمت هر مثقال زعفران چند؟
او با اشاره به اینکه قیمت زعفران از ثبات نسبی برخوردار نیست، بیان کرد: در شرایطی که در پیک تولید به سر میبریم، قیمت زعفران از ثبات نسبی برخوردار نیست به طوری که در برخی روزها هر کیلو زعفران سوپرنگین کمتر از ۲۰ میلیون تومان و در برخی روزها بالای ۲۵ میلیون تومان عرضه میشود.
به گفته او، با توجه به شرایط خشکسالی و کم بارشی کاهش تولید زعفران نسبت به سال قبل را مشاهده میکنیم، اما هم اکنون درصدی نمیتوان اعلام کرد.
عضو شورای ملی زعفران در پایان درباره آخرین وضعیت صادرات طلای سرخ تصریح کرد: طبق روال همه ساله در آبان صادرات زعفران رشد خواهد داشت.