جامعه ۲۴ - فرقی نمیکند پولدار باشی یا فقیر، خلبان باشی یا خانه دار؛ گاهی به راحتی در یک حادثه جان خود را از دست میدهی و هیچگاه جنازهات پیدا نمیشود. برای یافتن یک جنازه ممکن است ماهها و حتی بیش از یکسال جستجو شود، اما هیچگاه جنازهای کشف نمیشود و بازماندگان قربانیان با غم بیشتری روبرو میشوند. در این گزارش سعی کردیم عجیبترین گم شدن اجساد پس از وقوع حادثه را بررسی کنیم.
شاید غزاله وقتی به خانه آرمان میرفت نمیدانست چه سرنوشت شومی در انتظارش است. نیمه اسفند سال ۹۲ بود که پسر حدودا ۱۸ ساله دختر ۱۹ ساله مورد علاقهاش را به قتل رساند و جسدش را با چمدان در سطل زباله انداخت.
با دستگیری و اعتراف آرمان هرچه جستجو برای پیدا کردن جسد دختر جوان شد به در بسته خورد و حتی چندین روز جستجو در سایت زباله به جایی نرسید و هنوز بعد از نزدیک به هشت سال جنازه غزاله پیدا نشده است.
بیستم اسفند سال ۹۶ بود که مینا باشاران دختر میلیاردر ترکیهای بعد از آخرین سفر مجردیاش با دوستانش در حال بازگشت از شارجه امارات به استانبول بود که در ارتفاعات هلن شهرستان کیار همه چیز یکباره بهم ریخت و خلبان و کمک خلبان دیگر هیچ کنترلی روی پرواز نداشتند.
ساعت حدود ۶ عصر بود که جت چلنجر از رادار خارج شد. با اعلام موضوع به هلال احمر جستجوها در منطقه انجام و محل سقوط پیدا شد.
همه چیز حتی سنگها تا شعاع چند ده متری سوخته بود. وقتی کار جستجو آغاز شد چند جسد پیدا و به ترکیه ارسال شد. با ارسال اجساد و انجام آزمایشات DNA مشخص شد جسد کمک خلبان در میان اجساد کشف شده نیست به همین خاطر جستجوها در منطقه باز هم انجام شد، اما هیچ وقت جسد کمک خلبان پیدا نشد.
آن روز تهران، باران عجیبی بارید، تمام شمال شهر را آب برده بود و جویهای آب به خاطر بسته بودن پس زده و تمام خیابانها را آب گرفته بود. سابقه نداشت در آبان چنین بارانی در چند دقیقه ببارد. زن میانسال عصر ۱۷ آبان ماه سال ۹۵ برای آوردن کودکانش از مدرسه به خیابان رفت، اما هنگام پیاده شدن فرزندانش متوجه میشود کیف بچهاش داخل آب افتاده است، او برای برداشتن کیف تلاش میکند، اما خودش داخل جوی میافتد و آب او را میبرد.
در شب اول فقط دو گروه جستجو برای یافتن زن جوان کار را آغاز کردند، اما بعد از آن تیمهای دیگر آتش نشانی وارد عمل شدند، اما هیچ وقت جنازه این زن پیدا نشد.
جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی در مورد آن حادثه میگوید: در آن زمان تمام جویهای آب پاسداران و مسیلهای را بررسی کردیم، اما هیچ وقت جسد آن خانم پیدا نشد. احتمال میدادیم که جسد به خارج شهر رفته باشد آنجا را هم جستجو کردیم، اما هیچ ردی از او به دست نیامد.
مرد ۶۲ ساله تهرانی برای کوهنوردی از سمت جبهه پلور وارد مسیر صعود به قله دماوند شد. مرد کوهنورد تجربه صعودهای بسیاری را داشت و آن روز هم وقتی آب و هوا را چک کرد متوجه شد یک روز آفتابی است و صعود خوبی پیش رویش است، به همین خاطر به تنهایی به دل کوهستان زد و قصد فتح قله را کرد.
پیر مرد کوهنورد به سمت قله حرکت کرد و در تماس با خانوادهاش از سلامتی خود خبر میداد و میگفت چیزی نمانده به قله برسد. عصر روز ۲۳ تیر ماه، اما همه چیز به یکباره تغییر کرد، هوا در ارتفاع برفی شد و کولاک مرد کوهنورد را غافلگیر کرد.
بیشتر بخوانید: مفقود شدن ۸ کوهنورد در ارتفاعات شمال تهران
او فکر میکرد این کولاک موقت است برای همین ساعتی را در کناری پناه گرفت، اما انگار هوا آن روز قصد نداشت آرام شود، هر دقیقه به شدت کولاک افزوده میشد، مرد تصمیم گرفت درخواست کمک کند به همین خاطر با خانواده اش تماس گرفت و درخواست کمک کرد و شرایط را برای آنها توضیح داد. با توجه به اینکه هوا رو به تاریکی بود و مرد در ارتفاع پنج هزار و ۱۰۰ متری آخرین تماسش را برقرار کرده بود، نیروهای امدادی نتوانستند به خاطر شرایط جوی به ارتفاع صعود یا با بالگرد به کمک او بروند.
با گذشت دو هفته با توجه به اینکه این مرد به دره عروسکها سقوط کرده و احتمال خطر برای جستجوگران وجود داشت با هماهنگی خانواده، جستجو متوقف شد تا با آب شدن برف جسد کوهنورد نمایان و منتقل شود، اما با گذشت چهار ماه نهتنها جسد پیدا نشد بلکه برف پاییزی کار را سختتر کرده و هنوز هیچ ردی از جسد مرد کوهنورد به دست نیامده است.