اقتصاد ۲۴-اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ۱۰ نوامبر در جریان سفر خود به ایالات متحده آمریکا از تشدید تحریمها علیه بلاروس خبر داد؛ او گفت که تحریمهای اخیر بار دیگر هم افراد و هم نهادهای این کشور را هدف قرار میدهد.
خانم فن در لاین پس از دیدار با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید گفت که وضعیت در مرز بلاروس و لهستان، بحران مهاجران نیست بلکه تلاشی از سوی «رژیم استبدادی» مینسک برای بیثبات کردن همسایگانش است.
رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت: «ما تحریمهای خود علیه بلاروس را گسترش خواهیم داد، این کار به سرعت و در آغاز هفته آینده انجام خواهد شد.»
پس از بیانیه خانم فن در لاین، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز اعلام کرد که ایالات متحده در حال طراحی «تحریمهای جدیدی» علیه بلاروس با هدف پاسخگویی رهبران این کشور در قبال اقداماتی همچون «حملات مداوم به دموکراسی، حقوق بشر و هنجارهای بینالمللی» است.
او افزود: «ما عمیقاً از اقدامات غیرانسانی رژیم لوکاشنکو نگران هستیم و به شدت استثمار و زورگویی بیرحمانه به افراد آسیبپذیر از سوی مقامات این کشور را محکوم میکنیم».
سخنگوی این شورا نیز تایید کرد که تحریمهای جدید با «هماهنگی نزدیک با اتحادیه اروپا و سایر شرکا و متحدان» اعمال خواهد شد. با این وجود زمان اعمال مجازاتهای جدید آمریکا هنوز اعلام نشده است.
واشنگتن و بروکسل در حالی به دنبال تشدید تحریمها علیه مینسک هستند که هزاران مهاجر همچنان در مرز بلاروس و لهستان گرفتار و در میان تشدید اختلافات ژئوپلیتیکی سرگردان هستند.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا و ناتو دولت لوکاشنکو را متهم کردهاند که عمدا چنین بحرانی را در مرزهای شرقی اتحادیه اروپا بوجود آورده است و قصد دارد در تلافی تحریمهای وضع شده علیه خود به دلیل نفض حقوق بشر، این اتحادیه را بیثبات کند.
بیشتر بخوانید: بحران در مرز لهستان و بلاروس
پیش از این در ماه اوت، کاخ سفید فرمان اجرایی گستردهای را صادر کرده بود که بر اساس آن مقامات دولت بلاروس به دلیل نقض حقوق بشر و سرکوب اعتراضات دموکراسی خواهانه تحریم میشدند.
این فرمان اجرایی در اولین سالگرد انتخابات جنجالی بلاروس منتشر شد؛ انتخاباتی که درستی آن از سوی ایالات متحده و بسیاری از کشورهای عضو جامعه جهانی زیر سوال رفت و لوکاشنکو متهم به تقلب شد.
انتخاب دوبارۀ الکساندر لوکاشنکو که ۶۷ سال دارد و ۲۶ سال است بر مسند ریاست جمهوری در این کشور واقع در شرق اروپا تکیه زده، اعتراضات گستردهای را در سراسر این کشور به دنبال داشت که به شیوهای خشونتبار سرکوب شد.
از دیگر موضوعاتی که در جریان دیدار فون در لاین و بایدن مطرح شد، موضوعاتی همچون تحولات اوکراین همچنین گفت وگوهای اتحادیه اروپا و بریتانیا بر سر ترتیبات تجاری در ایرلند شمالی بود.
یورونیوز