اقتصاد ۲۴ - حسن عباسی معروفان مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ثبت سفارش نهاده های دامی تا پایان سال اظهار کرد: بنابر آمار بالای ۲۵ میلیون تن ثبت سفارش در ۶ قلم کالا اعم از ذرت، جو، کنجاله سویا، دانه روغنی، روغن خام و گندم صورت گرفته و نگرانی بابت تامین ثبت سفارش نداریم.
او افزود: در حال حاضر نگران تامین ارز برای اجرای ثبت سفارش ها هستیم، هر چند تا ۱۵ آبان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد ثبت سفارش بیشتر صورت گرفته است.
عباسی معروفان ادامه داد: با توجه به خشکسالی و کاهش تولید علوفه، میزان توزیع نهاده دامی نسبت به سال قبل ۶۶ درصد رشد داشته است، اما با این حال تولیدکنندگان از کمبود نهاده گلایه مند هستند که با این وجود در حال بررسی این مشکل هستیم تا نیاز غیرواقعی نداشته باشیم.
او با اشاره به توزیع ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن نهاده دامی بیان کرد: با توجه به شرایط خشکسالی و کاهش ۴۸ درصدی تولید این میزان جوابگو نیاز تولیدکنندگان است، لذا به هر میزانی که نیاز واقعی باشد پاسخگو هستیم.
مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد با اشاره به توزیع عادلانه ارز ۴۲۰۰ تومانی بیان کرد: تا اطلاع ثانوی نهاده با ارز ترجیحی وارد می شود چرا که قبل از حذف ارز ترجیحی، الزامات اجرایی آن باید فراهم شود تا مردم در تامین کالاهای اساسی دچار مشکل نشوند.
به گفته او، تا پایان سال ۷ میلیارد دلار ارز دیگر برای واردات نهاده نیاز داریم، حال تفاوتی ندارد که ارز ۴۲۰۰ تومانی باشد یا نیما.
بیشتربخوانید:مجوز واردات مرغ با ارز دولتی بیش از ۲ برابر افزایش یافت
عباسی معروفان ادامه داد: با توجه به آنکه ارز ۴۲۰۰ منشا رانت و فساد است و همواره تولید داخل را دچار مشکل می کند، بنابراین مسئولان با توزیع عادلانه ارز بدنبال رونق تولید داخل هستند و همواره برنامه حذف آن وجود دارد، اما اجرای آن نیازمند فراهم الزامات است تا گرانی کالا موجب نشود که کالا در دسترس عموم قرار نگیرد.
او با بیان اینکه قیمت کنونی مرغ نصف قیمت جهانی است، گفت: با توزیع عادلانه ارز، قیمت محصولات پروتئینی بالای ۱۰۰ درصد و روغن ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصد افزایش می یابد که با ایجاد زیرساخت لازم نگرانی نداریم.
این مقام مسئول در بخش دیگر اظهارات خود درباره صادرات دام بیان کرد: برای کاهش علوفه و نهاده دامی و صادرات مازاد تولید روی دست تولیدکننده قرار است که تا پایان سال یک میلیون راس انجام شود که هم اکنون ۳۰۰ هزار راس اجرا شده که در صورت عدم تعادل در بازار داخل، صادرات استمرار می یابد.
عباسی معروفان در پایان تصریح کرد: تاکنون برای واردات ۱۳۹ هزار تن مرغ تامین ارز صورت گرفته که بیش از ۶۱ هزار تن مرغ وارد و مابقی وارد می شود. واردات مرغ تا پایان سال برای تعادل قیمت در بازار ادامه دارد.