تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰
صد‌ها نفر در شمال عراق در پی حملات شیمیایی ترکیه آواره شده‌اند

جنایت جنگی ترکیه در استفاده از سلاح شیمیایی

«ماجد شنکالی» نماینده سابق حزب دموکرات کردستان عراق در پارلمان عراق در مصاحبه‌ای گفت ارتش ترکیه در شمال عراق و در روستا‌های کُردنشین به بهانه‌های واهی، دست به حملات شیمیاییزده است

جنایت جنگی ترکیه در استفاده از سلاح شیمیایی

اقتصاد ۲۴- «ماجد شنکالی» نماینده سابق حزب دموکرات کردستان عراق در پارلمان این کشور در مصاحبه‌ای گفت ارتش ترکیه در شمال عراق و در روستا‌های کُردنشین به بهانه مبارزه با نیرو‌های پ. ک. ک، دست به حملات شیمیایی می‌زند.
او به وبگاه المعلومه گفت که صد‌ها نفر از ساکنین این روستا‌ها در پی حملات شیمیایی ارتش ترکیه آواره شده اند. به گفته او حملات مکرر هوایی و اخیرا نیز حملات شیمیایی که منجر به آواره شدن اهالی روستا‌ها و ترک زمین‌های کشاورزیشان منجر شده، به یک بحران اقتصادی به طور عام در عراق و به شکل خاص در اقلیم کردستان می‌انجامد.

ماجد شنکالی در ادامه، مسئولیت جلوگیری از انجام این حملات و همچنین حمایت از آوارگان را بر عهده دولت مرکزی عراق و سپس اربیل دانست و گفت که بغداد و اربیل باید از ابزار‌های اقتصادی و دیپلماسی برای جلوگیری از این حملات استفاده کنند.
به گفته این عضو حزب دموکرات کردستان، عراق به شکل سالیانه ۱۱ میلیارد دلار از ترکیه واردات دارد که قطع این واردات موجب می‌شود که ترکیه دست از حملات شیمیایی و خشکاندن زمین‌های زراعی اهالی کُرد شمال عراق به بهانه مقابله با پ. ک. ک بردارد.


بیشتر بخوانید: ایلیسو، سدی برای آبگیری یا نبرد آبی پنهان ترکیه با ایران؟/ آبگیری ایلیسو و بسته شدن آخرین شریان حیات هورالعظیم


به گفته منابع کُرد، جنگنده‌های ارتش ترکیه شب گذشته اقدام به بمباران مزارع کشاورزی در اقلیم کردستان کردند که باعث نابودی سطح وسیعی از این زمین‌ها و مسمومیت صد‌ها تن محصول کشاورزی شد.

به گزارش دیده بان ایران ، روز گذشته نیز یک مقام اقلیم کردستان عراق که مایل به افشای نام خود نبود، درباره انتشار برخی خبر‌ها از حملات شیمیایی ارتش ترکیه گفت: «تا حدی درست است. ماه‌ها است که درگیری‌های شدیدی بین ارتش ترکیه و پ‌ک‌ک در مناطق اطراف اربیل و نزدیک مرز با ایران در سلیمانیه وجود دارد. مبارزان کرد از غار‌های کوهستانی استفاده می‌کنند، در مجاورت قندیل اماکنی وجود دارد که با سلاح‌های متعارف نمی‌توان به آن حمله کرد. به همین دلیل است که آن‌ها برای بیرون راندن شبه نظامیان از گاز استفاده کردند و بسیاری از جمله خانواده‌های پ. ک. ک جان باختند.»


بیشتر بخوانید: ایلیسو تهدیدی جدی برای اقلیم و محیط زیست ایران و عراق


این مقام اقلیم کردستان با بیان شکایت گروه پ‌ک ک از این مسئله گفت، پ‌ک‌ک از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که از تونل‌ها بازدید کرده و آثار سلاح‌های شیمیایی را که هنوز بر روی رسوبات سنگ‌ها باقی مانده است یا اجساد چریک‌هایی را که در حملات جان باخته‌اند، بررسی کنند.
پ‌ک‌ک در همین راستا فیلم‌ها و تصاویری از این حملات، بخش‌هایی از اجساد کشته‌شدگان و بازماندگان و همچنین گزارش‌هایی از مردم محلی را منتشر کرده است که قربانیان خشونت نیز بوده‌اند. در ۱۱ اکتبر نیز یک خبرگزاری کرد زبان گزارش داد که دستکم ۵۴۸ نفر پس از حمله نیروی هوایی ترکیه در نزدیکی روستایشان به دچار تغییر دید، سردرد‌های ناگهانی، خونریزی بینی و مشکلات تنفسی شدند.


بیشتر بخوانید: ویدئویی که اعتراض شهروندان ترکیه را برانگیخت


یک نماینده حزب حاکم دمکرات کردستان (PDK) چندی قبل گفت که ارتش ترکیه و نیرو‌های ارتش آزاد سوریه (FSA) با ورود به روستا‌های خالی از سکنه در شمال عراق چوب درختان مناطق را بریده و به شرکت‌های چوب فروشی در ترکیه می‌دهند. این قانونگذار کردستان عراق گفت که در روستا‌های تخلیه شده، نیرو‌های ترکیه شروع به ایجاد ایست، بازرسی و استقرار وسایل نقلیه زرهی مبادرت کرده‌اند.
گروهک پ. ک. ک که در ۳۵ سال گذشته با دولت آنکارا در تقابل نظامی است از سوی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته می‌شود. ترکیه مدت‌هاست به بهانه مقابله با پ‌ک‌ک در حال نقض تمامیت ارضی شمال عراق و سوریه است.
دولت‌های سوریه و عراق حضور نظامیان ترکیه در شمال این کشور را اقدامی اشغالگرانه و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی خود برشمرده‌اند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ افشای هویت همسر امیر تتلو

هجوم عجیب داوطلبان برای رشته روان‌شناسی بدون بازار کار

جزئیات عجیب از ناپدید شدن دو دختر تکواندوکار + عکس

تعداد سهام‌داران فعال بورس تا نیمه خرداد سال ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

عکس/ زیبایی شگفت انگیز کوه‌های پوشیده در مه اسالم به خلخال

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ نمایی از قلعه ۱۵۰۰ ساله شیندان بابک خرمدین ایستاده بر مرز ایران

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

اجرای حکم تخلیه خانه اندیشمندان علوم انسانی توسط شهرداری تهران!

عکس/ نمایی شگفت انگیز از روستای ابیانه نگینی سرخ در حاشیه کویر

گزارش بورس امروز شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴

عکس/ ترکیب رنگ و هنر در بازار سنتی کاشان

فیلم/ نصب بنر اطراف ساختمان باشگاه توسط هواداران استقلال

عکس دو توریست خارجی ۹۷ سال پیش در آرامگاه کوروش کبیر

کنایه تند مهاجری به سخنرانی احمدی نژاد در اروپا

عکس آتلیه‌ای دختر خزانه دار ناصرالدین شاه ۱۲۰ سال پیش با لباس پرنسسی

عکس/ بنر اعتراضی هواداران علیه هیات‌مدیره استقلال

قیمت اجاره خانه در منطقه ۷ تهران از ارامنه تا سهروردی چقدر است؟

هر ورق کالباس به ۳۰ هزار تومان رسید

طراحی پل با ایده اساطیر باستانی ایران در شیراز

کشف ویروس جدید کرونا در چین

عکس/ ژست ویژه محمدرضا پهلوی ۸۰ سال پیش در کنار احمد قوام با نگاه خاص

بازی تورم‌ساز‌ها در بازار اجاره

پشت‌پرده کمبود روغن خوراکی در بازار

اینفوگرافی/ آخرین نرخ رسمی انواع نان در تهران

عکس/ نمایی بی نظیر از هتل هیلتون تهران ۶۴ سال پیش با دورنمای دماوند

آیا ایران واردکننده نفت می‌شود؟

سرمربی استقلال مشخص شد؟

عکس/ تیپ گنگستری دو پلیس ایرانی ۵۴ سال پیش با عینک دودی و لباس نظامی

خبر تازه سخنگوی دولت درباره مهاجران افغان

عکس/ گشت و گذار یک زوج اروپایی ۵۰ سال پیش در منطقه بوارده آبادان

اینفوگرافی/ سگ گردانی در کدام شهر‌های ایران ممنوع شد؟

فیلم/ اقدام جالب دختران هاکی‌باز ایران به یاد الهه حسین‌نژاد

اتهام قاتل الهه حسین‌نژاد افسادفی‌الارض است

عکس/ استوری عجیب و دیدنی رضا گلزار برای دومین سالگرد ازدواجش

عکس/ استوری عضو جدید هیات مدیره استقلال علیه مدیران باشگاه

عکس/ استایل پرنسس دایانا با مدل موی خاص ۳۳ سال پیش در کنار اهرام ثلاثه

سرنوشت توله خرس گمشده پارک پردیسان چه شد؟

عکس/ تیپ گنگ روژان سریال نون خ در باشگاه انقلاب با کتانی رنگ جیغ

افشای جزییات تازه و عجیب از قتل یک پدر به دست ۶ دختر نوجوان

بازگشت استقلال و پرسپولیس به ورزشگاه قدیمی

واکنش معنادار ایران به گزارش آژانس

عکس/ تیپ اعیانی ملک فاروق پادشاه مصر ۹۱ سال پیش در کنار خواهران اش

عکس/ سلفی آینه‌ای سولماز آقمقانی با اکسسوری لاکچری و لنز رنگی

فیلم/ تجمع هواداران استقلال علیه تاجرنیا و جویباری

پشت پرده اعطای دکترای افتخاری به احمدی‌نژاد و نتانیاهو

عکس/ ظاهر متفاوت محمد بن سلمان ۲۸ سال پیش در حال قایق سواری

زخم قاچاقچیان بر تن جنگل‌های هیرکانی

عکس/ ژست خاص و جذاب المیرا دهقانی کنار دریا با ساعت ترند