تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۳۰ آبان ۱۴۰۰
میدل ایست آی خبر داد: بازار گاز انگلیس به قطر می‌رسد نه ایران!

دوحه چگونه برای وابسته کردن لندن به خود خیز برداشته است؟

قیمت گاز طبیعی افزایش یافته است و حدود ۲۰ شرکت انرژی بریتانیا تنها در سال جاری ورشکست شده اند و بریتانیا فقط برای چند روز ظرفیت ذخیره سازی دارد. هیو مایلز، بنیانگذار عرب دایجست به میدل ایست آی گفت: بریتانیا به سراغ ایرانی‌ها یا روس‌ها که بزرگترین ذخایر گاز اثبات شده جهان را در اختیار دارند، نمی‌رود، بلکه به سمت قطر که در سومین جایگاه ایستاده است، خواهد رفت.

دوحه چگونه برای وابسته کردن لندن به خود خیز برداشته است؟

اقتصاد ۲۴-میدل ایست آی نوشت: قیمت گاز طبیعی افزایش یافته است و حدود ۲۰ شرکت انرژی بریتانیا تنها در سال جاری ورشکست شده اند و بریتانیا فقط برای چند روز ظرفیت ذخیره سازی دارد. هیو مایلز، بنیانگذار عرب دایجست به میدل ایست آی گفت: بریتانیا به سراغ ایرانی‌ها یا روس‌ها که بزرگترین ذخایر گاز اثبات شده جهان را در اختیار دارند، نمی‌رود، بلکه به سمت قطر که در سومین جایگاه ایستاده است، خواهد رفت.
به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: در اوایل نوامبر، فایننشال تایمز گزارش داد که بریتانیا در حال مذاکره با دوحه است تا به تأمین گاز طبیعی مایع از قطر بپردازد. بنا بر گزارش ها، چهار تانکر گاز طبیعی مایع قطر برای کمک به بریتانیا از آسیا به سمت این کشور تغییر مسیر دادند.

زمانی که بحران انرژی چند هفته پیش آغاز شد، تصور می‌شد که قطر با نفتکش‌های بیشتری وارد عمل شود. با این حال، دولت بریتانیا این موضوع را که به دنبال قرارداد‌هایی با قطر در زمینه‌ی گاز مایع طبیعی است، رد کرده است.


بیشتر بخوانید: توضیح نخست‌وزیر انگلیس درباره انتقال‌پول نقد به ایران


سخنگوی دولت در ۱۵ نوامبر در ایمیلی به میدل ایست آی گفت: دولت بریتانیا هیچ محموله‌ی اضافی‌ای از دولت قطر درخواست نکرده یا از دوحه نخواسته است که ارسال چنین محموله‌ای را تضمین کند. تامین گاز ما به لطف طیف متنوعی از منابع در داخل و خارج امن باقی می‌ماند. ما ظرفیت تحویل بیشتری نسبت به تقاضای کشور داریم.

به گفته تحلیلگران، علیرغم واکنش دولت بریتانیا، انعقاد یک قرارداد بلندمدت در زمینه‌ی گاز طبیعی با قطر نه تنها محتمل است، بلکه اجتناب ناپذیر است. اگر انگلیس اکنون این کار را انجام ندهد، دیر یا زود انجام خواهد داد. مقامات مجبورند این کار را بکنند.

دولت بریتانیا نمی‌خواهد این تصور را ایجاد کند که با یک بحران مواجه است، اما اگر نگاهی به آمار بیاندازید، متوجه می‌شوید که ذخیره‌سازی کم است و نیاز به واردات از قطر وجود دارد.
در عین حال، قطری‌ها بیش از حد مایل به انجام معامله با انگلیسی‌ها هستند. در این صورت، وابستگی بریتانیا به واردات افزایش خواهد یافت، به همین دلیل است که قطر مناسب خواهد بود، زیرا لندن نمی‌خواهد به روسیه متکی باشد.
مایلز گفت: قطر از کمک به بریتانیا کاملاً هیجان‌زده خواهد بود، زیرا آن‌ها مزایای خوبی دریافت می‌کنند و از طریق ارتباط با دولت و مردم بریتانیا موفق به کسب امتیازات مختلف می‌شوند.


بیشتر بخوانید: دولت سیزدهم چه برنامه‌ای برای منابع نفت و گاز مشترک دارد؟


ارتباط با بریتانیا برای قطر مانند یک بیمه نامه عمر است، این یک سیاست است و دوحه فقط به پول درآوردن از طریق صادرات گاز به انگلیس فکر نمی‌کند. قطر برای مدت طولانی یکی از تامین کنندگان کلیدی گاز مایع طبیعی بریتانیا بوده است و در سال ۲۰۱۱، ۹۸ درصد واردات بریتانیا را تشکیل می‌داد.

بریتانیا سپس تصمیم گرفت تامین کنندگان گاز طبیعی خود را متنوع کند، تا از اتکای بیش از حد خود به یک کشور در خلیج فارس بکاهد.

در سال ۲۰۱۹، واردات گاز مایع طبیعی قطر توسط بریتانیا دوباره شروع به افزایش کرد و از ۱۵ درصد به ۳۹ درصد رسید. تا سال ۲۰۲۰، گاز قطر ۴۸ درصد از واردات بریتانیا را به خود اختصاص داد.
ناصر تمیمی، کارشناس ارشد موسسه مطالعات سیاسی بین المللی ایتالیا گفت: واردات گاز مایع طبیعی بریتانیا از قطر، امسال مانند سال ۲۰۲۰ خواهد بود، حدود هفت میلیون تن، شاید کمی بیشتر یا کمتر. اما اگر به آمار‌ها نگاهی بیندازید می‌بینید که قطر نزدیک به نیمی از واردات گاز طبیعی بریتانیا را شامل شده است و واردکننده‌ی شماره یک این کشور به شمار می‌رود.


بیشتر بخوانید: بلومبرگ: سرنوشت انتقال روزانه ۱۵ میلیون بشکه نفت در دستان ایران


بر اساس گزارش مرکز تحقیقات انرژی بریتانیا، وابستگی بریتانیا به گاز طبیعی در حال افزایش است، زیرا تولید داخلی در سال ۲۰۰۰ به اوج خود رسیده است. سال گذشته، گاز ۳۰ درصد از کل تقاضای انرژی را تشکیل می‌داد و دیگ‌های گاز ۸۶ درصد خانه‌های بریتانیا را گرم می‌کردند.

تمیمی گفت: وابستگی بریتانیا به واردات افزایش خواهد یافت، به همین دلیل است که قطر مناسب خواهد بود، زیرا انگلیس نمی‌خواهد به روسیه متکی باشد و نروژ نیز به صورت محدود می‌تواند عرضه کننده‌ی گاز بریتانیا باشد. به همین دلیل است که قطر آخرین راه حل بریتانیا برای تأمین گاز طبیعی مایع است.

اشتیاق دوحه برای افزایش صادرات گاز به بریتانیا با برنامه‌های قطر برای گسترش بازار‌های گاز طبیعی خود در خارج از آسیا مرتبط است. این در حالی است که در حال حاضر، ۷۰ درصد گاز قطر به خریداران آسیایی فروخته می‌شود. لازم به ذکر است که قطر قصد دارد تولید گاز طبیعی مایع خود را از ۷۷ میلیون تن در سال به ۱۱۰ میلیون تن تا سال ۲۰۲۵ افزایش دهد و تا سال ۲۰۲۷ به بیشتر از ۱۲۶ تن در سال برساند.

جاستین دارگین، کارشناس انرژی در دانشگاه آکسفورد گفت: قطر می‌خواهد به صادرات به اروپا بپردازد؛ بنابراین توافق بریتانیا و قطر می‌تواند بهشت موعود برای دوحه باشد، زیرا بریتانیا به گاز نیاز دارد و قطر به عنوان آخرین راه‌حل مطرح است.

صنعت گاز طبیعی یکی از تولیدکنندگان اصلی متان است که یک گاز گلخانه‌ای قدرتمند است. در اجلاس آب و هوای COP۲۶ که اخیراً به میزبانی بریتانیا به پایان رسید، کشور‌ها متعهد شدند که تا سال ۲۰۳۰ انتشار گاز متان را ۳۰ درصد کاهش دهند. مشخص نیست که هر گونه برنامه برای افزایش واردات بریتانیا چگونه با این تعهد همخوانی دارد.

قرارداد‌ها مانند اسرار هسته‌ای هستند

اگر بریتانیا به دنبال قراردادی با قطر به عنوان تامین کننده اصلی گاز طبیعی اش باشد، دوحه ممکن است در این ارتباط انعطاف پذیری بیشتری نسبت به بریتانیا باشد. به طور معمول، قیمت قرارداد‌های بلندمدت قطر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت نفت است. اما این احتمال وجود دارد که قطر در مقابل لندن انعطاف پذیر باشد، زیرا برخلاف آسیا، بریتانیا فقط یک مشتری نیست بلکه ملاحظات دیگری وجود دارد. تمیمی گفت: دوحه ممکن است قیمت قراردادش با انگلیس به میزان ۹ یا ۱۰ درصد قیمت نفت باشد.

اما اگر بازار مثل الان کساد باشد، قطر باید محموله‌ها را به سمت بریتانیا هدایت کند. تمیمی گفت: برای قطری‌ها، فروش گاز به بریتانیا یک امتیاز است، بنابراین ممکن است قطر نیاز به تمدید قرارداد از پنج به ۱۰ سال یا از ده به ۱۵ سال را داشته باشد.


بیشتر بخوانید: تحرکات نظامی روسیه در مرز اوکراین


هر معامله‌ای که توسط دوحه منعقد شود، مانند قرارداد با سایر کشورها، به شدت از آن محافظت می‌شود. قرارداد‌ها علنی نمی‌شوند. تمیمی گفت که آن‌ها مانند اسرار هسته‌ای هستند. به طور کلی، تجارت انرژی اغلب به عنوان نوعی ابزار برای ایجاد روابط گسترده‌تر از جمله سرمایه گذاری اقتصادی و همکاری نظامی عمل می‌کند.
توافقی بیش از تغییر مسیر کشتی‌های پر از گاز طبیعی قطر از مقاصد آسیایی به سوی بریتانیا برای گرم نگه داشتن خانه‌ها در این کشور وجود دارد. دارگین گفت: این بریتانیا نیست که مشتاق معامله با قطر است، بلکه قطر ترجیح می‌دهد روابطش را با لندن عمیق‌تر کند.

قطر از روابط گسترده و تاریخی خود با بریتانیا برای تحکیم روابطش با لندن استفاده کرده است و در سال‌های اخیر ۵۰ میلیارد دلار در اقتصاد بریتانیا سرمایه گذاری داشته است. در اوایل این ماه، بنیاد قطر و رولز رویس وارد یک مشارکت استراتژیک برای سرمایه گذاری میلیارد‌ها دلاری در بخش مشاغل فناوری آب و هوا شدند. در زمینه فروش تسلیحات نیز قطر در یک دهه گذشته قرارداد‌هایی به ارزش ۵۷ میلیارد دلار با بریتانیا امضا کرده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

زیاد النخاله: ایران حمایت همه جانبه‌ای از ما به عمل آورد

قیمت خانه و زمین در مکران افزایش یافت؟

نتانیاهو برای آتش‌بس با حماس دبه کرد؟

طعنه جمهوری اسلامی به کاظم صدیقی

فیلم/ رونمایی از نخستین شهر شناوری نیروی دریایی سپاه

دیپورت شاهزاده هری بریتانیا از امریکا؟

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت دو قاضی برجسته

مل گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه سفیران ترامپ در هالیوود

فیلم/ مدارس ابتدایی دماوند در شیفت صبح فردا غیرحضوری شد

استراماچونی علیه طارمی

هشدار وزارت بهداشت: لبنیاتِ غیرپاستوریزه نخورید

چه کسی ابراهیم نبوی را کشت

رونمایی از شهر شناوری نیروی دریایی سپاه با حضور سرلشکر سلامی

رضا درویش در آستانه‌ خروج از پرسپولیس

کنکوری‌های سال آینده منتظر تغییرات نباشند

خبر خوش درمورد پاداش پایان خدمت فرهنگیان

فیلم/ عملیات شهادت طلبانه در تل‌آویو؛ یک کشته و ۲ زخمی

مدارس مقطع ابتدایی چهار شهرستان سیستان و بلوچستان تعطیل شد

پرواز آزادی به سوی استقلال + عکس

مسمومیت گسترده پرندگان در اهواز

پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم + فیلم

فیلم/ بارش برف در زاهدان

آزادی ۲۹۶ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد

کارتال به پرسپولیس نزدیک شد؟

چه بلایی بر سر لباس‌های جشن‌های ۲۵۰۰ساله آمد؟

۶ انتصاب جدید مسعود پزشکیان؛ حدادعادل پُست گرفت

ایلان ماسک در کاخ سفید دفتر کار خواهد داشت

عکس/ تصاویری از غزاله اکرمی بازیگر تلویزیون

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ بازار دلار در بلاتکلیفی

وزیر علوم: آماده اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان عراقی هستیم

عکس/ محمدرضا گلزار با ژستی جدی در کنار مایکل جکسون قلابی

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

هوای تهران دوباره آلوده می‌شود

حمله به وزارت دفاع اسراییل با موشک بالستیک

لبنیات دوباره گران شد؟

عکس/ جمع آوری پرچم آمریکا از دانشگاه نوشیروانی بابل؟

استقبال سرمایه داران بورسی ازطلا و نقره در بورس کالا

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۳۰ دی ۱۴۰۳/ افزایش قیمت طلا با چاشنی احتیاط

تاثیر فناوری‌ های نوین بر مدل های کسب و کار آینده چیست؟

عکس/ برگزاری نشست سران قوا در نهاد ریاست جمهوری

آشنایی با زیبایی‌های کاخ کرملین روسیه + عکس

عکس/ نمایی بی نظیر از شهر منجیل گیلان ۱۳۳ سال پیش

باید‌ها و نباید‌های مهم در دوران بارداری

فیلم/ مقیسه قاضی چه پرونده‌هایی بود؟

راز شگفت انگیز طول عمر ژاپنی‌ها چیست؟

فیلم/ بارش زیبای برف هم‌اکنون در فرحزاد تهران

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

انجمن کم درآمدان گمنام چیست؟

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی