فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) گفت: 385 دستگاه انواع ماشین آلات و 700 نفر نیروی انسانی برای خدمت رسانی به مردم سیل زده به مناطق مختلف کشور اعزام شد.
اقتصاد24 - سعید محمد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: قرارگاه خاتم با توجه به توان و امکانات مهندسی که دارد از اولین لحظات وقوع سیلابها در اواخر سال گذشته کارگاهها و تجهیزات خود را در اختیار ستاد بحران استان ها قرار داد. وی بیان کرد: اولین واحدهای مهندسی که به محل وقوع حادثه رسیدند مجموعه قرارگاه خاتم النبیا(ص) بودند.
محمد اضافه کرد: گلستان نخستین استانی بود که آسیب جدی دید که قرارگاه خاتم در بحثهای مهندسی، انحراف آب، تعمیق رودخانه و احداث پلهای موقت و ساماندهی خروجی آب اقدامات مؤثری انجام داد که تا حدود زیادی آب در آنجا فروکش کرده غیر از یکی 2 نقطه که خط القعر است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) ادامه داد: با توجه به سیلابی که ممکن است در حوضه کرخه و دز رخ دهد، طبق بررسی های انجام گرفته قرار است نقاطی در هورالعظیم باز شود تا سرعت عبور آب بهبود یابد تا خسارات سیل را کاهش دهد.
سردار محمد یادآور شد: با این اقدام 700 مترمکعب در ثانیه آب تخلیه می شود که امیدواریم امروز این کار به اتمام برسد. وی افزود: احداث سدهایی که توسط سپاه و قرارگاه انجام شد توسط افراد نا آگاه و مغرض مورد حمله قرار گرفت، سدهایی چون کرخه، گتوند، کارون سه و چهار، خوزستان را حفظ کرده است در غیر اینصورت حدود 18 هزار مترمکعب در ثانیه آب روی منطقه بود.
وی اظهار داشت: در لرستان هم از ساعات اولیه درخواست کمک شد که نیروهای قرارگاه در بحث جاده سازی در منطقه بروجرد و خرم آباد وارد عمل شدند. فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) گفت: 30 دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین در این راستا برای بازگشایی اعزام شد.
سردار محمد افزود: جادههای منطقه دره شهر و سد سیمره تخریب و از استان ایلام نیز درخواست کمک کردیم که در این راستا تیم هم اعزام شده است. وی بیان کرد: امیدواریم با تجربه گرفتن از گذشته، به تخلیه مسیل ها، سرعت داده شود.
بر اثر سیل روز دوشنبه 12 فروردین در لرستان رودخانه های این استان در شهرستان های مختلف طغیان و سد مروک درود نیز سرریز کرد ستاد مدیریت بحران استان قبل از وقوع سیل اطلاع رسانی وسیعی را انجام داد و به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شد منزل خود را ترک کنند.
اکنون برق، آب و گاز بسیاری از مناطق شهری و روستایی قطع شده، پل های بسیاری در مسیرهای اصلی و فرعی فروریخته و بسیاری از روستاهای سیل زده از جمله در شهرستان پلدختر، دلفان، الیگودرز و دوره چکنی راه دسترسی ندارند.
مردم شهرهای پلدختر و معمولان و روستاهای اطراف حاشیه کشکان از 12 فروردین 24 ساعت و به مدت یک شبانه روز را بدون دریافت خدمات امدادی و هرگونه امکاناتی در پشت بام منازل یا کوه های اطراف گذراندند.
تمامی راه های ارتباط زمینی به منطقه قطع شده بود و شرایط جوی اجازه پرواز هوایی را نمی داد، اما از نخستین ساعات 13 فروردین با بهبود شرایط جوی و ایجاد یک راه دسترسی در مسیر آزادراه خرم آباد - پل زال کار امدادرسانی به مردم آغاز شده است.
برآورد اولیه از خسارت سیل اخیر در لرستان 15 هزار میلیارد ریال است و بر اساس اعلام پزشکی قانونی تا کنون 14 نفر در این سیل جان خود را از دست داده اند ولی هنوز گزارش رسمی مبنی بر تلفات جانی در پلدختر اعلام نشده است که همین می تواند ناشی از اطلاع رسانی خوبی باشد که قبل از سیل در این منطقه صورت گرفته است.