اقتصاد ۲۴- اپلیکیشنهای نقشه و مسیریابی مانند گوگل مپس، جستجو و اکتشاف در مکانهای جدید را به کاری بسیار آسان تبدیل کرده اند. اما آیا میدانستید مکانهایی روی کره زمین وجود دارند که در نقشههای گوگل مپس قابل مشاهده نبوده و به دلایلی تار یا شطرنجی شده اند. در ادامه هشت نمونه که در حالت دید ماهوارهای گوگل مپس قابل مشاهده نیستند، معرفی شده اند.
نیروگاه هستهای کاتنوم نهمین نیروگاه هستهای بزرگ جهان است که در گرند است (Grand Est)، نزدیک به شهر لوکزامبورگ قرار دارد. اگر این مکان را در گوگل مپس جستجو کنید، کل منطقهای که تاسیسات نیروگاه در آن قرار دارد روی نقشه شطرنجی شده است.
فرودگاه بین المللی کاس در جزیره کاس در یونان قرار دارد و جستجوی آن در گوگل مپس شما را با منطقهای که شطرنجی شده است، مواجه میکند. بر اساس گزارش ها، این فرودگاه به خطوط هوایی چارتر که بازدیدکنندگان را به جزیره میآورند، خدمات ارائه میکند و طی فصل تابستان فعالیت بیشتری دارد.
اگر نام این جزیره (Amchitka Island) را در گوگل مپس جستجو کنید، خواهید دید که بیش از نیمی از جزیره تار شده است. بر اساس سوابق موجود، آمچیتکا طی اواخر دهه ۱۹۵۰ توسط کمیسیون انرژی هستهای آمریکا به عنوان محل آزمایشهای هستهای زیرزمینی انتخاب شده بود.
بر اساس گزارش ها، سه آزمایش هستهای زیرزمینی در جزیره آمچیتکا انجام شده است. امروز، این جزیره برای هر گونه نشت مواد رادیواکتیو زیر نظر قرار دارد. قرار است این جزیره در سال ۲۰۲۵ به یک منطقه حفاظت از حیات وحش با دسترسی محدود تبدیل شود.
اگر نام جزیره ژانت (Jeannette Island) را در گوگل مپس جستجو کنید، هیچ چیزی نخواهید یافت. این جزیره در دریایی سیبری شرقی قرار دارد، اما باور بر این است که یک پایگاه نظامی روسیه محسوب میشود و از این رو تمایلی به نمایش آن به جهان وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: دختر شایسته هندوستانی، مرگش را پیش بینی کرد! +عکس
اگر قصد داشته باشید سایت هستهای مارکول فرانسه را در گوگل مپس مشاهده کنید، قادر به این کار نخواهید بود، زیرا کل این مجموعه روی نقشه شطرنجی شده است. گزارشها حاکی از آن است که این کار به درخواست دولت فرانسه انجام شده، زیرا این یکی از مراکز پژوهشی هستهای فرانسه محسوب میشود.
اگرچه این فرودگاه در گوگل مپس شطرنجی نشده است، اما با جستجوی نام آن متوجه خواهید شد که این فرودگاه تک باند در جزیره مینامی توریشیما با رنگ سفید پیش از حد اشباع شده است. دلیل احتمالی برای این موضوع این است که جزیره توسط نیروهای نظامی دریایی ژاپن استفاده میشود.
با جستجوی نام این جزیره (Moruroa Island) در گوگل مپس خواهید دید که نیمی از جزیره به صورت شفاف قابل مشاهده است، اما نیم دیگر آن شطرنجی شده است. بنابر گزارش ها، فرانسویها بین سالهای ۱۹۶۶ تا ۱۹۹۶ آزمایشهای هستهای خود را در این مکان انجام میدادند. بازدید از این جزیره ممنوع است.
این پروژه توسط آژانس پروژههای پژوهشی پیشرفته دفاعی (دارپا) و نیروهای هوایی و دریایی آمریکا تامین مالی شده بود. اگر HAARP Research Facility را در گوگل مپس جستجو کنید، ساختمان این مجموعه قابل مشاهده است، اما تصویر با رنگ سفید بیش از حد اشباع شده است.