تاریخ انتشار: ۰۱:۴۲ - ۰۷ دی ۱۴۰۰
در گفگتگو با یک کارشناس بازار سرمایه بررسی شد؛

استقلال و پرسپولیس شرایط پذیرش در بورس را دارند؟

شرکت‌های استقلال و پرسپولیس با تاکید سازمان خصوصی سازی قرار است در بورس پذیرش شود. حضور این باشگاه‌ها در بازار سرمایه با توجه به شرایط زیاندهی و مشکلات هیات مدیره و ... قابل بررسی است.

استقلال و پرسپولیس شرایط پذیرش در بورس را دارند؟

اقتصاد ۲۴-مرداد ماه امسال بود که معاون پذیرش فرابورس ایران اعلام کرد که استقلال و پرسپولیس به زودی در فرابورس عرضه می‌شوند. آن زمان بیان می‌شد که این شرکت‌ها به علت ریسک و ابهامات مالی که دارند، نمی‌توانند در بازار اول و دوم فراوبرس پذیرش شوند، اما معامله آن‌ها در بازار پایه فرابورس ممکن است. اگرچه بعد از گذشته چهار ماه هنوز پذیرش استقلال و پرسپولیس در بازار سرمایه محقق نشده است. با اینحال طی روز‌های اخیر قربانزاد، رئیس کل سازمان خصوصی سازی در جلسه بررسی وضعیت خصوصی‌سازی باشگاه پرپولیس از ضرورت درج نماد پرسپولیس و استقلال تا بهمن ماه و عرضه اولیه این دو باشگاه خبر داده است.  

نیاز به تضمین سودآوری استقلال و پرسپولیس

گفته می‌شود پیگیری‌ها برای پذیرش این دو باشگاه در بازار سرمایه با هدف شفاف شدن عملکرد و انضباط مالی صورت می‌گیرد.   با اینحال از آنجا که این باشگاه‌ها زیان‌ده هستند، تضمین سودآوری این دو باشگاه بعد از واگذاری نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. در غیر این صورت سهامدارنی که سهام این باشگاه‌ها خریداری کنند، دچار ضرر و زیان خواهند شد.


بیشتر بخوانید: زمان عرضه اولیه سهام استقلال و پرسپولیس در بورس


طبق گفته قربانزاده؛ «ارزشگذاری این دو باشگاه در فروردین سالجاری انجام شده است که بر این اساس باشگاه پرسپولیس ۱۸۰۰ میلیارد تومان و باشگاه استقلال ۱۶۰۰ میلیارد تومان مطابق گزارشات کارشناس رسمی حسابداری ارشگذاری شده اند که البته بخش عمده آن مربوط برند باشگاه‌ها است و مطابق آن برند پرسپولیس ۱۱۰۰ میلیارد تومان و برند استقلال ۱۰۰۰ میلیارد تومان ارزشگذاری شده است.»

با اینحال باید دید که این باشگاه‌ها می‌توانند شرایط بورسی شدن را طی کنند و در این راه چه مشکلاتی دارند. نوید قدوسی، کارشناس بازار سرمایه در این خصوص اظهار داشت: «هر شرکتی که بخواهد در بورس پذیرش شود، از نظر حاکمیت شرکتی و شفافیت باید شروط سهامی عام شدن را داشته باشد و اگر باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس این شرایط را ندارند به علت این است که هیات مدیره آن‌ها به نحوی نیست که مجمع شرکت به معنای مجمع تشکیل شده از سهامداران عام بتواند، هیات مدیره و نظام راهبری شرکت را تعیین و تکلیف کند. این مسئله نقص بزرگی است که در شرکت‌های دیگر هم داشته ایم.»

او ادامه داد: «در خصوص بحث شفافیت هم اگر از قبل مسائلی در آن است که شفاف سازی لازم در آن اتفاق نیفتاده و اطلاع رسانی لازم نشده، باید رفع و رجوع شود تا این باشگاه‌ها بتوانند در بازار سهام عرضه شوند. بدون داشتن این دو شرط عرضه این باشگاه‌ها نمی‌تواند عرضه موفقی باشد.»

آینده سهامداری استقلال و پرسپولیس

قدوسی خاطرنشان کرد: «از آنجا که این باشگاه‌ها زیانده هستند، سهامدار خرد از این سهم‌ها سودی نمی‌برد. چون در این شرکت‌ها سودی تولید نمی‌شود که بخواهد چیزی به سهامدار پرداخت شود. این مسئله هم یک نقص است. زیاندهی این شرکت‌ها یا به ساختار هزینه و درآمد آن‌ها یا به ساختار حاکمیتی‌شان باز می‌گردد. به هر دلیلی که باشد، این شرکت‌ها خیلی نمی‌توانند گزینه مطلوبی برای سهمداری باشند. اگرچه شاید انگیزه‌های دیگری برای خرید این سهام‌ها وجود داشته باشد. البته با این کار کیفیت بازار سرمایه به عنوان بازار سرمایه‌گذاری که به مردم معرفی می‌کنیم، پایین خواهد آمد و زیر سوال می‌رود.» 

قدوسی با اشاره به شرایط پذیرش استقلال و پرپولیس گفت: «این باشگاه‌ها سرمایه‌های پایینی نیز دارند. این مسئله مقررات مخصوص به خود را دارد. شرکت بورش و فرابورس مقررات پذیرش دارند و شروطی لازم است برای شرکت‌هایی که می‌خواهند در این بازار‌ها پذیرش شوند.»

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: «اگر این شروط بتوانند در مورد این شرکت‌ها احراز شوند، پذیرش می‌شوند. به هر حال هیات پذیرش در سازمان بورس وجود دارد و بررسی لازم را انجام خواهد داد که آیا باشگاه‌های استقلال و پرپلیس می‌تواند در بورس عرضه شود یا خیر. بحث سرمایه هم در همین زمینه می‌گنجد و آنجا به طور مصرح معلوم است که شرکتی که بخواهد در بورس پذیرش شود، چقدر باید حداقل سرمایه داشته باشد. اگر سرمایه این باشگاه‌ها در این حد نباشد، اصلا شرایط پذیرش را ندارند.» 

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد