اقتصاد ۲۴- در سال ۹۸ بود که به اصرار جهاد دانشگاهی کار ساخت واحدهای فرآورش سیار (Skid Mounted) موافقت نامهای سه صفحهای میان شرکت شرکت ملی نفت و جهاد دانشگاهی امضا شد. این موافقت نامه میگفت جهاد دانشگاهی باید تاسیسات فرآورش سیار با ظرفیت ۵۰ هزار بشکه ساخته و به شرکت متن تحویل دهد که نوع قرارداد آن، B.O.O بود.
با توجه به طولانی شدن روند تنظیم قرارداد بر اساس موافقت نامه امضا شده در بهمن ۹۸، پیش نویس این قرارداد در ازدیبهشت سال جاری آماده شد، ولی به دلیل عدم اجرای تعهدات جهاد دانشگاهی همه چیز در شرف پایان بود که محسن خجسته مهر، دوباره آن را زنده کرد و روز گذشته اوجی را با خود به امضای قرارداد برد.
بیشتر بخوانید: ایران تولید نفت از میدان آزادگان جنوب را تا ۲۰۲۳ به ۳۲۰ هزار بشکه در روز میرساند
در واقع برگههایی که دیروز به امضای مسئولان رسید، همان موافقت نامهای است که دولت قبل امضا کرده بود و در نهایت به دلیل کم کاری جهاد دانشگاهی کنار شده شد، اما خجسته مهر برای آنکه نشان دهد در حال کار است، یک قرارداد مرده را احیا کرد.
این در حالی است که هیئت مدیره شرکت متن با امضای این قرارداد مخالف بوده و به تصویب هم رسیده بود، اما خب از آنجایی که باید نمایشهای قراردادی برگزار شود، نهایتا تصمیمات شرکت ملی نفت به نقطهای ختم شد که کاملا غیرکارشناسی و غیراقتصادی است.
نکته مهمر اینکه، تیم فعلی در شرکت ملی نفت که همواره دولت گذشته را به کم کاری و خیانت متهم میکرد، این روزها درحال بهره برداری از قراردادهای سوختهای است که در دولت گذشته امضا شده و حاکمان فعلی شرکت ملی نفت، با دستپاچگی آن را تنفیذ کردند در حالی که بسیاری میدانند، این قرارداد هیچ ارزشی ندارد.
میزنفت